nestlik w życiu Ok, :) ale wkurza mnie takie podejscie do klienta, jakbym ja tak robił , to mój szef juz dawno by mi podziękował za współpracę
Wersja do druku
nestlik w życiu Ok, :) ale wkurza mnie takie podejscie do klienta, jakbym ja tak robił , to mój szef juz dawno by mi podziękował za współpracę
No wlasnie, czyli jak teraz przerwa nastepuje bo jutro święto to co nie ma liczyć, że odblokują cokolwiek ?
jarek , ja piwkuje :) 3m się
dea, ja nawet przy magazynach nie kliknąłem więcej niż raz, za późno się dowiedziałem
ja tez raz z tym ze drugą chatke kupiłam
a teraz , to nie jest wina graczy tylko totalnie wina leży po stronie BB, wiedzieli o bugu i nic z nim nie zrobili
powielili tamtego buga , Brawo Oni :) again
teraz to powiedzą ze błąd był i ci co kupili też mają oddać a żeby było więcej fanu to te z paczek klejkowych to tez błąd :D
Brawo Krzyś :)
:D
Wiedzą jak kase za klejki brac ale zeby cos zrobic dla graczy to juz problem.Kolejne 30 dni premii w gwiezdzie lezy:(
Śmiejcie się, śmiejcie, ale to bardzo prawdopodobne. :p
to taka nasza Polska tradycja, kto oglądał MISIA to wie co to jest tradycja, ..........................czekam na samolot
Anielski orszak niech twą duszę przyjmie Złota Góro...
Jarek...pw odbierz...TU :) I zastosuj się do wskazówek :P
Coś ciekawego ze wskazówkami, czy spersonalizowane? :)
"Szepta" dostał :)
działam :) dzięki :)
Jak sobie z tym poradzić? Może mi ktoś na priva podesłać?
piszcie posty na FB na stronce TSO, ja piszę , ale ja to za mało, trzeba zespól wespół :) do dzieła:)
trzeba działać jak anonymous zasypać ich postami, w końcu coś będą musieli zrobic
i w dalszym ciągu nic, zero informacji kiedy zostanie rozwiązany problem logowania, wszyscy są szczęśliwi oprócz graczy , którzy zalogować się nie mogą, Dziękuje BB w imieniu graczy , szkoda że to tylko złota góra nie jakiś niemiecki serwer, jakby się wpływy w ojro skończyły to by było bardzo bolesne, a tak wkalkulowane w koszta?
wpis na FB
Ja od wczoraj nie mogę wejść
Rosa skarbeńku nie mam takich znajomości, a szkoda, ale jakby Ci co mają się skrzyknęli , to może te nasze "bb" by się ryszyło :)
ja od wczoraj od godziny 19 nie mogę się zalogować :( miało być wspaniale a jest jak zawsze he he
bodzio nie jestes sam
Jesteś jak 99% przeglądających ten wątek na forum ;)
przenieście się na facebooka- proszę, tam może usłyszą
oznajmiam z przykrością , że support skończył prace 16 minut temu, za nadgodziny zapłacimy pewnie my, kupując niebieskie- zatem pytanie - czy warto???
Macie już usunięty problem z logowaniem
Nic się nie zmieniło od wczoraj. Nie mogę sie zalogować. Każą mi próbować później- czyli kiedy? Na event walentynkowy?
idźcie na FB dymić, tu Was nie zauważą- proszę