to ja chce zwrot bo 1 mi wygasły i musiałem ponownie kupić
Wersja do druku
to ja chce zwrot bo 1 mi wygasły i musiałem ponownie kupić
wyglada ze na poczatku zaliczalo kazdego bossa, potem naprawili to zadanie i rob wg listy:P
dzis postanowilem zrobic 3 lvl koloni patrze jest jakas do odbicia:) drop:
http://i59.tinypic.com/10riesk.jpg
CM masz kolejna szanse wypowiedzi typu: """tak tak udalo sie troche naprawilismy hura"""?????
ps oddajcie im Molika!
DZOOZEF,
a masz moze jakis patent na taki problem? bo o ile jest to jakis zwykly oboz to mozna cos pokombinowac z przejmowaniem ataku, ale w przypadku bossa nie mam pomyslu :confused:
PS. Oddajcie nam Molika!
zrobilem ponad 100 ale 99% odbilem zawsze sprawdzam sciezki ataku jezeli bym taka sytuacje mial anulowalbym i poszukal innej ekspedycji, moze tez naprawia kiedys ten problem:)
ps trafil ktos jeszcze budynek obronny czy to jest nowosc?
Ja trafilem na weekendzie wiezyczke piechoty.
Odnosnie przywodcy mapy , to zauwazylem, ze po zrobieniu pierwszej fali tak wlasnie sie blokuje, ze nie mozna puscic drugiej. Po relogu mozna bez problemu leciec z druga fala.
Siemka gdzie moje wojsko co wysłałem na podbój koloni. PRZEPADŁY?
co z tym zrobić ?
jakos tak sie robi ze niktórych obozów nie da sie bezposrednio atakować, trza kombinowac wysyłać atak na następny i wtedy obóz przejmuje -niestety nie da się odwołać genka po wygranej walce
Wysyłanie ataku na obóz następny z przechwyceniem przez ten który chcemy zaatakować to jedna z technik blokowania, zresztą dość często ją stosuję zwłaszcza przy atakach na przywódcę i blokowaniu więcej niż jednego obozu.
Odwrót na koloniach faktycznie jest mocno utrudniony bo marszałkowie zasuwają na turbodoładowaniu, ale nie jest to niemożliwe. W zasadzie jak obozy są bardzo blisko siebie, jest to praktycznie niewykonalne bo zanim klikniesz garnizon i odwrót, to marszałek zdąży wleźć do kolejnego obozu, ale przy ciut większej odległości da się zawrócić, tylko trzeba się mocno sprężać. Ja i tak profilaktycznie w razie jakbym nie zdążył z odwrotem ustawiam taki skład, że po ataku prawie nic nie zostaje na kolejny żeby ograniczyć straty, albo jednostki które zostaną osłabią kolejny obóz rozwalając pierwszy skład.
Po koneserwie osiagniecie w koloniach 'Szef' nadal nie zostalo naprawione. Ciekawe ile BB zajmie zebym to naprawic... Zalosne to jest. Wszystko robia, dodaja jakas beznadzieje extra grafiki ale osiagniec to nie naprawia.
Istnieje obawa, że obrona się nie zapisuje na wyspie. Każda znalezione przeze mnie kolonia nie ma obrony ...
PS. Potwierdzone, przychodzą mi raporty że straciłem kolonie. W szczegółach nie ma ani jednego obozu obronnego przeze mnie postawionego. Dodam, że kolonie były zdobyte przed konserwą i postawiałem tam obronę.
zdobylem dzis dwie kolonie nie uplynelo jeszcze 12h i jedna z nich zostala odbita xD nie miala obrony pomimo ze ustawilem
a to znajomego xD https://screenshootereu.blob.core.wi...kmotvtrhzkabvs
U mnie to samo.
Kolonie zdobyte przed konserwą z ustawioną obroną i dziś stracone - w raporcie nie ma ani jednego obozu obrony :/
Potwierdzam, wczoraj zaatakowano mi 2 kolonie, zdobyte 2 godziny wcześniej - zostały zajęte przez agresora :). Wychodzi na to ze mamy nowego buga. Na razie chyba trzeba odpocząć od koloni do czasu naprawy.
Czy wypowie się ktoś z BB w temacie braku ochrony 12h i ustawionej obrony na ekspedycjach??
Podobna sytuacja u mnie
dzisiaj podbiłam kolonię z granitem i strasznie mnie dziwiło, że nikt obrony nie postawił... no to już wiadomo co się stało :P
Ja podbiłem wczoraj i tak jak wyżej, kolonia padła łupem po dwóch godzinach...
Ekspedycje to siedlisko robali a BB swoim zwyczajem zamiast naprawić to co już mamy to trąbi juz o nowościach z rankingami, ręce opadają. ..
u mnie tez nie jest ok - w raportach o odbitych koloniach ani sladu po postawionych obozach... no coz, zemsta bedzie slodka ;)
Zdobyłem dzisiaj 2 kolonie (oczywiście obie bez obrony) a do teraz obie już straciłem. Ani widu o postawionej przeze mnie obronie, nie mówiąc już o 12h ochrony.
Od suportu dostałem standardową odpowiedź, że zostało zgłoszone do działu technicznego w celu najszybszej poprawy sytuacji.
Napisałem właśnie zażalenie do supportu. Ciekawe co z tym zrobią i kiedy.
Posiadałem 2 kolonie, których nikt nie chciał odbić. Dzisiaj od rana podbiłem olbrzymią obiecującą granitu. Zostało sporo wojska to zrobiłem zwykłą obiecującą granitu. Były łącznie 4 kolonie. Na szybko zrobiłem jeszcze 2 małe żeby zaliczyć zadanie "Siła kolonialna" - wykupiłem sloty za punkty. Wszystko to w przeciągu 4 godzin maks. I tu niespodzianka ! W trakcie odbijania ostatniej, szóstej kolonii ktoś mi zaatakował i zdobył olbrzymią, obiecującą granitu. Nic by w tym dziwnego nie było gdyby nie miała zaledwie 3 godzin. A miała być chroniona przez 12.
I to są poprawki, usprawnienia i wielkie plany BB związane z ekspedycjami. To ja poproszę o oddanie mojej kolonii granitu i zaliczenie zadania "Siła kolonialna", bo nie chce mi się już w to bawić. Ja się spieszę, robię wojsko i broń przez kilka dni, żeby na szybko podbić 4 kolonie pod rząd a przez ich bug wszystko mogę sobie wsadzić - wiadomo gdzie.
dzisiaj, podczas blokowania obozów - zmienialo mi ustawienia wojska atakujacego bosa - kilka razy !!!
Dobra wiadomość to że zalicza do osiągnięć podbij kolonie już na wszystkich trzech poziomach . pozdrawiam
to nie jest normalne - co innego mam zaatakowac a walcze z innym rodzajem
Jeśli tylko pierwsza grupa wystawiona we wrogim obozie się zgadzała, to to jest normalne. Każda kolejna może być dowolna, nawet nie musi to być kontynuacja z grupy tego samego rodzaju, który zaczynał walkę.
Osobiście wolałem działającą obronę i 12h ochrony przed atakami. Z mojego punktu widzenia osiągnięcia mogą sobie w buty schować.
Kolejny błąd jaki mi się dzisiaj rzucił w oczy to odbieranie surowców z kolonii.
Ostatni raz zbierałem surkę z 2 kolonii wczoraj wieczorem ok godziny 23. Wpadam rano po 8 na wyspę, chcę zebrać złoto (2x po 113/6h) i tu zonk. Obie kolonie są atakowane a w okienkach napis "nie posiadasz żadnych kolonii" i żadnego złota do zebrania po ponad 9h! Po jakimś czasie dostaję wiadki że agresor przejął twoja kolonię i do odebrania miałem kolejno 6 i 7 szt złota????!!!! SIC!!
wydaje mi się, że bug z brakiem obrony uaktywnia się jeśli kolonia jest atakowana po raz drugi, dzisiaj dostałem dwa raporty o obronie tej samej kolonii, w jednym obrona stała (agresor nie zdecydował się atakować tylko od razu anulował ekspedycje) parę godzin później dostałem raport o podbiciu tej samej kolonii (miałem tylko jedną) i tym razem obrony nie było... BTW ciekawe kiedy będzie można skorzystać ze zdobytych twierdz, do kiedy będą się kisiły w gwieździe...
jakieś dwa dni temu odbiłam kolonię, czyjaś obrona stała, więc przypadek losowy, tak szybko tego nie naprawią ;/
Dzis miałem dziwny bug . Podbijam kolonie pokazują się numerki które obozy będzie bił generał. Posłałem walka trwa na pierwszym i nagle walka znika i generał bije drugi obóz . Dodatkowe 100 wojska w plecy przez to byłem .
Osiągnięcia Szef nie zalicza
Numerki to kolejność atakowania obozów, jeśli marszałek został przechwycony to po skończonej walce jeśli obóz wroga jest blisko to przechwytywany jest do dalszego obozu i nieraz nawet nie widać jego drogi. Wiec warto atakować obozy opisywane jako nr 1, wtedy nie ma opcji że po walce Ci przechwyci marszałka.
Jeśli twój przypadek był inny to może faktycznie to jakiś bug, ja nie miałam takiego przypadku.