spokojnie oni ciezko pracuja nad wszystkim tylko nic im nie wychodzi
Wersja do druku
spokojnie oni ciezko pracuja nad wszystkim tylko nic im nie wychodzi
gdyby wynagrodzenie było mierzone jakością ich wyników w pracy to myślę, że prędzej klikacze zmieniliby pracę niż dokończyli to co teraz udają, że próbują zrobić
kantor handlowy nie działa , wyszukiwanie co innego , wyniki co innego
Już lepiej wyłączyć serwery niż wkurzać graczy nie działająca grą + ostatnia promo na klejki która pasowała jak świni siodło do zaistniałej sytuacji
Sierpień ma 31 dni więc możemy sobie poczekać i finalnie się nie doczekać poprawy. Bo jedyne co poprawiali w konserwach to bzdurne opisy a nie to co ważne i potrzebne
Penelopo - kiedy wrócą wszystkie plany ze Śnieżki i Klanów na właściwe miejsca ?! czy będzie jak swego czasu z błędem w Nieznanych i sorry taki mamy klimat
...a dzisiejsza aktualizacja Unity co dała u mnie na laptopie z internetem mobilnym nic nowszego i szybszeg nie zauważyłem moż coś przeoczyłem ładuje się nadal długo wysłać geologów czy poszukiwaczy skarbów to gehenna itp: nie odczuwam różnicy...nie wiem jak na stacjonarnym nie mam obecnie dostępu.Pozdrawim wszystkich...
Nie oszukujmy się. Unity zabiło tą grę do reszty i skutecznie odstraszyło resztki graczy, którzy jeszcze pozostali przy tej grze.
Szkoda naszego czasu i Waszych pieniędzy na dalsze brnięcie w ten projekt.
Zakończcie tą grę, bo teraz to drogą przez mękę dla wszystkich.
Na wstępie po długiej przerwie
Od stycznie nie grałem bo nie przygotowali clienta pod mój system Linux .
Wrażenia po wprowadzeniu wersji Unity masakra wlekło się to okropnie nie darady było grać !!.:mad:
Dzisiaj po aktualizacji to co zauważyłem
1. Transfer przy uruchamianiu gry skoczył na 65 Mb/s :confused:(sporo długo około 10s) przez następnie przy okienku z postacią do 5 Mb/s (akt. łącze 500Mb/s)
2. W wersja flash jak pamiętam transfer był około 10~15 Mb/s
3. Podczas grania wskaźnik transferu pokazuje nieraz około 3 Mb/s przez 3 s
Wykonałem pewne czyności:
1. Wyczyściłem całą historię firefoxa i ponownie uruchomiłem grę.
2. transfer jak w 1. ale mapę złożyło nawet dobrze szybko (około 10~15) w porównaniu jak wystartowała wersja Unity ?
3. Przy dłuższej grze jak wysyłam geologów i odkrywców to są okropne przycinki w oknie wyboru geo i odkrywców
4. Nieraz są przycinki przy zmianach okien z gwiazdy
5. poruszanie się po mapie jest nawet płynne nieraz jest odświeżanie mapy
Konkluzja:
W porównaniu do uruchomionej wersji Unity 0.1b to jest jakiś postęp ale ...?
W porównaniu do wersji flash z grudnia 2020, która działała jak rakieta w porównaniu do wersji teraz?
Gra ściąga ogromną ilość danych podczas uruchamiania, dlatego możliwe jest uruchamianie tej gry tak długo
jak ma ktoś słabe łącze , ale czasem podczas grania też coś ściąga bo potrzebuje 3 Mb/s,
u mnie już mogę powiedzieć że powoli myśleć o powrocie do gry ale to sprawdze przy dalszej grze, ale niestety nadal ma sporo do wersji Flash z przeglądarki
więc trzeba częstych aktualizacji, które poprawią płynność gry.
I na tym ....... koniec gry:((((
Chcę wiedzieć, kiedy "wrócą" kropki przy aktywnych grających ? Nadal nie widać, czy ktoś gra, to jest denerwujące :(:(
Żenada gra kaput.
Poprzez wprowadzenie Unity jak na razie zauważułem brak geologa o złotym sercu i z budynku staw rybny jest budynek chata rybaka nie wiem jakie jeszcze szkody poniosłem i poniosę nie licząc brak możliwości stabilnej gry bardzo muli grafika i jej szybkość kto poniesie odpowiedzialność i zwróci ponieśione straty w grze. Proszę o przybliżoną odpowiedz a może to już koniec GAME OVER The Settlers Online...
włączcie możliwość logowania przez klienta, 10-15 minut czekam na budynki po zalogowaniu, po konserwacji jeszcze gorzej jest , nic nie mogę robić praktycznie , lipa , nie da się grac, oddajcie klienta TSO chociaż grac się dało wtedy. Albo chociaż informacje ze koniec gry czy coś, bo teraz to czekamy i czekamy , a dopiero jedna konserwacja była co nic nie dala.
Nie gram od czasu wprowadzenia Unity. Może zgadniesz dlaczego ?
tez nie gram i jestem szczęśliwy że badziew mnie nie ciągnie:)
ja też :) bez zgadywania:)
Czy ktos wie co zrobic aby dzialal czat po zalogowaniu?
Ile razy wejde na gre to nie moge korzystac z czatu. Ani nie otrzymuje wiadomosci ani nie moge ich wysylac...
Najlepiej zrobic tak zeby wrocic na starego klienta ---> http://settlersonlinewiki.eu/granie-...przez-klienta/
siedzi tam Trojan, a w dodatku do przeglądarki udostępniamy swoje dane, ja wole nie ryzykować dostępem do swoich kont :p
...na co wdrażacie nowe wydarzenia rocznicowe jak gra w Unity nie dopracowana chyba to wasza złośliwość i aby się jeszcze więcej łagodnie mówiąc denerwować...śmiesznie to co robicie a i najważniejsze to promocja kupna klejnotów żenada...
HAHAHA, to nie Windows 10 ci TO pokazuje ( BLOKUJE), tylko TWOJA ZA***ISZTA PRZEGLADARKA CHROME
i nigdy , żadnych plików, z internetu, nie pobierzesz.. ( czy to aktualizacji, programow itp)
w chrome , jest obejscie: http://z3nfist.cba.pl/images/chrome-...ikow-opcje.jpg
troche załosne to jest , ze system decyduje za Pana, co ow pan moze robic na swoim kompie.. masakra.. tego nie , tamtego nie.. eh.
sam rób obejścia i instaluj system od nowa.... skucha znawco, to nie chrom!!!!!!!
Jakoś inni grają (w tym ja) i nic się nie dzieje a ty wyskakujesz z jakimiś trojanami i siejesz niepotrzebny ferment, nie wiem co tam masz za antywirusy i inne ustawienia ale coś jest nie tak.
To waćpan se nie pograsz albo będziesz się męczył z Unity...
A skoro z ciebie taki hąkęr i znawca to zastanawiałeś się co udostępniasz? Na milionie innych stron pewnie durnie klikasz i akceptujesz politykę cookie a tu nagle ci to przeszkadza...
To nie jest trojan jak już co tylko applet to uruchamiania skryptów pod przeglądarką. Twój AV rozpoznaje go jako trojana a to nie znaczy że nim jest...
Na operze też można zaistalować Tampermonkey i też śmiga, jak się już tego chroma boicie.
Piszę tylko informacyjnie, każdy podejmuje swój wybór i myślę, że ma do tego prawo.
Nie ma sensu kogoś na siłę zmuszać.
Ja gram przez klienta, ale rozumiem tych, którzy mają obawy.
tu się nie da inaczej, grać..
jeśli nie przez klienta..
na unity to się wchodzi, by zaliczyć logowanie, popatrzeć na czaty i wyjść..
to poradzcie osadnicy. Zainstaloweałem klienta z poradnika wiki, dodałem do Opery Tampermonkey. Niby wszystko ok ale wyskakuje takie coś prntscr.com/1qmeur5
Poczyściłem wszystko i nic, na chrome to samo. O co kaman??
to mi wyglada na nieprawidlowo zamkniety program do znajdek, pod klienta..
aheuer/tso-collectible-finder/
tam pisze , jak byk, zamykac poprzez kombinację klawiszy ctrl+c, inne zamkniecie poprzez X u gory aplikacji, powoduje problemy.
a włączyć toto od tych znajdek i prawidłowo, zamknąć i reset okna gry.
Faktycznie zadziałało. Odpaliłem to od znajdek zamknąłem ctr+c i poszedł klient na chrome :)
I okazuje się że to teżjest przyczyna tego że Unity się nie odpala - wyświetla się tylko pełny brazowy pasek. Zamknięcie tego szukacza znajdek przez ctr+c pomogło w obu przypadkach
dzięki
Co miala dac konserwacja? skoro w grze nic sie nie zmienilo,nzdal to jedna wielka kicha.
czyli nic się nie zmieniło? Ja zmieniłam sprzęt na dużo lepszy niż miałam. Niestety gra nadal nie działa. Plus taki że sie da zalogować i zebrać nagrody dnia, ale poza tym nic. Zadań nie mogę ani usunąć ani zaliczyć, nie wczytuje się mi żaden budynek :(
zaraz mnie szlag trafi,jak mozna wypuscic tagi szajs i udawac ze wszystko jest super
ale ewent jest ... cieszcie się
działa super , wszystko lata jak ta lala
ups to nie ta gra
Ale głupa walicie. "Piszecie Unity już działa !", a przecież nie działa - więc kłamiecie. Od wprowadzenia Unity nie mogłem się zalogować. Teraz mogę się zalogować, ale moja wyspa jest zielona w niebieskie kwadraciki. Po odczekaniu 20-30 min niby wszystko jest, ale każde kliknięcie to 10-15 min czekania. W mojej Gildii znak aktywności wyłącznie przy moim nicku, reszta graczy 90 paru nie aktywni, a Wy wprowadzacie wydarzenia rocznicowe - no cóż z okazji tej rocznicy życzę Wam abyście zniknęli z netu i w ten sposób przestali głupa walić, a graczom nie robili jakichkolwiek złudnych nadziei - niech Wam się spełni.