Rozmawiamy o evencie Koniec Świata, tak? Bo jeśli tak to faktycznie nie jestem najbystrzejszy...
Widocznie ten wpis Penelopy mnie zbił z tropu...
Cytat:
Każdy gracz będzie musiał ukończyć przygodę „Koniec Świata” tyle razy, ile to możliwe[...]
Wersja do druku
Rozmawiamy o evencie Koniec Świata, tak? Bo jeśli tak to faktycznie nie jestem najbystrzejszy...
Widocznie ten wpis Penelopy mnie zbił z tropu...
Cytat:
Każdy gracz będzie musiał ukończyć przygodę „Koniec Świata” tyle razy, ile to możliwe[...]
"Każdy gracz będzie musiał ukończyć przygodę „Koniec Świata” tyle razy, ile to możliwe, aby uratować świat. [...] Wymagana ilość przygód niezbędnych do ukończenia, aby ocalić świat zależy od liczby aktywnych graczy na całym świecie."
Ja sam zrobiłem Koniec Świata 18 razy do tej chwili, i rozumiem, że wykonałem normę na złote trofeum za 9 osób (18/200% = 9)
Bardzo proszę o podsumowanie - rozliczenie się wydawców gry z tego co napisali - i ujawnienie ilu aktywnych graczy było i ile faktycznie przygód zostało ukończonych.
Proszę o uczciwość względem nas - graczy, bo jesteśmy z wami i bierzemy udział w tych wydarzeniach nie tylko dla nagród, ale z sentymentu do dawnych lepszych czasów w tej grze...
Słaba pamięć w takim razie, bo 'to' jest online od czasów gdy wprowadzono battle.net, czyli troche ponad 2 dekady ;)
Inna sprawa to że na obecnym etapie wchodzić w 'to' to strata czasu, chyba że ktoś lubi być obijanym przez dzieciaki które umieją grać. Taka specyfika gry esportowej.
Szkoda, ze odpowiedni poradnik nie zostal opublikowany. Mysle, ze znalazlyby sie osoby, ktore by odpalaly przygode i wysylaly ten 1 atak, jezeli to byl rzeczywiscie tylko 1 atak. Najwiekszy problem w tej przygodzie to byla liczba obozow do zaatakowania, a co za tym idzie czas jaki trzeba bylo poswiecic na wykonanie jednej przygody.
Ataków musisz puścić tyle ile bossów - 14.
Ktoś mi może racjonalnie wyjaśnić, jaki system BB obrało, że kilka dni temu osiągnięty był poziom srebrny a teraz spadł do brązowego?
Wzieli wartosci z początku eventu, ekstrapolowali do konca i wyszło im ile będzie zrobionych. Oczywiście nikt nie byl na tyle bystry zeby wpasc na to, ze ludzie nie beda tych slabych przygod regularnie robic po nic, w szczegolnosci przed updatem nagrod koncowych, wiec realna liczba robionych na dzien bardzo szybko zmaleje.
,,To już jest koniec, nie ma już nic, Jesteśmy wolni, możemy iść To już jest koniec, możemy iść, Jesteśmy wolni, bo nie ma już nic"
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):) :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):) :):):):):):)
Tak jak ktos wg mnie slusznie zauwazyl gross graczy na poczatku zrobilo przygode raz. Przekonalismy sie ze nic sie nie zmienilo i przygoda jest z gatunku "bieda" dla relatywnie silnych aktywnych graczy (no ja to moze niekoniecznie jestem ten silny) a nagrody nie warte chocby wspomnienia. A to silni/aktywni gracze ciagna te gre i utrzymuja serwer przy zyciu a nie gracze z poziomem 30-40 ktorzy wchodza do gry 2-3x w tygodniu. A nastepnie odpuscili. Ja przykladowo ten event spedzilem przy sniper ghost warrior contracts ;) Ktos inny pisal ze wrocil do drwala. I tak nam minal mini event :)
Jaki jestem zdziwiony
...,,Aby wrócić do aktualnego tematu opinii. W tej chwili wszystko jest składane i obliczane. Jak tylko będę miał przeglądy, podzielimy się z wami. Ale ponieważ chcemy go skonfigurować na całym świecie, oczywiście może to zająć kilka godzin.
Zgodnie z obecnym stanem mogę z całą pewnością powiedzieć: „Zdobędziesz trofeum!”, Ale zostawię je w ciemności. W weekendy było o wiele bardziej aktywne niż w ciągu tygodnia''
https://forum.diesiedleronline.de/th...=1#post1785629
,,To już jest koniec nie ma już nic jesteśmy wolni możemy iść to już jest koniec możemy iść jesteśmy wolni bo nie ma już nic"
Poprzedni mój identyczny wpis zniknął, ciekawe dlaczego? Czyżby jakieś złe moce się uchowały?
jest MSW i srebrna odznaka, zaczęli ten niby event jak leniwe sknerusy ale wyszli z twarzą, czyli nie chować głowy w piasek, ''mówić'' o takich sprawach głośno a coś uda się ugrać, nawet w tej ultraoszczędnej firmie ;)
O to to to popieram w całej okazałości ... To jest bardzo trafne spostrzezenie i prawdziwe w rzeczy samej.
Minął pseudo event i puścic go trzeba w zapomnienie ....na chój mi 10 MSW ? albo kościotrup a mam ich z 5-ciu i żadnego nigdy nie użyłem (jak już to powinien byś w listopadowym evencie raczej) Ludzie ,kto wymyslił ten ewent i po co ? KTO TRZYMA LUDZI WYMYŚLAJĄCYCH TAKIE DZIADOSTWO ? żeby utrzymać ludzi przy grze i ewentualnie przyciągnąć nowych graczy to nie wymyślajcie takich ewentow ze starymi przygodami z dziadowskim dropem....żeby przyciągnąć (lub utrzymać ) gracza to trzeba coś zaoferowac ....ale z tego co widac po tym ewencie to raczej BB nie zależy na graczach..... :(
a tego to juz w ogóle nie kumam :
cyt:"BB_Penelopa BB_Penelopa
Community Manager"
Każda z instancji wykonała dobrą robotę i każdy z Osadników zrobił, co w jego mocy!
Chcieliśmy również udostępnić ogólny ranking, ponieważ niektóre światy mogą Cię zaskoczyć swoim rankingiem.
Liczba ukończonych przygód na serwer / całkowita liczba ukończonych przygód na całym świecie
Spoiler
de05
de09
de06
de14
de01
de11
de10
de03
de04
de02
de13
de12
de08
de07
uk03
uk01
cz01
fr02
fr01
uk02
ru01
ru02
pl01
nl01
pl05
pl04
pl03
us01
es01
pl06
pl07
ru03
pl02
us02
it01
br01
mx01
ro01
gr01
Słabiutkie nagrody nie zachecające do uczestniczenia w evencie
A ja i tak lubię tę grę :)
Dziękuję za nagrody.
Jednak opłacało się poruszyć temat nagród i coś zawsze się ugrało, a mógł być tylko żniwiarz :D Nie ważne, że kolejny MSW ale dla niższych poziomów jak znalazł.
Dzięki BB_Penelopa :)
jak można odrzucić ten prezencior :D
stara odświeżona przygoda, widżę tu takie stado marud, a może i nawet maród bo inaczej nazwać tego nie mogę.
dla graczy z wyższym LVL, to było faktycznie takie sobie. ale tutaj starzy wyjadacze zapominamy o nowych graczach. dla nich to wszystko jest coś warte.
druga, wg. mnie najważniejsza rzecz która cieszy, została odpalona i lekko przypudrowana stara przygoda, więc nie weszła tu ostra developerka. I BARDZO DOBRZE :) niech robią to Unity. późno bo późno, no cóż, BB obudziło się z ręką w nocniku, dobrze że się w ogóle obudziło.
mam nadzieję że najbliższy event wielkanocny (coś po drodze się jeszcze zapowiada? wątpię) będzie na podobnej zasadzie. nic nowego, zostanie przypudrowany stary event jak co roku, bez żadnego nadmiernego kombinowania.
swoją drogą, czy poszukiwacz bałwan ujawni swe właściwości na wielkanoc, czy to tylko taki bożonarodzeniowy?
Dobre dowcipy serwujesz msw niezbędny w tej grze przecież masz niezłomna która dodaje 20% do ataku i atak z flanki jednostkom szybkim. Liczymy mocarny atak msw to 560 x 11 = 5600 szok normalnie. Jedne rycerz doadny do niezłomnej to 87 ataku 5600 /87 = 64,37 czyli 65 rycerzy równoważy atak 11 mocarnych msw. W zwykłych przygodach jeden młodszy generał gemini zapakowany 155 rekrutami wykona lepsza robotę niż 11 msw z mocarnym atakiem.
uwzglednij jeszcze :
- ze MSW zrobia ta robote bez tracenia żadnych jednostek
- ze 11 roznych generalow ma oddzielne timery regeneracji i daje Ci mozliwosc rozdzielenia tych obrazen wg wygody w stopniu znacznie wiekszym niz 1 lub 2 niezlomne (czy ile ich tam obecnie mozesz posiadac)
- ze jesli ktos ma 11 msw to jest na etapie na ktorym poza bardzo niszowymi przypadkami nie ma sensu robienie zwyklych przygod, wiec wyzszosc/ nizszosc MSW w stosunku do jakis niszowych generalow jest bez znaczenia :)
w przypadku generalow ktorych znaczenie jest wylacznie strategiczne nie ma sensu sie spierac ktory jest lepszy, bo najwieksza wartosc dodana uzyskuje sie uzywajac ich wszystkich naraz.
Przeczytaj na początek do czego się odnosiłem a ty do czego. Podaj konkretny przykład z gry gdzie ten msw umożliwi ci wykonanie ataku którego nie da się wykonać w inny sposób. Podaj tez obóz w którym dzięki atakowi msw zyskasz największą oszczędność wojska. W tej umierającej grze nie ma i nie będzie nowych graczy większość niskopoziomowych kont to martwe konta.
Zamknij oczy jak widzisz mój wpis problem rozwiązany nie musisz dziękować. Nie ma żadnego dowodu na umieranie tej gry
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39e9104903a8.jpg
Znam tę stronę. Powtórzę.
Nie graj i idź trolować na fora innych gier. Ale pewnie już to robisz, bo taka twoja natura.
Widzę, że boisz się zamknąć oczy i patrzysz na moje wpisy może to pomoże
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e30794e28b81.jpg
Witam serdecznie!
Dziękuję wszystkim za udział w zabawie! Dzięki za walkę ze złem i pomoc w walce z niebezpiecznymi kapłanami.
Brawo WY! :)
Miłego dnia,
BB_Penelopa
Penelopo, a ten "Światowy ranking" uzupełnicie?
bo tam jakby brakowało danych...
Ja tam na event nie narzekam.
Paczka za ryby kupiona ? Kupiona.
Przygód w evencie zrobione ZERO ? Zrobione.
MSW za friko jest ? Jest.
Myślę, że takich zadowolonych graczy jest więcej tylko po prostu nie piszą ;)
Pozdrawia leniuch czekający na gotowe :P
Ach ty jełopie a co ma gorski klan dla nowych graczy???pokazują 40 serwerów z "całego świata" chyba twojego....8 czy 9 krajów to cały twoj swiat? gratuluje myślenia ...i zostan tam gdzie mieszkasz.
jednocześnie kolejność w zestawieniu...de :D hehehe w zestawieniu czego ? TUSKA I MERKEL?
i Gdzie tu mowa o uczciwości TSO ? Ci co zarywają nocki i tłuką KŚ i Ci co się leniuchują .......wszyscy mają to samo haha