Po co robić ten EVENT jak duża częśc graczy z niego nie skorzysta, bo nie może się zalogować do gry. Ja od dwuch dni próbuję i nie mogę pograć.
Wersja do druku
Po co robić ten EVENT jak duża częśc graczy z niego nie skorzysta, bo nie może się zalogować do gry. Ja od dwuch dni próbuję i nie mogę pograć.
Niestety u nas w gildii jest osoba, której zablokowali konto bez podania przyczyny a support wypisuje brednie w odpowiedziach. Nie da się wejść na grę, inni gracze nie wejdą na jej wyspę. Technicy nic nie ogarniają. Myślę, że gra odchodzi do muzeum i nie zamierzają nic naprawiać. Wolą inwestować w nowości, którymi chwalą się na swoich stronach. Tym co inwestują w grę realną kasę radzę ostrożność by , któregoś pięknego dnia się nie zdziwić.
Ciągłe problemy z logowaniem, jedni nie mają problemu, a u innych ciągle ten sam problem. Skończyły mi się już pomysły, co zrobić, żeby gra zadziałała. Zmiana przeglądarek, dodanie wpisu, który polecili, skorzystanie z ich aplikacji, próba zalogowania się z drugiego kompa... ale żeby nie było, że to wina internetu, to po podłączeniu komórki do kompa jako routera usb, też leży, nic nie wchodzi. A z komórki z przeglądarki puffin od razu gra się ładuje, ale nie mam zamiaru grać na komórce. Niech w końcu ktoś tam ruszy dupę i podejmie akcję przepisania gry na inną technologię, a nie gra stoi na "zdechłej" platformie. Jutro spróbuje emulacji na kompie apk - puffin, jak to nie pomoże, to chyba czas dać sobie spokój, bo już mnie krew zalewa...
palians - a próbowałeś śledzić przesył danych i robić reload? U mnie się prawie zawsze zatrzymuje po pierwszej paczce czyli ok. 60MB i jakbym nic nie robił to by stało kilka godzin pewnie... A tak jak widzę ze trasfer spadł z 1000KB/s do 0 to robię reload i za drugim razem wchodzi wszystko.
Reload, to raczej podstawa. Robiłam to za każdym razem, zresztą cały czas tak próbuje, kiedyś to jeszcze po 8 razie załapało, ale teraz już można sobie darować
no to mam farta, że mi akurat to działa ;D
mi jakiś tydzień temu też tak działało :)
czy ktoś ma wiedzę kiedy settlersi będą chodzić na operze......może zamiast wprowadzamy zmiany.....nowy budynek ktoś napisze -nowy settlers na operę......czy nasi modelatorzy robią i interweniują w tej sprawie.....czy też mają za krótkie nogi....???
nie no spoko po aktualizacji wogóle nie mogę się zalogować a niby miało być lepiej, a coś jest bardziej spie.... :(, przed 5 min teraz walczę od prawie godziny , wielkie brawa !!!
jedyna różnica to, ze nie po 60 a po 50 MB sie zatrzymało... ale rld i pozostałe 250 MB weszło w 3 minuty
czy ta nowa aktualizacja to brak możliwości wejścia do gry?? kiedy wreszcie to naprawią??
Od kilku miesięcy gram tylko na Androidzie (kupiona pełna wersja Puffina). Gra ładowała się bez problemów - minuta, dwie i można było grać.
Po wczorajszej "konserwie" to też "naprawiliście, teraz czekam i czekam i czekam ...... już 20 minut i nic.
Wczoraj wieczorem gra załadowała się po ok 30 minutach.
Co jeszcze "naprawicie" ?
Ja również od wczoraj nie mogę wejść do gry, naprawiono tak, że mam cały czas pasek ładowania i nie ważne ile czekam, gra się nie załaduje.
witam, tez mam problem z zalogowaniem pasek do połowy idzie i sie zatrzymuje
jak zwykle popsuli....
Do wczoraj było jeszcze w miarę dobrze, dziś logowanie trwało ponad 5 godzin, wielokrotne odświerzanie, czyszczenie przeglądarki itp. Myślałem że mam farta i problemy z ładowaniem mnie omijają, ale fart się właśnie skończył....
Może trzeba odinstalować event?
witam,
ja też kompletnie nie mogę się dostać do gry, mieli i mieli, już zresetowałam wszystko, przeglądarkę i ustawienia netu, speed test pokazuje bajeczną prędkość, a po wciśnięciu opcji graj kompletna klapa, po 2h zero dostania się do gry, masakra :(, nawet na formu mieli przeglądarka co się nie zdarzało wcześniej
z rana jeszcze było OK. a tera gra sie nie ładuje
Karwa Twa ..... Jest jakas masakra , ile mozna sie logowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dwa dni nie dalo sie wejc do gry !!!!! Klejki szlak trafil....!!!! Juz mi sie nie chce .....!!!!!
po aktualizacji jest gorzej niż przed , czy naprawdę za każdym razem ma być gorzej czy wy chcecie uśmiercić tą grę poprzez zniechęcenie graczy ?
Jak czytam to nie tylko ja mam problem z wejściem na grę ,
Niestety chrome nie daje rady.. puffin 2-3 minuty i jest załadowane.. ale graj na puffin to jakby zupę jadł łyżeczką od herbaty.. no ile można mieć cierpliwości..
i nie pomagacie bo wklejanie https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46382 i zastosowanie do chrome wskazówek z cache nie pomaga nic.. pierwsze 24h jak podaliście te info działało wyśmienicie.. a potem losowo, aż po ok tygodniu powrót do tego co było
ad1. jaki morał?.. na dzienne logowanie pozostał puffin.. na robienie czegokolwiek, spokojne zarządzanie wyspą i robienie przygód- nie ma takiej opcjii.. wnerw murowany
ad2. wiem że bb ma to gdzieś ale nie zdziwcie się jak ta kura znosząca złote jajka padnie..
ad3. dziś po kilku f5 czas ładowania +/- 45 minut.. bez wstawki cache size , na chrome 67.0.3396.99.. o.O
Wczoraj mi zrywało łącze z serwerem settlersów, tak skutecznie że w końcu wywaliło i przez parę godzin nie udało się zalogować- w końcu przestałam próbować. Teraz już pól godziny loguję - niezależnie od przeglądarki. Bardzo proszę BB o pochylenie się nad tym problem. Z naszej gildii już odeszło parę osób z gry, bo miało dosyć tych problemów. Jeśli chodzi o powyższy post - zastosowałam wskazówki do cache od razu jak się pojawiły i lepiej było przez dwa dni, potem standard.
Miało być naprawione nadal nici z poprawnego (szybkiego) logowania, dziś czas od 7.00-8.22 i nic,ludzie ogarnijcie to w końcu!!!!
Od ostatniej aktualizacji pojawiły się u mnie problemy z logowaniem - nie miałem ich wcześniej. Stosowałem różne przeglądarki i nic. Jest coraz gorzej. Zamiast sprawiać przyjemność zaczyna mnie to irytować coraz bardziej. Smutne to .......Proszę to naprawić :)
Próbowałem wszystkiego i nic. Ładowanie staje w połowie i stoi. Czasami się załaduje czasami nie. Ale zawsze trwa to jakąś absurdalną ilość czasu. -_-'
K...jakies nieporozumienie, zeby jakies myczki stosowac aby probowac sie logowac!!...Jezeli jest problem nie po stronie graczy to niech fachurki sie tym zajma a nie ludzie co o tym nie maja pojecia podpowiadaja cwancyki na ominiecie problemu!!! Wielki mi tez support...hehe
konsultujcie sie z jadowitkiem on twierdzi ze jemu dziala wiec nie ma problemu i wszystkim musi dzialac
po wtorkowej aktualizacji mam ogromne problemy z wejsciem do gry. zeby sie zalogowac zajmuje mi to kilka godzin. do tej pory nie miałam takich problemów z tym tematem... masakra normalnie
Brawo, w końcu spier...liście totalnie. Trzeci dzień nie mogę wejść na Chromie W OGÓLE.
chlopie jakis ty durny tematow i postow ze ludzie maja problem z logowaniem jest setki wiec skoncz pieprzyc ze mi nie dziala to znacyz ze jest problem , jak nie potrafisz czytac to zamilcz
skoro jestes tak imadry to znajdz kazdemu rozwiazanie i niech wszysscy graja jak do tej pory
pretor29 nie wytłumaczysz. że niektórym nie działa i już ;). Niektórzy widzą tylko czubek własnego nosa. :). Im działa to reszcie też działa i nie ma bata.. A że kilkadziesiąt albo nawet kilkaset postów takich bieduli co im nie działa? Fanaberie chyba- albo wina ich kompów,azotu wydzielanego przez krowy ewentualnie wina Tuska ;). A że kilka miesięcy temu hulało mi nawet na starym kompie z prehistorycznym xp- no cóz...Są rzeczy o których się nawet programistom z bb nie śniło.
Zazwyczaj nie marudzę. Gra to gra, ma to być rozrywka, a nie realne życie.
Ale problem z logowaniem zaczyna mnie irytować.
To nie jest wina ani komputera, ani sieci, ani systemu operacyjnego. Sprawdziłam właśnie na trzech komputerach z różnymi przeglądarkami i trzech sieciach (uprzedzając kąśliwe uwagi - sieci sprawdzone pod kątem prędkości i wydajności, są ok, komputery wyczyszczone ze zbędnych śmieci, wydajne, szybkie). Więc jakiś problem istnieje.
Irytuje, denerwuje, całkiem niepotrzebnie.
Lubię dłubać w tę grę, lubię ten kontakt z ludźmi, ale w sytuacji gdy mam czekać nie wiadomo ile na logowanie, to jest to aspekt z którego rezygnuję. Kilka razy zrezygnuję z logowania, w konsekwencji zrezygnuję z gry. Tak działa ten mechanizm w głowie.
Wiem, że nikt nie przejmie się tym, ale przynajmniej się wygadałam.
PS. I tak, włączyłam premium, żeby sobie dzisiaj pograć, bo miałam wolne przedpołudnie :)
Podbijam. Pierwszy raz i u mnie nie działa gra - nie wczytuje się po zalogowaniu. Rodzaj przeglądarki nie ma znaczenia. Proszę Support o reakcję :)
ponad godzinę czekania na zalogowanie i ciągle nic. Po aktualizacji jest masakra. Nie pomaga odświeżanie, zmiany zaproponowane z disk-cache. Gra coraz bardziej mnie wkurza. Chyba czas rozstać się z grą, bo jest coraz gorzej, Szkoda czasu na oczekiwanie. Nie zamierzają pozbyć się flasha to znaczy, że nie chcą rozwoju gry. Trzymają się kurczowo czegoś, co inni dawno wyrzucili. Po co nam nowe budynki, eventy, grubasy skoro nie można grać?
nie tylko kolonia :), ten sam problem od 2 dni
Witam
Niestety gra nie działa od 3 dni , problem jest z ładowaniem . Wszelkie rady i wskazówki u mnie nie działają . Ani zmiana kompa, ani przeglądarki , nic nie dają porady odnośnie obejść, Event , premium, premia dla znajomego , a na co mi to skoro wejść nie moge i na pusto leci??. Odpowiedzi jakiejkolwiek z supportu brak , na fb wciśnij F5 . Sami sobie wciskajcie poniewaz to nic nie daje!!!