Nie mogę Ci powiedzieć czegoś, czego nie wiem. Nie chciałabym również przekazywać niepotwierdzonych informacji.
Dziękuję za zrozumienie. :) Awarie z definicji są nieplanowane. ;)
Jak wyżej, nie wiem, więc nie odpowiem.
Wersja do druku
Nie mogę Ci powiedzieć czegoś, czego nie wiem. Nie chciałabym również przekazywać niepotwierdzonych informacji.
Dziękuję za zrozumienie. :) Awarie z definicji są nieplanowane. ;)
Jak wyżej, nie wiem, więc nie odpowiem.
to i tak dlugo reloga niemusiales robic niektorzy od 13 niemogli wejsc
jakie będą bonusy za niezapowiedzianą przerwe miałem kończyć przygodę
To jak czegoś nie wiesz to raczej wypadałoby się dowiedzieć tak ?
Dobra komunikacja to podstawa od czego wy tam jesteście ? Nie informujecie nas o niczym tylko umiecie edytować posty i banować.
Pewnie standard 5 koszyków irmy jakieś nie potrzebne doładowania i 3 kryształy
Zluzujcie ludkowie :o po 5 latach grania a nie gram najdłużej odkryjecie podobnie jak wielu że między eventami jest jeszcze jeden nazywa się KONSERWA i choć emocje w nim zenitu sięgają nic nie trzeba robić i zawsze jakieś nagrody dają :) Tak takkk z puszki niespodziewajki wylazł event konserwowy, obym ja nie wpadł do baniaka czego sobie i Wam życzę :cool:
nie szkoda wam serio energii na te marudzenie ?
nie wiecie że przypadki losowe się zdarzają ?
jeśli wywali wam prąd w domu bo spalił się wam transformator to tez od razu wchodzicie na forum operatora który wam dostarcza prąd i krzyczycie: jak tu grać bez pradu jak tu życ ;)) bez przesady zawsze jak się zdarza jakaś usterka, awaria to ciężko oszacować czas naprawy ;) więc co BB ma pisać że gra nie będzie dostępna od do , jak sie może okazać że 5 h później będą w lesie nadal ;) wtedy byście jeszcze większe psy na nich wieszali ;) weźcie że no na luuz ;) wiadomo gra wypełnia wielu ludziom czas wolny , ale cholerka tak trudno znaleźć na popołudnie, wieczór jakichś zamiennik ? wyjść do znajomych ? poczytać książkę ? iść do wanny z kielichem wina i posłuchać sobie muzyki ? przecież tyle rzeczy można robić ;) lub sie mozna dowiedziec ile mozna wręcz zrobić przez ten czas ;)) podziwiam kwękaczy i zrozumcie jedno BB to też jest nie na rękę ;) bo kiedy im się trafiają awarie to też wpływa na ich wizerunek i powoduje jakichś odpływ gotówki ;) a Modkowie mogą wam tylko przekazać tyle ile sami się dowiedzą ;) szklanka wody co niektórym by się zdała ;) jakby ktos chciał we mnie rzucać mięskiem to ja nie mam gry od około 13 ;) bywa po prostu sytuacja losowa ;)
Do komunikacji potrzebna jest znajomość języka. Resztę sam sobie możesz dopowiedzieć.
Na każdym zagranicznym forum szczątkowe informacje pojawiały się od momentu wystąpienia awarii. Na każdym poza polskim.
Wystarczyło na stronie logowania umieścić stosowną informację.
Ludzie... to tylko gra a przeżywacie jakby ktoś umarł
Dobrze, że jest jeszcze Netflix :) :) :)
Może po prostu zabrakło czasu? Strona główna nie działała.... Czasem warto zerknąć na g1,pomyśleć, patrząc na to, że gra wcześniej się wysypała.... widać właśnie po waszych wpisać co nieco...
Bardzo dobrze powiedziane! :) Popieram całkowicie!
Teraz wielkie poruszenie, bo gry nie ma... a tematy, które są ważne i mają jakiś wpływ na dalsze losy gry itd są olewane przez was. Jeżeli żyjecie tylko tą grą to bardzo wam współczuje. Usiądźcie z żona/ mężem, dziewczyna/chłopakiem czy też innym kochankiem, obejrzyjcie film, przeczytajcie książkę. Porozmawiajcie z ludźmi twarzą w twarz. Nigdy wam samochód też nie zdechł na drodze? Żarówka nie przepaliła się w domu? Też mieli wam o tym powiedzieć? I tysiąc innych przykładów z życia codziennego....
Cytat:
,,Jakbym wiedział, że się przewrócę to bym usiadł".
Wszyscy wiedzą, że nikogo z BB z działu technicznego nie ma przez weekend w pracy i pewnie zostaje tylko cieć, który ma rozpiskę co ma robić. Dostaje telefon z poleceniem zrestartuj serwery, nie pomogło, to je wyłączył. W poniedziałek rano przyjdą technicy to się okaże,że jakiś atak hakerski był znowu...
Kto gra dłużej w tso to chyba wie o co chodzi
Już to pisałam, ale powtórzę - strona nie działała, więc nie mogliśmy się zalogować, by cokolwiek napisać. Poza tym przypominam, że jesteśmy wolontariuszami, czyli poświęcamy swój wolny czas na moderowanie. Moderatorzy nie mogą zamieszczać komunikatów na stronie głównej gry, a nawet gdyby mogli, to ciężko zamieścić cokolwiek na stronie, która nie działa. ;) Dlatego pisałam zarówno tutaj, jak i na czacie jak tylko byłam w stanie się zalogować i uzyskałam jakieś informacje.
O tym czy, i jakie będą decydują BB.
ja tez sporo czasu poświęcam tej grze kiedyś konserwacja była zawsze w czwartek wszyscy o tym wiedzieli i mogli się zorganizować i gra szła lepiej musieli to zmienić i gra zaczyna się sypać dużo razy tak popsuli te grę .Powinni się zastanowić i czy nie warto przywrócić dobre rozwiązania Tylko jest jedno pytanie czy ich stać na to i czy chcą aby ta gra dobrze funkcjonowała
Właśnie.
POMYŚLEĆ
Albo przeczytać jeszcze raz ze zrozumieniem.
Skoro przez 20 min mieli czas wypisywać po czatach info o konserwie to rzeczywiście zabrakło tego czasu, żeby na stronie głównej albo na forum taką informację zamieścić.
Bez żadnych korzyści w tej, czy innej grze BB. yhym
Kasę bierze za to CM - jakoś go nie widać nigdy jak coś się dzieje.
Konserwacja to zaplanowane działanie. Jeśli przeprowadzacie konserwację podajcie przewidywany czas zakończenia tych prac. Natomiast jeśli macie awarię, to napiszcie to wprost. Wtedy będzie wiadomo, że chodzi o nieplanowane prace i prawdą będzie, że możecie nie znać terminu ich zakończenia. Chociaż na pewno macie jakieś SLA i w dobrym tonie byłoby wskazać choćby ramy usunięcia awarii, nawet jeśli mają się zmienić.
Jakbyś pomyslal to bys wiedział i przeczytal ze zrozumieniem ze moderatorzy nie moga zamieszczać informacji na stronie głównej. Po 2 jest niedziela i zauwaz ze w niedzirle 90% ludzi ma WOLNE od pracy, a co za tym idzie nie wymagaj zeby stali na baczność, bo jaśnie hrabiemu chce sie grać. Żenada
ciągłe powtarzanie "nie powiem, bo nie wiem" jest mało profesjonalne... nawet ze strony moda wolontariusza
a czy przypadkiem jutro na stronie głównej nie pojawi się napis: Dzięki, że byliście z nami to był fantastyczny czas, ale zwinęliśmy zabawki. :)
Jakbyś pomyślał, to byś zobaczył, że pojawił się komunikat na głównej o awarii - widać jednak ktoś ma dostęp.
Poza tym na forum MOD może stworzyć temat o konserwie - tego też nie ogarniasz?
W którym poście pisałem cokolwiek o graniu? Gdybyś nabył podstawowe umiejętności czytania ze zrozumieniem, to doszłoby do ciebie, że jedyne o czym piszę to brak komunikacji.
A teraz zanim zaszczycisz mnie swoją odpowiedzią przeczytaj powyższy tekst 20 razy. A jak już skleisz z literek odpowiedź to przeczytaj post i odpowiedź kolejne 50 razy, żebyś wiedział o czym piszesz.
Hehehe, no to karta pracy nie odbita będzie i tygodniówkę szlag trafi ....
działa
u mnie też cisza dobrze że podali o awarii
Ja się zalogowałem ;)
Na Złotej Górze coś tam dygło ale nie wczytuje się dalej myśle że nic z tego dziś nie będzie bo jak się uwaliło to w niedziele nic nie dokupią. Lepiej zatrzymać niż zepsuć do końca, dobranoc i nie męczcie mi już Vikusi ;D*
Gra powinna już działać. Przed zalogowaniem proszę o wyczyszczenie przeglądarki.
EDIT: Otrzymujemy informacje o braku czatu na serwerze słoneczny gród, niestety nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy zostanie to naprawione.
Dziękuję wszystkim za cierpliwość. Miłego wieczoru!
MOD_Victoria
brakuje czatu... wiem wiem drobny szczegół tylko
ed. juz dziala
;)
a na przyszłość polecam rozróżniać informacje o "konserwacji" lub o pracach wykonywanych w trybie awarii; jedne i drugie niosą za sobą konkretny konsekwencje dla użytkowników ...
btw. nie otrzymałam odpowiedzi na swoje pytanie...
Zatem uprzejmie proszę o informację :
1. Czego dotyczyły prace, skoro były prowadzone w trybie niezaplanowanym?
2. Czy mają one wpływ na dane (w tym dane osobowe) użytkowników gry?
3. Najważniejsze - w jaki sposób użytkownik gry może otrzymać informacje odnośnie zmian w grze w takich przypadkach?
jest mi smutno. Znalazłam w końcu trochę czasu na grę i chciałam zrobić wyzwanie, do 13 godziny wczoraj miałam zrobione dwa skarby mądrości i nie zdążyłam zrobić trzeciego - liczyłam, że czas poświęcony na konserwy zostanie wstrzymany w grze i zrobię dzisiaj- nie został, wyzwanie poszło się paść. Gdybym wiedziała, że tak będzie, nie zaczynałabym tego wyzwania, skarb mądrości ciężko mi wpada i teraz z kolejnym będę miała problem. Smutne
Witam serdecznie!
Gra jest już online.
Proszę jednak o informację, jeżeli ktokolwiek w dalszym ciągu nie może się zalogować.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
A ja kolejny raz straciłam bonus za codzienne logowanie. Tyle to chyba można zrobić, żeby kolejka nagród się nie kasowała. Niezapowiedziane przerwy zdarzają się często. 100 klejnotów na tydzień to dla mnie dużo. Proszę o zaliczenie wczorajszego dnia, gdyż nie z mojej winy nie zalogowałam się. Pozdrawiam.
Dokładnie , premia tygodniowa poszła w ....siną dal .
Może któryś z mod-ow sie wypowie ...........
nadal wywala na przygodach:(
Zapomnijcie o odzyskaniu 100 kleju za tygodniowe logowanie czy czegokolwiek innego, BB ma to w nosie.
Poniżej link do naszej walki z BB z zeszłego roku za podobną ich wtopę tylko że trwającą 2 dni:
https://forum.thesettlersonline.pl/t...za-18-19-marca
odpowiedź od BB jest mniej więcej tak: no przykro mi bardzo, że straciłeś premię za logowanie, monitoruj stronę, może będzie jakiś bonus, a jak nie to sorry nic zrobimy z tym nic.
pozdro :)