Ja miałem już kilka razy. Zawsze pomagało odpalenie gry w nowym oknie incognito i w tym trybie dokończenie przygody.
Wersja do druku
To chyba będzie rekord w ile czasu potrzebują żeby naprawić błąd i olewaniu problemu.Sami zepsuli i udają że myślą jak to naprawić a przy tej ilości błędów to chyba nigdy nie będzie bez problemów i złości graczy.
Dzisiaj zaczynam trzeci tydzień bez kuźni. Nie wiem już ile czasu potrzeba żeby chociaż tyle naprawić. Ale sądząc po ilości konserw od startu eventu, może po Nowym Roku dostanę. Macie jakieś info w tym temacie?
Dzisiaj otrzymałem w PW kuźnie ale jest kolejny problem dałem patenty i nic nie odblokowało cała produkcja na 1 lvl.
a ja nie moge wojskiem zaatakowac ostatnich 4 obozow z bossami, o co kaman??????????
Mi przysłali w końcu brakującą kuźnię po pierwszej konserwie eventu gwiazdkowego. A dzisiaj kolejna niespodzianka: dostałam drugą brakującą kuźnię. Fajnie, ale teraz brakuje mi drugiego wulkanu.
Witam,
czy problem w wielkiej Bitwie nadal występuje - napisała o tym BB_Penelopa:
"Problem w wyprawie Wielka Bitwa
Wyprawa "Wielka Bitwa" z kampanii górskich klan nie może zostać ukończona, ponieważ nie można usunąć mgły w ostatnim sektorze. W tej chwili pracujemy nad znalezieniem rozwiązania dla tego problemu. Będziemy Cię informować na bieżąco o postępach. Dziękuję za zrozumienie.
Jeżeli możesz nam pomóc w powyższych tematach, zawsze możesz zamieścić dowolną informację do naszej pomocy technicznej lub w wątku na forum.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ostatnio edytowane przez BB_Penelopa ; 27.02.2019 o 15:05"
Link do wątku:
https://forum.thesettlersonline.pl/t...t=wielka+bitwa
Pozdrawiam
Wczoraj ukończyłem Wielką Bitwę, ku przestrodze znajomych zaryzykowałem. Przy ostatnim sektorze, miałem zwiechę na kilka sekund, mgła próbowała zniknąć i ostatecznie znikła. Ale zrobiło mi się ciepło.
czy problem z mgłą nadal występuje?
Problem z mgłą nadal występuje. Problemem jest skryp który oblicza ilu jest pokonanych przywódców przed odkryciem ostatniej strefy. Wczoraj mgła mi nie zniknęła ale ja wcześniej kasuję wszystkich przywódców to po relogu normalnie mi się pokazała mroczna twierdza i mogłem ukończyć przygodę.
A ja dzisiaj utknęłam w Ludzie Gór i nie wiem, w czym jest problem. Pokonałam obozy zgodnie z kolejnością w poradniku, z którego korzystam. Numeracja zależy od poradnika, ale uogólniając - po pokonaniu 2 obozów i przywódcy na samej górze mapy powinny wskoczyć 2 dodatkowe obozy. Pokonałam je. Wówczas na górze,
w miejscu po ubitych wcześniej obozach powinny pojawić się pola, na których będzie można postawić zbrojownię, potem 2 dodatkowe budynki.
U mnie niestety nic takiego się tym razem nie pojawiło.
Pokonałam dodatkowo przywódcę w lewej górnej części mapy. I też nic.
Czy może ktoś miał/ma taki sam problem? Ew. czy ktoś pamięta zadanie z budową zbrojowni? Może coś przeoczyłam, ale kilkakrotnie przeglądałam mapę obóz po obozie. Zostały mi tylko te, które wg. poradnika mogę ominąć. Górną lewą bramę zamknęłam. Dostałam dynamit.
@Margherita
Miałem ten sam problem. Poszukaj na mapie dodatkowych obozów z "przejściem" U mnie był 3-ci przed bramą z lewej strony oraz 4-ty obok wcześniej rozbitego obozu w kotlince z lewej strony. Musiałem je rozbić dodatkowo, aby ruszyć dalej.
Są, ale ich się nie biło dotąd? Przynajmniej wg. poradmików jak np. http://settlersonlinewiki.eu/przygod...-umiejetnosci/ . Bo obawiam się, że jak je rozbiję to zaczną mi wskakiwać w ich miejsce coraz to nowe. A wg poradnika do ubicia zostały mi tylko 3. Dwa, których jeszcze nie ma a mają się pojawić. I ostatni, przy studni, tam gdzie jest mgła.
Lord_Crain, jak rozbiłeś te dodatkowe to dalej poszło zgodnie z planem, czy jakieś nowe niespodzianki?
Jak nie zamknie się bramy w kolejności wskazanej wtedy pojawiają się dodatkowe obozy do pokonania dopóki ich nie pokonasz nic nie można zrobić.
Samo postawienie czy zamknięcie bramy nie jest ważne bardziej chodzi o akceptację zadań we właściwej kolejności.
http://settlersonlinewiki.eu/przygod...-umiejetnosci/
Sprawdziłam, zgadza się. Trzeba dodatkowo pokonać 2 bronione jaskinie po lewej stronie mapy.
Najwyraźniej coś zostało zmienione, tylko po co? Jest wiele błędów do naprawienia, chociażby ostatnie dwa: obserwatorium i geolog.
Wielka Bitwa -ja wczoraj robiłam i problemow z mgłą nie miałam-za to po pokonaniu obozu 14 juz mi wyskoczyło wykonanie zadania i moglam juz zakończyć przygodę chociaż zostały jeszcze 4 obozy do zrobienia
Chcielibyśmy dodać małą aktualizację do powyższego watku.
Wraz z nadchodzącą wersją (19.03.2019) wprowadzimy kilka dodatkowych zmian. Chcielibyśmy prosić o przekazanie nam nowych informacji zwrotnych po wprowadzeniu nowej wersji o tym jak wygląda sytuacja z obozami i mgłą w ostatnim sektorze "Wielkiej Bitwy".
Mgła jest nadal.
Witam serdecznie!
Proszę o informację czy osoby, u których w dalszym ciągu widnieje mgła, rozpoczęły przygodę PO wgraniu nowej wersji?
Mgła w ostatnim sektorze zniknie wraz z zamierzeniem, jeżeli przygoda została rozpoczęta w dniu 19.03 po aktualizacji, czyli po godzinie 12:00.
Pozdrawiam.
BB_Penelopa
Rozpocząłem przygodę przed konserwą (do końca 9 dni 02h czyli kilka dni przed). Ubiłem obóz Legowisko Króla Mroźnych Gigantów (czyli przedostatnie zadanie i nie zostało ono zaliczone - nie ma opcji zatwierdzenia zadania, "wisi" niezakończone mimo że obozu nie ma, a chmury dalej są. Przygodę robiłem całą (biłem wszystkie obozy), żaden mi nie pozostał. Ręce opadają zostały obozy 51 i 52, tyle woja poszło a support:
"Aktualnie możemy jedynie zasugerować, abyś anulował przygodę "Wielka bitwa", aby nie blokowała Ci możliwości wykonywania innych przygód. Do czasu zakończenia analizy problemu nie przewidujemy żadnych rekompensat ani też zwrotu przygody. Na chwilę obecną nie polecamy także wykonywania jej po raz kolejny, gdyż może zakończyć się tym samym rezultatem."
Mam nadzieje że uda się chociaż do weekendu to wyprostować
Brakuje jeszcze tylko dopisów: "Ale zachęcamy do zakupu naszych nowych kopalni złota i żelaza" xD
Ja w ostatniej przygodzie (wielka bitwa) nie miałem dynamitu, a powinien być. Poradziłem sobie, ale piszę dla zasady że "coś" dalej jest na rzeczy, popsuli kampanię i tak szybko jej raczej nie naprawią.
Jest to normalne!Cytat:
Ja w ostatniej przygodzie (wielka bitwa) nie miałem dynamitu, a powinien być. Poradziłem sobie, ale piszę dla zasady że "coś" dalej jest na rzeczy, popsuli kampanię i tak szybko jej raczej nie naprawią.
u mnie po konserwie dalej nic, dalej są chmury, nic nie pomogło...
Kiedy zostanie naprawiona wielka bitwa? Brak dynamitu który powinien zostać z poprzedniej wyprawy? Coś z tym robicie, czy tylko robicie żarty z graczy?
Dzień dobry!
Dajcie proszę znać, czy problem dalej występuje, po konserwacji.
Pozdrawiam
MOD_Victoria
:rolleyes:
Nie pojawiła mi się kuźnia epicka po zakończeniu klanu górskiego.
Pisałem do supportu bez efektu? Jak mam otrzymać kuźnię?
Dzień dobry!
Zamknę teraz ten temat, by nie dublować wątków. Aktualny wątek dotyczący problemów z Górskim Klanem jest tutaj.
Bieżące posty przeniesiono do tego tematu.
Pozdrawiam
MOD_Victoria