nie wiem czy trolling czy nie, nie chce zgadywać, tu masz odpowiedzi na swoje pytania:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/42255
Wersja do druku
nie wiem czy trolling czy nie, nie chce zgadywać, tu masz odpowiedzi na swoje pytania:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/42255
Dzień dobry,
w Pamiętniku Developera poświęconemu Excelsiorowi wszystko jest opisane, która receptura z których przygód.
No to Manolo masz do wyboru 3 linki:)
zawiedziony jestem od lvl63
Tomy, reszta wcześniej:)
To_nie_my :)
Za_szy_bko ;)
Wszystko na testowym u mnie śmiga w Excelsiorze.
Na testowym nie byłem, wiedziałem że szkoda czasu i powiem że ta nowość duża lipa.
Zbieramy kryształki za codzienne logowanie + za zadanie dzienne. No super czyli lata świetlne na zbieranie trzeba poświecić.
Liczyłem że będzie można też w iny sposób zdobywać, dodatkowe zadania czy coś w dropie losowo.
No cóż pomarudziłem troszkę :)
Zawsze będzie tak, że nowości będą miały swoich zwolenników i przeciwników.
A jeszcze niektórzy nie rozumieją co to takiego i na start negatywnie do nowości podchodzą.
A później milczą, jak zrozumieją i im się spodoba :p
Ja uważam, że Excelsior wprowadzi więcej fanu do gry i to się liczy.
jak do tej pory podoba mi się. Zawsze to jakieś urozmaicenie. Nie spieszy mi się- nie muszę od razu wszystkich przygód zdobyć i przerobić wszystkich misji więc losowość i czas jaki trzeba poświęcić nie przeszkadza mi jakoś szczególnie. O ile nie będą występowały jakieś rażące błędy to Excelsior to fajny dodatek do gry :)
Witam!
Poproszę o więcej opinii. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ma to jakieś znaczenie, czy wrzucam do kuźni 1, 2, 5 czy 10 kryształów? Jak jest najoptymalniej?
Ja wrzucam pojedynczo :) na 29 kryształów mam 10 strzępów "Złej Królowej", jeden podręcznik rekrutacji, 4 x po 2 klejnoty, a reszta gwiezdne, więc chyba spoko :)
a ja sie pochwale :)
mam juz recepture na manuskrypty - 1 raz zrobiłem "zagubiony kompas " i jest
nie narzekajcie i nie zazdroście tylko róbcie długie listy :)
Możesz napisać co dokładnie daje receptura manuskrypt - nigdzie nie ma na ten temat info
TUTAJ "Receptura: Tom: Receptura odblokowująca produkcję tomu w Specjalnym Magazynie Prowiantu"
Szkoda ze znowu w specjalnym, lepiej by było gdyby w zwykłym, bo w nim to już prawie nie ma co robić.
kufle do zg :)
nie wolno zapominać o sprowadzaniu osadników, nawet Kanclerz Merkel tak nie potrafi :P
Robię sobie właśnie El Chupacabrę i już wyłapałem błąd.
Kiedy lądujemy na wyspie mamy tylko zadanie główne, po pokonaniu pierwszego obozu drzewa z małpami wyskakuje zadanie poboczne. I tu jest błąd. W opisie jest "Zniszcz jeszcze dwa drzewa w dżungli" tymczasem trzeba zniszczyć jeszcze 3, tego pierwszego nie zalicza. Chyba że ja coś sknociłem i nie zaczekałem na zadanie poboczne.
Tak czy siak, lepiej jest zniszczyć więcej drzew niż bić się potem z tubylcami. I jeszcze jedna uwaga, brać kuszników, puszki nie będą tak bardzo przydatne.
Jak dla mnie za mało kryształów się dostaje. Powinna być dodatkowa możliwość zdobycia kryształów np. z przygód lub poszukiwań skarbów.
Albo żebyś klejnoty wydał. Utworzenie 60 stron Złej Królowej to mniej więcej wydanie 5k klejnotów. A to tylko na jeden komplet przygód i odblokowanie epickiego gospodarstwa. Potem po 5k na każdy kolejny komplet pozwalający odblokować łancuchy.
Kryształki mogłyby lecieć za pozbieranie wszystkich pokemonów na wyspie - przynajmniej by się chciało to zrobić :) i byłaby jakaś premia dla zbieraczy.
Może do grubasów dorobić "poszukiwanie złóż kryształu" - i tutaj jakieś losowe wartości.
Za personalne gildyjne też by było miło jakby wypadały kryształy - niekoniecznie zawsze, ale z szansą x% że zamiast monet będą kryształki. (choć miałem wrażenie, że w pierwszy dzień właśnie mi kryształy wpadły za gildyjne)
Ja rozumiem, że chcą zatrzymać graczy, ale jak ktoś sobie policzy, że 3 lata mu zejdzie na wymaksowanie - to może stwierdzić, że nie ma sensu się sprężać.
Teraz mamy tak: poranne logowanie, zadanie dziennie - kryształy do lottomatu, miąchamy i koniec zabawy na dany dzień.
Z zadań gildii to by można zmienić, że kryształki dostajesz za swoje "podzadanie" a za całość monety gildii.
Ja tam mam już 20 stron Złej Królowej, a nie wydałem ani jednej klejki ;) cierpliwość to cecha, której nam Polakom od zawsze brakuje :f
dla mnie ok :)
http://i64.tinypic.com/w71nd2.jpg
Ile kleju na to poszło?
Jego pieniądze, jego klej.
Chociaż też mnie stać na kupno około 150 (może mniej, zależy od szczęścia) kryształów to ja akurat wolę je wydać na coś innego.
A na grę nie wydałem ani złotówki.
W sumie na coś ten klej trzeba wydać:)
też bym wydał, ale nie z takim przelicznikiem
DZOOZEF miał 10k kryształów jeszcze zanim się pojawił excelsior ;P
Jedną z wad tej nowej kampanii jest mały exp, w ali z podobnymi stratami jesteśmy w stanie wyciągnąć wiele więcej, niby lecą dropie budynki, ale ciekawe kiedy ktoś doświadczy jakiegos :p
spokojnie od wtorku leca kryształy u nas w gildii rekord już 23 kawałki na Królową. Nawet licząc ze tygodniowo będzie 15 czyli w miesiąc przygoda wpadnie. Raz na miesiąc jak wpadnie Królowa to na kolejny miesiąc mamy łańcuszek do zrobienia i tak będziemy latać na wahadełku.