-
Jak już pisałem. Pomysł można rozwinąć, przekształcić itd. itp. Może taka opcja w zależności od tego na jakie poziomy przygoda jest przeznaczona
Dla przygód od
26 - 10 monet gildii + 10 skrawków map
36 - 15 monet gildii + 25 skrawków map
42 - 30 monet gildii + 50 skrawków map
51 - 40 monet gildii + 100 skrawków map
56 - 50 monet gildii + 100 skrawków map
Każda kolejna zamiana zwiększałaby koszt od wartości bazowej o:
26 - +10% monet + 50% skrawków map (1 moneta i 5 map)
36 - +10% monet + 60% skrawków map (2 monety i 15 map)
42 - +10% monet + 70% skrawków map (3 monety + 35 map)
51 - +10% monet + 70% skrawków map (4 monety + 70 map)
56 - +10% monet + 80% skrawków map (5 monet + 80 map)
Powyższa opcja nie zakłada ograniczenia ilości przetasowań dziennie (tasujcie dopóki starczy wam zasobów). Dodatkowo przygoda dostępna od 26 poziomy jak się zmienia nie wpływa na to ile zapłacimy za przygodę od 36 poziomu.
Jeśli spojrzeć na aktualny system zadań gildii to monety wpadają jak szalone, poza tym można odkupić. Nie każdy musi zmieniać jak nie chce. Ostatecznie nie ma to spowodować masowej zamiany przygód na inne (bo to by zdestabilizowało grę) ale pozwolić na to osobom bogatszym, mającym małe nadmiary itd.
Myślałem zrezygnować ze zwiększania ilości monet gildii, ale wtedy trzeba by było na nowo zdefiniować ilości map i procent zwiększania się ich.
-
Co to za ankieta, która sugeruje, że dana odpowiedź jest niewłaściwa, w tym przypadku ta na "nie".
-
Witam ponownie!
Bardzo dziękuję za oddane głosy!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
-
Myślę że wymiana będzie nieopłacalna Większości graczy i tak nie będzie zamieniać 200 dzieci sawanny na przygody takie jak zakazane lub na końskim grzbiecie (taniej wyjdzie kupno za fragmenty lub na wadze) Dlatego myślę że BB może takie coś wprowadzić:)
-
zle zostaly zadane pytania przeciwne propozycji, jestem przeciwko tej propozycji, a nie robie przygod jak leci i nie mam gwiazdy zasmieconej- zawsze mozna przygode komus oddac lub skasowac, natomiast dobry jest pomysl uzycia do czegos tawerny bo obecnie po wykupieniu wszystkiego jest bezuzyteczna
-
Witam!
Pomysł został przekazany deweloperowi.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
-
Niezależnie od tego który pomysł miałby być wprowadzony - jestem za :)
Co do zamiany na inną , losową przygodę - zostawiłabym bez udziwnień bo i tak będzie płacz " wymieniłem jedno badziewie na jeszcze wieksze badziewie" :D
Co do kosztów (w mapkach) - OK , pod warunkiem dostosowania ich do poziomu gracza, te przedstawione w propozycji są zbyt wysokie dla poczatkujących :)
Jako że nie mam gildii i dość długo mnie nie było nie wiem o co chodzi z "przeładowaniem" :)
A od głosu się wstrzymam, bo nie podobają mi się odpowiedzi w ankiecie :)
-
a nie lepiej , w tzw. marnych prygodach wprowdzic cos chociaz troche atrakcyjniejszego :P, bomysl z sc bardzo dobry, jakies elementy z ktorych mozna tworzyc premie .... chociaz obecnie kanapki i kosze irmy chyba przestaly byc w uzyciu:)
-
A nie prościej byłoby gdyby kupiec nie tylko sprzedawał przygody za fragmenty map ale i mógł je (jak to kupiec) kupować. Po odliczeniu marży of course,
-
jestem za pomysłem zamiany przygod. co do kosztów na początku to faktycznie powinny byc niskie a później wyższe, bo powyżej 50 lvl to te mapki tylko się zbiera po nic. nich bb zbalansuje koszty, da możliwość wygenerowania najfajniejszych przygod (choćby 1%) jak najazd, powrot do azylu czy krawce i alibaby i jedziemy z tym koksem