Cztery wiatry zakonczone, wszystko za 1 razem.
Wersja do druku
Cztery wiatry zakonczone, wszystko za 1 razem.
dobra riposta... i wszyscy zmiażdżeni.
level 16-25
1 Zadanie - krótkie poszukiwania - znaleźć 10 marmuru. wydać 600 kamienia - nagroda - 500 szt drewna liściastego
2 Zadanie - wyprodukować 100 napitku. posiadać 250 chleba - nagroda 50 szt marmuru
3 Zadanie - posiadać 600 węgla. wyprodukować 2000 ryb - nagroda 100 szt desek liściastych
4 Zadanie - wyprodukować 125 pożywnych kanapek. przyznać premię budynkom znajomego (25 szt - pożywna kanapka) - nagroda 100 chleba
5 Zadanie - kup 800 szt zasobów.miej w posiadaniu 60 łuków - nagroda 100monet
6 Zadanie - użyj 1000 szt pokarmu dla ryb aby uzupełnić łowisko. zaciągnij do armii 50 łuczników - nagroda 100 węgla
7 Zadanie - wyprodukuj 200 szt mieczy z brązu. miej w posiadaniu 1000 szt ryb - nagroda 100 brązu
8 Zadanie - Wystaw przynajmniej 100 osadników (UWAGA: NIE ZALICZA osadnikami z chleba, tylko tymi którzy przychodzą co 15 min).miej w posiadaniu przynajmniej 2400 mieczy z brązu - nagroda 100 chleba
9 Zadanie kupić 200 monet handlując z graczami. Zaciągnąć do wojska 240 rekrutów.
10 Zadanie - Wydaj 500 szt. desek z drewna iglastego z magazynu. Wyślij specjaliste na krótkie poszukiwanie, aby zdobył 150 szt. kamienia.
mam pytanie odnośnie zadania wytrenuj 500 wybornych łuczników...
czy zaliczy tych których wyszkoliliśmy już wcześniej?
zaliczy ja wyprodukowałem ich wcześniej i zaliczyło
Wszyscy dyskutujecie, opłaca się albo nie. To jest bzdura. Takie właśnie zadania robią z gry coś nieprzewidywalnego i fajnego!. W przeciwnym razie wiałoby nudą. Co do opłacalności to przy obecnych cenach surowców nie jest to opłacalne, ale ceny i róznice w wartościach ciągle się zmieniają. To kolejny powód dlaczego te zadania są fantastyczne. TO dzięki nim rynek nie jest monotonny i 1 węgie nie kosztuję na stałe, ale jego cena się zmienia, toak samo jak i innych surowców. A w ogóle, czemu monety kazdy traktuje jako środek płatniczy i przelicznik skoro sa one niczym. W kupcu ile rzeczy za monety możecie kupić? Guzik.
Przestańcie dyskutować na temat opłacalności bo to głupota. Może piszę za siebie. Ale zacznijcie dyskutować nad tym, czy jesli ktoś pracuje 8h dziennie, to po pracy będzie w stanie zrobić zadania. Czy one raczej nie zajmują zbyt wiele czasu ludziom siadającym przy kompie 1h dziennie wieczorem, jak już dzieci posżły spać? Tu bym się zastanowił i podyskutował na ten temat, a nie opłacalnosci, bo cena i wratość poszczególnych produktów względem innych jest pojęciem względnym.
Podyskutował bym również nad tym, czy dawanie możliwości ukończenia zadań w taki sposób, że są one wyłącznie od szczęścia uzależnione jest tu na miejscu? O to płaczcie, a nie o jakies ceny, które zą z kosmosu, bo żadnych cenników w tej grze się nie ustala. To jest wszystko umowne.!!!
P.S. A ja na ukończenie wszystkich zadań po pełnym podsumowaniu wydałem same śmieci z magazynu i tylko 2436 monet!!! Kupicie taniej silos i młyn na wadze?
ogolnie pomysl fajny mimo,iz oplacalnosc slaba,ale cos nowego_jednak jak zwykle cos musza zepsuc! co za geniusz wymyslil,iz o zaliczeniu zadania ma decydowac slepy los a nie gracz??? rozumiem,iz mam wykonac przygode i na to mam wplyw,ale juz na otrzymanie w nagrode granitu nie mam zadnego!!! reasumujac mozna wykonac 9 zadan malo oplacalnych by dziesiatego nie zaliczyc (tym samym zadania glownego),gdyz system sobie przyleci i granitu nie da nawet wykonujac 50 atakow z zaskoczenia! kpina...
witam.mam pytanie jak zrobivc?
jak odzyskac od znajomego premię dla swoich (polmiski )50 szt.
Chyba uzyskać.
A no jeden z twoich znajomych musi Tobie wbić te 50 półmisków.
Musi być w liście znajomych osób.
Ja mam już 4 wiatry za sobą: http://forum.thesettlersonline.pl/th...5837#post85837
Cztery wiatry ukończone!
powodzenia dla pozostałych graczy:)