Jak to nie, zegar Happy Hour dalej odlicza xD
Wersja do druku
a Walentynki nie miały być 14 lutego przypadkiem? mamy 21 to po terminie już dawno. Zaraz zastanie nas Wielkanoc i jednorożce będzie trzeba zmieniać na zajączki :) jaki sens ma to wydarzenie? już po walentynkach, a te spędza się z drugą osobą w kinie, restauracji, czy kolacji przy świecach - myślę, że żona by mnie wyśmiała jakbym jej powiedział zarejestrój się na settlers online, bo jest wydarzenie walentynkowe :) jak tu się cieszyć grą? Gdy przez pół dnia nie można się zalogować na grę przez event, który jest przeterminowany i za kilka dni i tak zostanie zdjęty :P ale dziękujemy za chęci urozmaicenia gry :) z tym, że aby się wyrobić w terminie z eventami może lepiej szybciej podejść do tematu i zabrać się wcześniej za przygotowania??? :) i może bardziej tworzyć eventy związane tematycznie z grą, a nie koniecznie z datami z kalendarza. Coś na zasadzie: "Pokonaj Wikingów na ich przeklętym statku", "wypleń zarazę wśród zwierząt", "Walka z Mrocznym Plemieniem", "Handel z majami", "Zbuduj konia trojańskiego" - Coś z naprawdę unikatowego i bardziej w klimacie The Settlers, a nie słodkie pierdzące serduszka.... :)
oni dalej mydla oczy HH , kto to w ogoel jeszcze kupuje
ja bym zrobiła iwent z okazji Dnia Kobiet ;) jest szansa, że kwiatki się da wykorzystać :)
No event przeciągnął się ze startem z racji ze jak zwykle ich zaskoczyło to ze gra nie daje rady swoja wydajnością serwerów :P Ale ponoć przez te utrudnienia event bedzie o jeden dzień dłużej, HURRA. Niech lepiej informatyków zmienia na bardziej ogarniętych.... A przecież ten mały szczegół że Event zacznie się 21 a nie 14 to nie taki problem dla BB....
pewnie trzeba będzie anulować kooperacyjne już rozpoczęte, bo po 18 może już kogoś nie być :(
No cóż życie - event - BB i porażka :P
Widać niemieckie firmy produkujące gry już tak mają z tymi jednorożcami. Popatrz na grę Diablo, tytuł o pokonywaniu hord potworów, a co krok masz tam teraz jedrorożce srające tęczą, misiaczki i inne przytulasy :D
I to jest smutne... nie po to ktoś gra w Diablo, aby patrzeć na jednorożce srające tęczą misiacki i inne przytulasy :D W końcu zacznie grać w inną grę, która trafi w jego gusta i przestaną go irytować słodkie dodatki. Tak samo nie po to ktoś gra w the settlers, żeby jakieś kwiatki zbierać, albo serduszka, czy tam jednorożce :)
sorki widze że kolejna konserwacja
Stare gry miały klimat były mroczne. Teraz targetem są dzieciaki i nastolatkowi nastawieni na cudowne efekty graficzne, żeby ich najnowsze radeony i nvidie pociły się w celu zapewnienia super doznań. Dlatego jest tyle oczopląsów, w większości niepotrzebnych
teraz przed każdym eventem bedzie 2 tyg konserw?
teraz to nic juz nie bedzie ;p
Nie macie na co narzekać? Jak ma wyglądać event WALENTYNKOWY? Nie byłoby eventu - narzekanie, jest - narzekanie, nie ma zmian - narzekanie, są - narzekanie.
I tak sobie co dzień wchodzę na tą forumową Ścianę Płaczu, i co dzień czytam posty o biadoleniach. Co Was trzyma w tej grze? Widać, ma w sobie coś pozytywnego, pierwiastek, który pozwala wracać.
nic nie będzie pozytywnego. Wylatkowo mało atrakcyjne nagrody, wymyślone na sile. Do tego wymagane ilości dosypek czyli minumm 14x ŁG na dobe co jest po prostu chore, nawet zadania eventowe sa zrobione przez totalnego ignoranta - by zaliczyć wymuszaja danie kartki a te można rzucić tylko na kwiatki a nie gdziekolwiek - tylko tu zwykle gracze maja juz torby albo łapki...
zadań eventowych brak.
Gwoli scislosci to przez cale lata takiego eventu nie bylo i nikt nie narzekal ze go nie ma.
Zabawne (i wyjatkowo ironiczne) jest to, ze ze wszystkich narzekan na forum akurat Twoje jest najmniej uzasadnione, bo event jest OBIEKTYWNIE wyjatkowo slaby, nawet jak na mozliwosci BB, i w przeciwienstwie do eventu z Czarnymi ktory po negatywnym feedbacku zostal szybko posprzatany - jest dalej usilnie pchany do wersji live.
Bonusu na zasoby 100% więcej brak, po mimo że mam go aktywnego w menu na górze, to nie pojawia się gwiazdka na ikonie przygody oznaczająca takowy bonus. Dodam że wczoraj było ok, a dziś niestety go brak.
Czy też tak macie? Bo pytałem w gildii ludzi i też mają brak tego bonusu.
Edit: Po relogu się dopiero pojawił.
U mnie bonus działa bez zarzutów, za to gra tnie sie jak jakis emo żyleta
tak z bonusem po wrzuceniu na 3 grządki z lg jest 33 a z ataku na ł nawet 51 dosypek. wydajnie skraca to czas (ilość) robienia przygód
Nazwa: Walentynka
Efekt: +100%+100% do nagród zasobów i uzupełnień z przygód
Cel: Kończąc przygody w trybie współpracy i w trybie wieloosobowym
Warunek: Trzy aktywne Walentynki
Dopóki ta warunkowa premia będzie aktywna, właściciel (i wszyscy przyjaciele, którzy do niego dołączą) będą mogli wykorzystać zwiększone łupy ze wspólnych przygód, w tym uzupełnienia kwiatów! Więc pamiętaj, aby szerzyć miłość i zbierać jeszcze więcej nagród, poprzez wspólny wysiłek!
Błąd !!!
Efekt nie działa dla znajomych, dziala tylko dla osoby, ktora uruchomila przygodę !!!!!!!!
prosze jak bb sie szybko z tego wycofalo ... mogli by to poprawic i zostawic tak jak pisalo pierwotnie no ale pewnie by im to tyle czas uzajelo ze event zdazyl by sie skonczyc
Ale to nie rozwiązuje problemu czemu raz wrzucenie 3 walentynek na uprawę kwiatów aktywuje podwojenie dropu(gwiazdka na logu przygody) a raz nic sie nie zmiania.
a z tym OBSERWATORIUM to jakieś zmiany były?, miał ponoć gienek szybciej iść na przygodę i z powrotem, a tu się okazuje ze szybciej, łażą,. po przygodzie... wręcz fruwają od tej szybkości.
zastanawiam sie cooni przez tyle czasu naprawiali ze bylo tyle konserw i aktualizacji a lagi jak byly tak sa:)
albo odpisza ze napisali na wyrost tak jak kiedys mi na poczte odpisali tylko nic z tego niewyroslo i wkoncu napisali zebym do kosza wyrzucil recepture do kuzni:)
przed chwila zadalem pytanie na czacie teraz pytanie zniklo ale odpowiedz jest na zadane pytanie fajne to jest:)
Zburzyłem uprawę kwiatów i nie mogę postawić nowej, nie ma jej w menu gwiazdy ani w sklepie. Można coś z tym zrobić?
Nic nie można, podejrzewam że przy burzeniu miałeś odpowiedni komunikat co się stanie po zburzeniu, tak więc zostały ci 2szt. Jakby ci się wyczerpało to możesz regenerować, ale w przypadku całkowitego usunięcia z wyspy zostajesz z niczym
Proponuję przy opisie premii "Walentynka" zrobić dopisek: działa kiedy chce i u kogo chce. Jeśli 3 osoby mają aktywną Walentynkę i z jednej przygody kooperacyjnej dostają podwojenie, z kolejnej (innej), robionej zaraz po pierwszej już nie, a z trzeciej dostają 2 osoby, mimo, że premia dalej działa u całej trójki, to coś jest chyba mocno nie tak. No chyba, że to z założenia taki entliczek pentliczek. I nie, nie będę tego zgłaszać do Supportu. Tam i tak nie wiedzą co to za premia ta "Walentynka".
z tym ze nikt tego nie naprawi bo po co .. event to tylko 10 dni , a znajac mozliwosc bb to i tak nie dadza rady
Drodzy Gracze,
Przypominam: Każdy z graczy uczestniczący w przygodzie może otrzymać bonus do łupu przygody kooperacyjnej, ale aby otrzymać korzyść z premii każdy musi mieć aktywną premię na własnej wyspie. Premie nie działają u wszystkich w przygodzie tylko dlatego, że właściciel ma ją aktywną na swojej wyspie.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
To jak jesteś taka mądra i piszesz już takie głupoty to powiedz mi po ludzku
dlaczego przy aktywnej premii walentynka gdzie opis wskazuje że +100% do dropu z
CR dostałem 4 szt
a z lampy 8 szt dopałki??
Gdzie moje +100%??
PS. To jeszcze pytanie mam gdzie tak jest napisane że wszyscy muszą mieć to aktywne??
Powinno byc masz aktywna premie = masz bonus, i inni gracze nie mają znaczenia (tak jak działa premium) a tu są jakieś różne kombinacje, a najlepsze jest to że nieraz mimo aktywnej Walentynki u siebie na wyspie bonusu nie ma.