Będą, jesli ktoś będzie je robił.
Wersja do druku
Będą, jesli ktoś będzie je robił.
Kojarzy ktoś kiedy to uruchomią?
którego roku ?
Manuskrypt: 770 Zwykły Papier, 620 Stalówka, 32 Monety, 100 Magiczna Fasola (7.5 godzin)
Tom: 790 Dobry Papier, 540 Czcionka Drukarska, 6 Manuskrypt, 100 Łodygi Magicznej Fasoli (9 godzin)
Księga: 730 Najlepszy Papier, 520 Oprawa Księgi, 4 Tom, 100 Gwiezdne Monety (10,5 godzin)
Jeśli chcemy wyszkolić Odkrywce przez Specjalny magazyn prowiantu
M-T-K w układzie 5-10-6 to trzeba wytworzyć w 209 Manuskryptów 34 Tomy oraz 6 Kodeków
wszystko to będzie się produkować w Specjalnym magazynie Prowiantu przez 80 dni 16 godzin i 30 min.
Koszt produkcji w SMP plus minus 8-10 razy wyższy niż przez introligatora.
W introligatorze lvl 6 wyszkolimy odkrywce w układzie 5-10-6 (przy maksymalnym wykorzystaniu 145M-28T-6K) w ciagu 78 dni.
Dość sporo za dodatkowy slot Introligatora i zablokowany SPM:)
tyle, że introligator nie ma kolejki. czy to rekompensuje większe koszty, to już niech każdy sam zadecyduje.
Jak juz pisałem kiedyś, w smp najlepiej tworzyć tylko manuskrypty, w ciągu dnia na premii można ich kilka pyknąć, co spokojnie starczy żeby w tym czasie zrobić tomy w introligatorze.
Pytanie z innej beczki - ktoś się orientuje czy do Excelsiora są osiągnięcia?
poczytałam sobie pamiętnik deva i... zakochałam się :o
mega mi się podoba
w pierwszej kolejności wezmę się za zdobywanie receptury na manuskrypty ;) oby wpadł wcześniej niż za 10 tym razem :P
najpierw trzeba trafić wyprawę a potem jeszcze % na trafienie receptury (chyba, że jest 100%)
więc tak szybko nie pójdzie
manuskrypt najszybciej powinno się zdobyć bo wypada z listów
Przydałby się drugi SMP, lub możliwość produkowania w zwykłym MP tego samego, co w SMP. Od 2 lat wszystko jest wpychane do niego, teraz dojdą jeszcze księgi, które na dobre go zapchają. Gdyby się jeszcze produkowało jedną rzecz, no max dwie, ale jeśli ktoś produkuje więcej (z najbardziej możliwych: odznaki, steki, premie strefowe, premie do ekspedycji, mapy na eventy, doładowania do łowców), a do tego dojdą choćby manuskrypty, to już naprawdę ciężko będzie uzyskać odpowiedni balans produkcji. Zaraz ktoś powie, że od tego są premie, ale przynajmniej dla mnie ich hurtowe ilości są nieosiągalne.
ja robię tylko steki więc nie będzie tragedii, a drugi smp mógłby być za kleje
I pozamiatane. Gospodarstwo z głowy, nikt nie będzie 3 lata ulepszał jednego budynku zwłaszcza, że odbywało by się to kosztem pozostałych zadań.Cytat:
Wyprawa - Królewna Śnieżka
Możliwe nagrody:
Plany (Studnia, Silos, Gospodarstwo, Młyn, Piekarnia, Piwowar, Stajnia) dla Epickiego Gospodarstwa: Odblokowuje łańcuchy produkcyjne w Epickim Gospodarstwie
Czyli jak w starym dobrym filmie - od siedmiu wzwyż:)
Jeszcze przeklniesz tego Excelsiora bo to taki lizak przez szybkę.
Do wszystkiego potrzebne są kryształy a tych w tygodniu wpada 16 za logowanie, za zadanie dzienne dostajemy 3 lub 4 przy premce 6-8 i to wszystko.
Czyli bez premki 37-44, z premką 58-72 tygodniowo. Ewidentnie "zachęcają" do kupna premki:)
receptury leca 100% czy tez jak w przypadku odblokowań trzeba bedzie kilka miesiecy farmic zeby jedna wydropic ?
Ty będziesz robił te łańcuchy.
O co zakład, że zdobędziesz gospodarstwo i kilka receptur?
I tylko manuskrypt jest interesujący. Resztę się będzie robić w introligatorze. Książki z receptur mają podwyższone koszty (no chyba że w końcu nie mają) - o ile w przypadku manuskryptu jest to bez znaczenia, to już przy innych księgach robi dużą różnicę.
receptury są 3 i KAŻDY będzie na to polować (przede wszystkim na manuskrypt), nie tylko Redzik :P
na testowym nie było 100% trafień, więc tłuczesz, aż wypadnie ;)
O czym wy gadacie jakie recepty jakie prochy jakie łancuchy ? czy ja o czymś nie wiem czy BB dzwoniąc do mnie pominelo jakis wazny aspekt ?
Ten jeden raz:)
Choćby dla receptury na tom.
Pod warunkiem, że jest 100% szans bo jak nie to do skutku.
Nie ma informacji co kryje się pod pojęciem "dekoracje" w dropach z przygód. Na Wiki nie ma żadnych.
Tak samo co to za budynki Rezydencja w dżungli, Tipis (Rezydencja) czy Wieża portowa (magazyn).
Można się domyśleć jakie będą pełnić funkcje ale tylko domyśleć, zero konkretów.
Na recepture do tomow to sie moze skusze jak wejda jakies nowe drzewka umiejetnosci, bo przy obecnych szkoda mi na to czasu.
Jak wejdą to już będę czekał z tomami etc:)
A tak na poważnie mam zamiar zrobić reset u poszukiwaczy i ustawić ich od nowa.
Nad geologami pomyślę:)
Ma ktos zestawienie tego jak czesto mozna z excelsiora wyciagac listy ? szczegolnie te ktore wg wiki daja 300+k expa ? Tak jak epicka przygode (raz na 2-4 tygodnie) czy czesciej ?
dokładnych danych nie mam, bo nic sobie nie zapisywałam, ale tak z pamięci, to raczej w setkach kryształów trzeba liczyć. nie jestem pewna, czy nie wydałam ok 300 kryształów, żeby nazbierać na przygodę z kodeksem. robiłam 3 razy, za każdym razem była przemysłowa żelaza, ale ani razu nie trafiłam receptury
Liczysz, że jednak zrobią coś z tym resetowaniem, o które tak zabiegaliśmy, czy jednak zdecydujesz się na obecne opcje (zwrot 50/100%)?
Ciekawe, czy jedna osoba będzie mogła wydropić dwie identyczne receptury, a jeśli tak, to co w takim przypadku stanie się z drugą? Będzie zdatna do handlu?
drugi raz nie wydropisz
Z pamiętnika dewelopera
Cytat:
Możliwe nagrody:
Przemysłowa kopalnia tytanu lub kopalnia saletry
Receptura kodeksu, (jeżeli nie jest jeszcze w posiadaniu), Premie, Uzupełnienia, Rezydencje, Dekoracje.
O pierwszą lodówkę, która ci poleci.
Inny świat niestety - czyli tylko o rację.
No chyba że zdecydujesz się odpuścić ostatnią przygodę z kampanii, żeby nie przegrać. Tam chyba grubo cement leciał jeśli dobrze kojarzę.
Co wy z tym tomem? To bezużyteczna receptura. Na manuskrypt jest ważna, reszta jak się uda.
Receptura na tom jest użyteczna tylko hipotetycznie i bardzo mało, na kodeks bezużyteczna kompletnie.
--
*) - korzystam z informacji z testowego, które mogą się zmienić, doprowadzając nawet do tego, że nie będę miał racji ;)
Ogólnie te świstki (do złożenia zadania albo przygody) lecą na około 30%. Wpadnij na testowy i daj do pieca, będziesz widział :)
Cementu nie potrzebuje od ponad miesiaca, lodowek nie mam gdzie stawiac. Expa z nowych przygod i tak wiecej nie bede mial niz z Drwali wiec zostaje przy swoim.
Myslalem ze chodzi o zaklad o jakies sensowne pieniadze a nie towar w grze :)
Wszedlem na testowy, zakrecilem raz korba i to wszystko, bo nie pokazuje sie popup z wynikiem losowania, a okno w tle jest nieaktywne, nie da sie go zamknac ani zrobic nic poza zamknieciem okna przegladarki. Tyle jesli chodzi o testowanie pożal się boże nowosci na tydzien przed wprowadzeniem.Cytat:
Ogólnie te świstki (do złożenia zadania albo przygody) lecą na około 30%. Wpadnij na testowy i daj do pieca, będziesz widział :)
Dziwne, bo u mnie działało, może już im się udało zepsuć. W każdym razie masz coś koło 30% na wylosowanie tego papiórka, to sobie musisz odpowiednio domnożyć przez liczbę kryształków na los i liczbę tych śmieci do uzbierania.
Jeżeli masz już wszystko, to raczej nic cię nie skusi - od bidy coś bardzo trudnego do zdobycia by mogło, ale pewnie też nie :]
Te przygody mają jednostki z krawców, ale można bić elitami (tylko że składy po 400 nawet). Wydaje mi się, że to może być zaleta.
Gwarantowane pandy/monety z kazdej z tych przygod pewnie by mnie skusily. Tylko tyle i az tyle.
Co zabawne to nie jest zaleta, bo 400-450 jednostek lesnych wcale nie pokonuje sie latwiej ani taniej niz 200 jednostek elitarnych w alibabie, a pomimo tego ze jest ich ponad 2x wiecej dalej daja mniej expa (bo maja znacznie nizszy exp bazowy, wystarczy zobaczyc ile mozna dostac za calego krawca, a ile za drwala - za tego drugiego praktycznie 2x tyle).Cytat:
Te przygody mają jednostki z krawców, ale można bić elitami (tylko że składy po 400 nawet). Wydaje mi się, że to może być zaleta.
dobra skad brac te tomy manuskrypty i ksiegi na specjalny magazyn prowiantu ? jaka przygoda zadanie lub epitafium ?