Skarb wiedzy:
12A.(Obóz pustynnych bandytów) (100MM 120PS) - [(165Wł)] [(165Wł)] - NUSALA
AZ jednak dość drogie są
Wersja do druku
Skarb wiedzy:
12A.(Obóz pustynnych bandytów) (100MM 120PS) - [(165Wł)] [(165Wł)] - NUSALA
AZ jednak dość drogie są
Za parę godzin event Halloween 2017
i propozycja dla przygody korporacyjnej 2 osobowej "Oblężenie",
w której będzie można zdobyć 12 lub 27 doładowania dyń dzięki potrójnemu dropowi do cmentarzy dyń.
Zaletą tej przygody jest prostota przejścia jej zaledwie jednym generałem Nusalą lub MSW-PS /potężna szarża/
Może komuś się przyda ;)
Straty 108r dla NUSALI lub 123r dla MSW-PS
Spoiler
Ktos cos probowal z Generał Mikolajową ?:)
wszędzie gdzie tawerniak wpada bez strat (czytaj: jednostki ze zwykła inicjatywą/ostatnim atakiem) gdzie walka kończy się w góra 3 rundach można próbować, w młodym drwalu na 100% są 4 obozy, natomiast nie wiem jak sprawa wygląda z przywódcą g4(zamiast majora) jak spróbuję to dam znać
warto wyszkolić Mikołajową podobnie jak Majora i podmieniać gdzie stosujemy majora (w symulatorze warto wcześniej sprawdzić). W 2 złodzieju podmieniłem i wyszło 30k expa więcej przy takich samych stratach.
Dodane:
- Młody Drwal z Czempionami i Mikołajową
- Skarb Wiedzy z Czempionami i Mikołajową
- Skarb Mądrości z Czempionami i Mikołajową
- Pierwszy Złodziej z Czempionami i Mikołajową
- Drugi Złodziej z Czempionami i Mikołajową
- Trzeci Złodziej z Czempionami i Mikołajową
- Sindbad i Oblężone Miasto z Czempionami i Mikołajową
- Sindbad i Wąż Morski z Czempionami i Mikołajową
W Sindbadach to już się za bardzo nie opłaca szaleć Mikołajową.
Sugestie na priv ;)
Wszystkie świetne, dziękuję za ta ciężką pracę. Jak wpadnę tu z reala, nie mam głowy na zabawę symulatorami, takie solidne gotowce bardzo pomagają. Przyznam się, że z niecierpliwością wyglądam "Górskiego klanu" twojego autorstwa. Pozdrawiam
Alladyny proszę o dodanie z Mikołajowa ;)
Poradniki bardzo dobre, większość zrobiłem i wszystko wychodziło dobrze. Geńków wyszkoliłem podobnie i faktyczne wyniki strat i pd wychodziły niewiele mniejsze lub niewiele większe. Zdecydowanie je polecam
Witam pyszniaste poradniki a na księżniczkę na mikołajowej coś będzie czy tam za bardzo nie ma ataków?
pozdrawiam.
Zrobiłem dwa poradniki (w excelu na szybko) i jak miałem je obrabiać to podnieśli koszt produkcji KZ
No i stwierdziłem, że nie warto, bo straty są za duże biorąc pod uwagę korzyści w postaci PD.
OPTYMALNY poradnik to ten obecny ze stratami max: 6r 1450KZ 317RY)] ilość PD 700k
Wersja 1 z mikołajową (zaczynając od gradu strzał i przeniesieniu generałów) straty: ??? nie podliczone ???)] ilość PD 729k
Wersja 2 z mikołajową (zaczynając od dołu) straty: 15r 2130KZ 381RY ilość PD 790k
W wersji 1 straty mniejsze niż w drugiej ale i tak o wiele większe niż w obecnym poradniku,
dlatego lepiej moim zdaniem w księżnicce skupić się w przyszłości nad optymalizacją,
poprawieniem ataków, żeby straty były mniejsze,
niż próbować czarować więcej expa kosztem kilkuset woja.
a są tacy (i to dużo), którzy robią przygodę raz na tydzień (lub nawet dwa) i w związku z tym interesuje ich tylko maksymalizacja PD bez względu na koszty w woju bo te są dla nich zupełnie nieistotne...
Jesli ktos robi przygode raz na dwa tygodnie to po co mu maksymalizacja PD skoro i tak ma ich tyle co kot naplakal ?
proste: skoro ma już czas na grę to jak najwięcej trzeba wycisnąć PD na godzine a nie na wojaka- ja tak gram i mam juz 64 lvl ;D a nie 75 jak niektóre nolifey ;D
nie tego dotyczylo pytanie, po co optymalizacja PD skoro i tak nie wbije sie w ten sposob zadneg wyzszego levelu ?
na Twoim przykladzie - co za roznica czy masz po 3 latach od wejscia aktualizacji 64 level czy 63, skoro jestes ledwie niedaleko od polowy drogi do odblokowania nastepnej nowosci (65) a do kolejnej (70) wbiles ledwie 1/4 potrzebnego expa ?
Ta gra jest tak d.ebilnie stuningowana jesli chodzi o exp, ze dla calkiem sporej czesci graczy nie ma racjonalnego uzasadnienia wbijanie expa w ogole, bo realnie i tak nigdzie nie dotra, a tylko straca na to mnostwo czasu.
1. A wiec własnie by nie tracić czasu dla nie ważny jest stosunek czasu do PD - jak sie z tym nie zgadzasz - a nie musisz - to przyjmij do wiadomości ze tak po prostu lobię i twoje wymądrzania mnie śmieszą po prostu
2. Mam 93kk pd a do awansu brakuje 18kk - nie wiem jak piany musiałbym być by uznać to za "połowę" do 65 lvl
3. Sparkz daj już sobie spokój z dyskusjami - twoje kłócenie sie i krytykowanie zawsze wszystkiego ze stanowiska " ja zawsze wiem lepiej" jest juz tak przewidywalne ze aż nudne. Symulator typu "A co na to Sparkz" można by napisać na zwykłym kalkulatorku...
Hey,
Planujesz zrobić Skarb Mądrości i Księżniczkę od tyłu z Borysem? Dodatkowo jakbyś dodał przy księżniczce w wersji od tyłu, które ataki są z majora Szał. Major Ps pada na niektórych obozach.
Sorki za zamieszanie, ale zapodziały się poprzednie ustawienia generałów,
tzn. usunąłem je i przez to zastanawiałeś się, którego generała użyć.
Wcześniej był tylko Major Szał, więc jak pisze tylko Major, to chodzi o tego z szałem bitewnym.
Księżniczka jest na ukończeniu jak i wąż morski.
Możliwe, że dzisiaj się pojawi.
No i dzisiaj zacznę od Skarbu Mądrości, żebym miał Ciebie z głowy :p
Edit.
Majora Szał przerobiłem na Majora z łowcą nagród (z szałem x3) czyli teraz nazwałem go Major GW (od GWiezdnych monet).
Wam radzę poczekać na event i wtedy jak kupicie trzeciego Majora to jego zrobić pod te ustawienia.
no i oczywiście biorąc pod uwagę, że wpadają monetki gwiezdne regularnie kupować premie i ich używać,
zmniejszając straty w atakach, w tych najcięższych obozach.
To już wszystko jasne :)
Wielkie dzięki :)
Hmm :confused:
Na przykładzie Skarbu Mądrości straty:
w pierwszym poradniku, bez czempionów: 283r 1400KZ 360RY 6A
w drugim z gradami strzał i czempionami: 63r 60ł 463KZ 43RY 6A plus 2x Grad Strzał
w trzecim z czempionami i mikołajową: 6r 130ł 1080KZ 70RY 6A
i w czwartym z gradami strzał i czempionami i borysem i pierwszą pomocą: 32ł 340KZ 54RY plus 2x Grad Strzał
Poradnik z Borysem robiony na testowym, więc będzie dobry :rolleyes: ten z księżniczką muszę jeszcze poprawić.
Bomba, teraz tylko kupować przygody :D
Przykładowy drop Lampa + Borys + stanica
Spoiler
niech się tylko event skonczy to bedziemy ciupać ;p
u mnie wpadło 119kk + premium ale tylko borys wyszkolony
https://zapodaj.net/5da222ff0a9bd.png.html
tu jest 2x to samo
skarb wiedzy
Słuszna uwaga immo..
Poprawione
Ali Baba, Młody Drwal
PORADNIK Z UMIĘJĘTNOŚCIAMI ŁOWCA NAGRÓD (gwiezdne monety) Atak na obóz 12 Mikołajowa GW 36 KZ, 99 KA, 80 Obl (Straty 28-35 KZ) ATAK TRWA 2 RUNDY 3 KZ odrodzi, 23 najemnych doda i 13 GW
Dla chętnych Oblężenie na event piłkarski i nie tylko, szybko i przyjemnie, straty ok 50r.
Pamiętaj, że Nusala musi najpierw rozwalić po drodze wieżę zanim dojdzie do ostatniego obozu.
Spoiler
Nie wiem nie kumam zmieniłem gienków na SC i zrobiłem drwala samymi mikołajkowymi i wpadło mi tylko 276 SC
aktywne premia od znajomego i stannica.
https://images89.fotosik.pl/214/e5141376b1a1537bmed.png
Do trzeciego złodzieja dodana propozycja poradnika na zdobycie Hołdu dla Introligatora z osiągnięć.
Trochę kosztowna ta propozycja, dlatego wstawiam teraz, żeby można było zacząć zbierać odpowiednie premie.
Sprawdzone na testowym pięciokrotnie, działa i daje hołd.
Miłej zabawy ;)
brawo ... dobra robota
genialna sprawa z tym trzecim. Jesteś wielki :)
a gdzie można zobaczyć te osiągnięcia dla 3zł? W Osiągnięciach jest tylko Bohaterski z Hołdem dla łowców, na Wiki sa info o hołdzie dla Mnicha w Zakazanych i Magazynowym z Wielkanocy... A gdzie cokolwiek o 3z?
testowy i wiki
zrobiłem 3 zł według poradnika i hołdu nie dostałem więc pewnie tylko na testowym on jest na tą chwilę.
a narmalnym serwerze juz jest?
Sprawdźcie najpierw w osiągnięciach czy już jest zanim zaczniecie robić.
Jeszcze jest TYLKO na testowym.
proszę skasować post , niepotrzebne zamieszanie moglem zrobić ;p
W drwalu z mikołajkami obóz 9 powinno być 45Kz 55Az i 115Ka. W wersji z oblężnikami są straty w Ka.
proponuję alternatywny atak w Oblężonym Mieście:
G3 obóz 24 (1B 260DŻ) atak balista+skrytobójca (koniecznie w tej kolejności)
dzięki temu nie trzeba atakować obozów 19 i 23 - można je ominąć
zamiast 2 skrytobójców na obozy 19 i 24 + trochę woja strata balisty i skrytobójcy
lub Skrytobójca i jak zostanie
1B - Anslem GW 165Z (16Z)
260DŻ - Gemini 45Z 250KA (39Z)
Wcześniej można pominąć atak na obóz 19 wysyłając atak na obóz 23 inaczej,
czyli wysłać atak na przywódcę 24, generał zmieni cel po drodze na 23, a po wygranej walce zawrócić generała.
atak na obóz 23, cofnąć atak po wygranej Borysa
1) MGG - 155r
2) Borys GW - 55Z 25RY 115KA (7Z)
Jakby ktoś chciał zaoszczędzić balistę :)