Oh Marg myślisz może coś nam dają?? ja wiem co następne 24 h naprawiania hahaha
Wersja do druku
Oh Marg myślisz może coś nam dają?? ja wiem co następne 24 h naprawiania hahaha
Też mam powyższy problem z wejściem na serwer gdzieś od wczoraj od godziny 16.
Ale czytałaś, właśnie przed chwilą przekazano do działu technicznego że jest problem i zaczynają naprawiać
no Teromort szczerze - informacje o problemie były od 21 dnia wczorajszego - support działa od godziny 9 a o 11:20 mamy informację że dopiero informacja trafiła do techników?
No i jeszcze ten komunikat po zgłoszeniu błędu za pomocą formularza - życzymy miłej gry ...
No jak dla mnie leka kpina, ja jak mam w pracy awarie to z miejsca muszę naprawiać (sektor informatyczny).
Uważasz, że są w stanie zrekompensować całemu serwerowi straty? Na pewno są osoby które już nie otworzyły kalendarza, aktywne premie, przygody, budynki włączane tylko z premiami. Odkrywcy nie wysłani na poszukiwania prezentów. Nazbierało by się tego jeszcze trochę. Nie ma szans na stosowną rekompensatę. Rzucą CI jakiś koszyk egzotyczny, 10 prezentów i 1 dzień premii, a to jest nic wobec strat jakie ponosimy. A więc tym optymistycznym akcentem, wesołych świąt wszystkim życzę.
i ja tez nie mogę wejść, to chyba prezent wigilijny od bb
Dostałam taki komunikat jak chciałam wejść na wyspę znajomego, potem mnie z gry wyrzuciło. Na swoją zalogowałam się bez problemu.
no ta gra spada, spada, spada. nie wiem co oni robią ale po wynikach to widać że nic dobrego bo coś niby wgrywają poprawiaja ale z kazdą ich innowacją jest coraz gorzej i zamiast pomagać to są coraz większe lagi w grze, generałowie idą jak chcą a teraz to gra nawet nie chce sie załadować
O, Yami :)) Miło cię widzieć :)
Jeśli chodzi o mnie to stosowna rekompensata to:
- co najmniej 500 prezentów i to liczone na chwile obecną, ponieważ jesli w ogóle wejdę dzisiaj do gry to odkrywcy już pójda na krótsze poszukiwania żeby mogli się zameldowac jutro rano. A mam ich 19. Gdyby wyszli normalnie rano, to by co najmniej tyle przynieśli.
- klej bo od 7.20 manuskrypt prosi o odbiór. I już do wieczora kolejnego nie zdażę zrobić.
- dopałka złota i rudy żelaza, bo torby na specjalnej kopalni, arktycznej, mennicach i piecach złota skończyły się przed 8 rano. Miałam dać nowe albo wyłączyć a teraz bez premii lecą i marnują zapasy zdobyte na przygodach.
- 1 dzień premium bo wrzucone a nie można robić przygód,
- marmurowcy i kamieniarze pewnie na premiach próżnują, bo od wczoraj na 100% wszystko wydłubali więc może zwrot premiii, uczty cioci Irmy albo marmur i kamienie, które by wydobyli, gdybym mogła wysłać geologów.
- skunks na koszary, bo kolejke miałam na skunksie ustawioną tylko do ok 9 rano, a teraz nic się nie robi,
- zajączki - na magazyn prowiantu i specjalny, bo też próżnują, do 8 maksymalnie było coś nastawione
- żelazo i węgiel, bo koło 7 rano skończyły się premie (latający osadnik) na 5 warsztatach i teraz robią żelazo bez premii, bezsensownie wyczerpując zapas rudy żelaza z magazynu,
- miedź, bo oprócz niewyczerpanej reszta się na pewno już dawno wyczerpała.
Plus wynagrodzenie strat moralnych i tego, że wszystkie ustalone godziny, cały grafik ulegnie załamaniu.
I pewnie o czymś zapomniałam.
Hahah marzycielka:)
Mnie tez miło cię widzieć Marg.
I pomyśleć ze wróciłam do gry tydzień temu a już mam jej dosyć.........\
A w sprawie rekompensaty top pomarzyć dobra rzecz:D
Mam nadzieję, że zdążą naprawić jak mi arktyczne kopalnie żelaza padną. Wszystkie na prem leciały i po zakończniu buffa miałem je wyłączć. Mały jakoś po 9K zasobów.
Jednak specialna kopalnia złota i 5 kop złota na 5 lvl miały po 6K zasobów.
Więc jak to padnie to powinni to oddać bo to przez ich problemy technicznie nie nasze się tak dzieje.
a mądre głowy w BB nawet nie mają czasu napisać że problem znają i się nim zajmują ... cisza jak makiem zasiał ... nie dbają o nas w ogóle ...
BB w dziale technicznym własnie teraz zamieścił taką odpowiedź."Obecne problemy związane z logowaniem zostały już przekazane zespołowi technicznemu, który już pracuje nad ich naprawieniem."
Oni są co najmniej śmieszni!!!!
mam dokladnie to samo :D
czemu z tym nic nie zrobia "w tym obszarze wystapil blad. prosimy sprobowac ponownie" to jest smieszne
mam taki sam problem mi dopiero dzis wyskoczyl
no i co sie dziwicie że ludzie nie chca kupowac klejnotów? A po co maja kupować skoro nie wiadomo kiedy gra będzie działała a kiedy nie. po co maja za klejki kupowac kopalnie skoro może z powodu błędu w obszarze gry ona sie zapadnie i tylko straty będą mieli. Grałem na innych grach online i tam przerwy zdarzaja sie w ciągu dnia owszem po 15 - 30 minut ale raz na jakiś czas nie co tydzień po kilka godzin i po ich aktualizacji gra śmigała a tutaj im dłuższa przerwa techniczna tym gorzej gra działa. Poza tym to w zasadzie od czego jest ten serwer testowy? Chyba tylko żeby od czassu do czasu sprawdzić ile osób wchodzi naraz a i to jest nieadekwatne to prawdziwego grania choćby na 1 serwerze a tam ponoć wszystkie serwery mogą naraz wchodzić. Ba początku sie o wiele lepiej grało niż teraz.
WItam
Też nam ten problem z kontem, rozumiem ze mam juz po świętach w settach. BB
Wiadomość ze strony głównej
Cytat:
Drodzy gracze,
obecne problemy z zalogowaniem i/lub skutkujące komunikatem o błędzie w obszarze, których doświadcza przede wszystkim serwer Czarci gaj, zostały zgłoszone.
Prace nad poprawą sytuacji trwają już od jakiegoś czasu i zostaną ukończone tak szybko, jak to będzie możliwe.
Jak tylko pojawią się nowe informacje w tej sprawie, niezwłocznie Was poinformujemy.
Dziękujemy za okazaną cierpliwość.
BB_Teromort
Witam
dwa dni żeby nie móc wejść na grę podczas eventu to jakaś kosmiczna masakra :((
I tak się zastanawiam - jaki sens miało np odpalanie eventu o konkretnej godzinie, tzn wg BB "około południa" żeby dostosować wszystkie serwery w różnych krajach i różnych strefach czasowych. Mi - i to mi osobiście, personalnie, i tylko do siebie to odnoszę - wygodniej by było, gdyby event wystartował po konserwie czyli po 6-7 rano. Bo tak to wiele osób weszło rano i nic. Nie wiedziałam jak odkrywców wysyłać, bo eventu nie było. Jeśli chodziło o wyrównywanie szans to raczej słabo wyszło. W różnych krajach, o różnych porach, różni ludzie zaczynają dzień, pracę, szkołę czy co tam jeszcze. Może przy rywalizacjach serwerów miałoby to sens ale przeciez nie ma takowej. Były KS ale wtedy nikt się tym akurat nie przejmował. A teraz, czemu to miało służyć?
Od wczoraj Czarci Gaj nie działa, BB ma to w takim poważaniu, że szkoda słów, i czy ktoś się przejmuje czasem, równymi szansami, dostosowaniem do możliwości czasowych graczy i ich sfref czasowych? NIE!
To o co chodzi? Czego by nie zrobili teraz, to i tak nie będzie równych szans w walce o nie wiem co. Tyle tylko, że Czarci będzie miał przynajmniej 1-2 dni mniej na zdobycie prezentów. Ci, którzy odpalili premium będą i tak do tyłu. A BB będzie dalej ignorować maile i wpisy na forum. I nic się nie zmieni.
Ciekawe tylko co robił wczoraj support skoro pracuje do wieczora a już wieczorem były sygnały, że się serwer wali? Bo do 9 rano śpi. A ja jakoś do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi na mój mail.
musiało sie coś poważnego stać, że tyle czasu nie udaje im sie gry odpalić. Padło wczoraj o 18 i do teraz nie da sie zalogowac ;(
jest jakiś progres, wszedłem do gry, zobaczymy na jak długo ...
tak w kwestii rekompensaty:... (i tylko żal ludzi, którzy kasę w to włożyli)
15. ODPOWIEDZIALNOŚĆ, GWARANCJA I ODSZKODOWANIE
OGRANICZENIE i WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI
UŻYTKOWNIK WYRAŹNIE PRZYZNAJE, ŻE KORZYSTA Z USŁUG I GIER NA WŁASNE RYZYKO.
USŁUGI SĄ ŚWIADCZONE "W TAKIM STANIE W JAKIM SĄ". UBISOFT NIE GWARANTUJE ANI NIE CZYNI ŻADNYCH ZOBOWIĄZAŃ DOTYCZĄCYCH SKUTKÓW KORZYSTANIA Z USŁUG W ZAKRESIE ZGODNOŚCI, DOKŁADNOŚCI, KOMPLETNOŚĆ, WIARYGODNOŚĆ, BEZPIECZEŃSTWO, ITD. , W GRANICACH DOZWOLONYCH PRZEZ PRAWO UBISOFT ODMAWIA UDZIELENIA JAKICHKOLWIEK GWARANCJI DOTYCZĄCYCH WARTOŚCI RYNKOWEJ USŁUG I GIER, ZAGWARANTOWANIA ZADOWOLENIA UŻYTKOWNIKA LUB PRZYDATNOŚCI USŁUG DO OKREŚLONEGO CELU. DODATKOWO, UBISOFT NIE GWARANTUJE, ŻE USŁUGI I GRY, W TYM SERWERY I OPROGRAMOWANIA KONIECZNE DO ICH FUNKCJONOWANIA, BĘDZIE WOLNE OD PRZERW LUB BŁĘDÓW, WIRUSÓW LUB INNYCH SZKODLIWYCH ELEMENTÓW LUB, ŻE BŁĘDY, WIRUSY LUB INNE SZKODLIWE ELEMENTY BĘDĄ POPRAWIONE.
UBISOFT W ŻADNYM PRZYPADKU NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA JAKĄKOLWIEK PŁATNOŚĆ LUB ODSZKODOWANIE W STOSUNKU DO UŻYTKOWNIKA WYNIKAJĄCE Z NIEMOŻLIWOŚCI KORZYSTANIA Z CAŁOŚCI LUB CZĘŚCI USŁUGI. W ŻADNYM PRZYPADKU UBISOFT NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA JAKIEKOLWIEK BEZPOŚREDNIE, POŚREDNIE, PRZYPADKOWE, SZKODY WYNIKAJĄCE Z KORZYSTANIA LUB NIEMOŻNOŚCI KORZYSTANIA Z USŁUG I GIER NAWET, JEŚLI UBISOFT ZOSTAŁ POINFORMOWANY O MOŻLIWOŚCI POWSTANIA TAKICH SZKÓD.
Udało się wejść :)
A więc jednak coś robią ;P
ubisoft moze i zaznacza ze nie bierze odpowiedzialnosci ale jesli kupusz klej za realne $$$ wtedy wchodzi kodeks cywilny i masz prawo zarowno gwarancji, kekojmi czy niezgodnosci towaru z umowa. i mozna jesli nie po dobroci to sadownie nakazac im zwrot srodkow... rekompensaty nie ma szans
Kodeks prawny kodeksem. Na ten temat nie podejmę dyskusji z BB. Będę dyskoutować w kwestii dobrych obyczajów. Teraz przeglądam wioskę, naprawiam to co uległo zniszczeniu a podsumowanie potem.
udało się zalogować następnego dnia jednak suport to istniej tylko na papierze albo w powietrzu żadnych odpowiedzi na maile do nich.
no i po rekompensacie czyli jak zwykle nic, bo rozumiem że pakiet prezentów, które dostały wszystkie serwery to za przymusowy postój w środę, natomiast awaria Czarciego Gaju przeszła sobie bez echa, bez rekompensaty ... nawet z głównej strony znikła informacja o awarii .... pod dywan zamieść ...
Niestety to wasza wina, że gra ma bugi.
Dopóki gra jest jest wolna od błędów - nie wydam na nią złotówki.
Kiedyś grałem w inną grę, i tam błędów nie było, nie było przerw i tam kaski trochę wydałem.
Tutaj to można grać dla samej rekreakcji i odstresowania się.
robiłem przygode wikingowie skonczyłem raptem wyskoczył mi błąd wewnentrzny i teraz ani dropa ani expa przygoda skonczona wis co chcem wejsc wywala mnie na główna strone i co zadnej przygody wziasc nie moge bo przez ten błąd slot zajenty zrubcie cos z tym błędem.