Czemu od prawie doby nie pojawiła się żadna info??? To ja dziękuję bardzo za takie "Wydarzenie Świąteczne".... :-/
Wersja do druku
Czemu od prawie doby nie pojawiła się żadna info??? To ja dziękuję bardzo za takie "Wydarzenie Świąteczne".... :-/
Witam.
Czytajac Wasze wpisy widać kto jest już mega uzależniony [w tym ja:) ]. Premium ucieka.... krawiec z wymiana czeka.... i co teraz? Eh.....
29h bez gry. I marzenie o złotej wieży poszło w niepamięć po pierwszym dniu.
Nie mogą przynajmniej napisać co się dzieje i jaki jest przewidywany czas naprawy?
Jak zrobią to w poniedziałek to przynajmniej nie będę próbował się łączyć co godzine.
Właśnie dostałem emaila od supportu, z którego treści wynika, że problem na moim koncie został naprawiony. Faktycznie wyspa jest odblokowana. Myślę, że jeszcze dziś powinni się uporać z błędami na waszych wyspach.
Czyściłeś cache przed zalogowaniem kubawaks?
U mnie dalej to samo , a jesteśmy na tym samym serwerze
Usterka usterką - to się zdarza, ale podejście do graczy rzeczywiście mają trochę olewackie... Tyle czasu bez żadnego info, to naprawdę słabo. Nawet jeśli nie ma jakiegoś ogromnego postępu, mogliby chociaż napisać, że pracują, że coś tam zrobili, że nie wiedzą kiedy będzie działało, ale się starają - żeby był jakiś kontakt, jakikolwiek... To naprawdę nieładnie.
około godziny temu dostałem mejla :
Cytat:
Niestety nie jest nam znany dokładny czas potrzebny na usunięcie problemu, jednakże pragnę zapewnić, że nasi Technicy zrobią wszystko co w ich mocy aby jak najszybciej umożliwić Tobie zalogowanie się do gry.
Decyzje na temat ewentualnej rekompensaty zostaną podjęte dopiero po naprawieniu usterki.
Za wszelkie niedogodności najmocniej przepraszamy.
Życzymy miłego popołudnia.
a wiec jak mozna bylo sie spodziewac sytuacja bez zmian, gracze WŚCIEKLI nerwy puszczaja, a support nato jak na lato
nowe info na fejsie:
The Settlers Online Polska mechanizm blokujący daną strefę może zostać wywołany przez różne czynniki. Część z takich blokad może naprawić Support, część jest naprawiana przez "nocny skrypt", zdarzają się jednak też takie przypadki, które trzeba przekazać do dalszej analizy, co niestety trochę trwa.
BB_xaar
Czyli jak w przypadku standardowego "uszkodzonego obszaru serwera". Tyle, że teraz dotknęło to bardzo wiele osób w jednym czasie.
Też dostałem podobnego maila, wprawdzie bez obietnic rekompensaty, ale przynajmniej ktoś coś odpisał :)
Support The Settlers Online pracuje w godzinach 9:00-19:00 od poniedziałku do piątku
No to parę osób jeszcze sobie dziś pogra, a reszta czeka do poniedziałku ....
Chyba wiedzą o możliwości powołania sztabu kryzysowego w nagłych, ogromnych awariach? W normalnych firmach tak robią. To bez wątpienia sytuacja kryzysowa, więc pewnie stworzą taka grupę. Miejmy nadzieję.
do stałem odpowiedź:
"Witaj Onslow2013,
Uprzejmie informuję, że usterka na Twoim koncie została juz usunięta i posiadasz mozliwość logowania się do gry.
Przepraszamy za utrudnienia w dostepie do rozgrywki."
Ale nadal nie działa po 30 min od otrzymania wiadomości :(
virginia raczej bym się nie łudził że takie rozwiązanie nastąpi, nie w tej firmie ;)
Onslow2013 - taką wiadomość to ja już wczoraj dostałem - musisz im napisać znowu, że konto dalej nie działa, prześlą to do dalszej analizy.
ja jetem ciekawy tylko jak rozwiążą problem otwierania kalendaża adwentowego :0
wkurzajace jest to ze 30h poźniej oni nie maja nic do powiedzenia
Tylko najlepsze jest to że na testowym też był ten problem, więc pytanie po co są testy skoro błędy testowego trafiają na normalne serwery??
i po co piszą że naprawione jak nie działa:(
fajnie ze maja nas gdzies naprawde
Juz ponad dobe konta uszkodzone event leci wszystko na wyspach padlo a nikt nic nie robi. W takiej sytuacji event powinien byc zablokowany i opoziony o tydzien, natomiast dobroduszni dadza nam doladowania do zboza w ramach rekompesaty i powiedza ze tak sie zdarza. Nawet bb Xaar od doby nic nie napisze bo nie wiedza nic i sa chyba zajeci wszyscy programisci bo wygladaja za sw. Mikolajem
U mnie też minęło 24h od ostatniego logowania, ten sam komunikat:[ mam pytanie, kiedy zostanie to naprawione i z przygodami odpalonymi, kontem premium jak ktoś miał i ciągłością logowania?? Support i dział techniczny mogliby się postarać!!!!
obawiam sie ze do poniedziałku to nawet na maila nie odpiszą o naprawie problemu nie wspomnę
coś mi sie wydaje ze będzie "tydzień przerwy do następnej konserwy"
19 koniec pracy:) miejmy nadzieje ze jakis kumaty polak tam sprzata w nocy i to naprawi he he he
Życzę Wszystkim miłego weekendu z grą i bez niej :P:)))
Pozdrawiam Serdecznie
PS: szkoda słów na to wszystko :)))
Życzę Wszystkim udanego i miłego weekendu, z grą i bez niej:))
Szkoda słów na to wszystko....
Pozdrawiam Serdecznie:))
w ciula sobie lecą i tyle, właśnie kończy mi się premia na Zamku i parę kilo fasoli w plecy. A pies ich trącał idę na piwo :)
Szkoda słów oni i tak mają nas gdzieś. Daje 100ziko że jakąś króliczą łape albo inne beznadzieje zarzuca i powiedzą, że to w ramach rekompensaty... Ja osobiście skończę z tą grą mimo 50lvlu i tak nie ma co robić i nie będę takiego badziewia co wieczne problemy są dofinansowywał.
po 2 latach grania ja też postanowiłem zakończyć zabawę z tym wszystkim, gra grą, ale podejście supportu do klientów woła o pomstę do nieba...
Wydarzenie zimowe 2013
-Świąteczna niespodzianka: nowe rozwiązanie, które pozwala zdobyć wiele wolnego czasu z rodziną... :)
-Zadania dzienne(ewent), sprawdź maila kiedy ci wyspę odblokują...
Są jacyś gracze z UK? Bo chyba założę sobie na brytyjskim serwerze konto i tam zaczne grac. Załóżmy Polską gildie na jednym z serwerów [chyba ze już takie sa to można się przylaczyc]
Ech, brak słów... Dlaczego tylko w Polsce takie rzeczy się dzieją? Nie chodzi mi o samą awarie, tylko o podejście do graczy. Co prawda support dziś odpowiedział na maila po 20 minutach, jednak wyglądało to trochę na automat i nic nie wniosło do sprawy... Na stronie głównej zero wiadomości odnośnie postępu prac naprawczych... Polska ekipa leci w kulki, a ci od marketingu i piaru chyba z łapanki zostali zatrudnieni. Szkoda gadać. Ktoś decyzyjny powinien za to beknąć, a gracze otrzymać solidą rekompensatę na przeprosiny. Nie za crash, za to co się dzieje (a właściwie nie dzieje) teraz. Spróbuję zamailować do centrali, haha, pewnie niewiele wskóram, ale spróbowac można :D