Zadanie 4 - Ukończ zadanie Czarni rycerze tracąc mniej niż 1 żołnierzy - nagroda 500 granitu
Myślicie, że wystarczy kupic dropa? Czy trzeba całą przygodę robić?
Wersja do druku
Zadanie 4 - Ukończ zadanie Czarni rycerze tracąc mniej niż 1 żołnierzy - nagroda 500 granitu
Myślicie, że wystarczy kupic dropa? Czy trzeba całą przygodę robić?
Ukończ, ten sam zwrot jest w zadaniach gildii i lot zalicza bez problemu
Wystarczy kupić loota ale wszyscy uczestnicy mają stracić mniej niż 1 Ż, nie tylko Ty.
5 zadanie dla 45-50 to wyprodukuj 20 kusz i zdobądź 1000 granitu z matczynej
LVL 26-35 ... Zadanie 3
Obserwator w wieży => wydaj 2000 sztuk marmuru z magazyny, wyprodukuj 100 sztuk pożywnych kanapek ...
nagroda 700 brązu ...
czwarte zadanie mogę napisać za 5 godzin dopiero ;)
lvl 56 - 50
zadanie 5 - wyprodukuj przynajmniej 20 szt kusz i znajdz 1000 granitu podczas przygody Matczyna Miłość
Zrobił ktos dla 36-45 cos powyzej 7? Ciekawi mnie co bedzie?
zad.4 lvl 26-35:
1. uzyskaj od znajomego premie dla swoich budynków (półmiski ryb) w liczbie 50szt
2. wyprodukuj przynajmniej 7000szt pokarmu dla ryb.
Ale Elitarnych można stracić? nawiązując do zadania z czarnymi oczywiście
Wszystie zadania wcześniej wypisane zebrane w jeden post:
level 16-25 4 rezydencje + 500 klejnotów
1 Zadanie - krótkie poszukiwania - znaleźć 10 marmuru. Wydać 600 kamienia
level 26-35
1 Zadanie - Wyslij specjaliste na krotkie poszukiwania (błąd - chodzi o srednie poszukiwania), aby zdobyl 200 szt. desek z drewna lisciastego. Wydaj 500 szt. Narzedzi z magazynu.
2 Zadanie - Poznaj nowe przygody, co najmniej: 1 (czyli przejdź) Wyslij odkrywce na krotkie poszukiwania nowej przygody
3 Zadanie - wydaj 2000 sztuk marmuru z magazyny, wyprodukuj 100 sztuk pożywnych kanapek
4 Zadanie - uzyskaj od znajomego premie dla swoich budynków (półmiski ryb) w liczbie 50szt. Wyprodukuj przynajmniej 7000szt pokarmu dla ryb.
5 Zadanie - wyhoduj 480szt koni. znajdź 700szt granitu podczas przygody wyspa piratów.
level 36-45 młyn wodny + 500 klejnotów
1 Zadanie - 10 granitu po długich poszukiwaniach i wydanie 4000 narzędzi
2 Zadanie - wyprodukować przynajmniej 100 sztuk desek egzotycznych i wydać 3 000 marmuru
3 Zadanie - Sprzedaj przynajmniej 4000 zasobów, handlując i innymi graczami. Wyprodukuj 100 szt. koszyków cioci Irmy
4 Zadanie - Niech znajomy użyje Pożywnej kanapki na co najmniej 50 twoich budowlach. Ukończy przygodę Banici tracąc mniej niż 500 rekrutów
5 Zadanie - Wytrenuj w koszarach daną liczbę Żołnierzy: 120 Znajdź 600 szt granitu podczas przygody "Azyl bandytów"
6 Zadanie - Przygotuj przynajmniej 10.000 szt Woni dziczyzny. Wydaj 10.000 szt Desek z drewna liściastego z magazynu
7 Zadanie - Wyprodukuj przynajmniej 250 szt Długich łuków. Miej w posiadaniu przynajmniej 5000 Mięsa.
level 46-50 młyn wodny + silos + 500 klejnotów
1 Zadanie - Wysłać odkrywcę, żeby przyniósł 30 granitu oraz wydać 500 saletry
2 Zadanie - Wyprodukować 20 mieczy damasceńskich oraz wydać 5000 marmuru z magazynu
3 Zadanie - Wyprodukować 200 koszyków cioci Irmy i przyznac znajomemu 175 koszyków
4 Zadanie - Uzyskaj od znajomego premię dla swoich budynków (koszyk cioci irmy) w liczbie 50szt. Ukończ zadanie Czarni rycerze tracąc mniej niż 1 żołnierzy
5 zadanie - wyprodukuj 20 kusz i zdobądź 1000 granitu z matczynej
zad.5 lvl 26-35:
1. wyhoduj 480szt koni
2. znajdź 700szt granitu podczas przygody wyspa piratów.
Zastanawia mnie fakt ukończenia Banitów z mniej niż 500R strat, awykonalne. Chyba, że ktoś lubi tracić na darmo żołnierzy, itp.
@ gizmo z weteranem tracisz max 487 R
ja daje ochotników
Zadanie 8, poziom 43
1. Wystaw przynajmniej 200 osadników.
2. Miej w posiadaniu przynajmniej 5000 Długich łuków
Nagroda: 300 szt chleba
Wystaw tzn dokładnie co? dodaj do magazynu? miej 200 niepracujacych i ich wydaj? czy jak? ;)
Niestety muszą się w sposób "naturalny" wyprodukować... Ani produkcja w magazynie już po otrzymaniu zadania, ani dodanie już istniejących nie zwiększa licznika postępu. I już wiadomo po co lubczyk...
mam 48lvl i mając pecha można tego zadania w dwa tygodnie nie wykonać, zadanie 1 i 5 szczególnie mam na myśli :)
Dla 16-25
1 Zadanie - krótkie poszukiwania - znaleźć 10 marmuru. Wydać 600 kamienia.
2 Zadanie - wyprodukuj 100 napitków - posiadaj 250 chleba.
3 Zadanie - posiadaj 600 szt. węgla - wyprodukuj 2000 ryb.
kolejne dodam jutro :)
moze ktos powiedziec jaki jest czas na wykonanie zadania cztery wiatry? slyszalam o 2 tyg? prawda to jest?
Na tablicy z nowościami podczas wchodzenia do gry jest napisane.
Zadanie z tym granitem w b. długich poszukiwaniach to ruletka. Jak ktoś ma szczęście to szybko zrobi 12h (grubas ze sklepu) a jak nie to za n-tym razem trafi. U mnie 6 grubas dopiero przytachał, (ponad dzień na 1 zadanie ). Jeśli wyżej takie perełki będą oparte na szczęściu to nie sądzę, żeby dało się to w 2 tygoodnie zaliczyć. Ale w lotto też ludzie wygrywają.
Wszystie zadania wcześniej wypisane zebrane w jeden post:
level 16-25 4 rezydencje + 500 klejnotów
1 Zadanie - krótkie poszukiwania - znaleźć 10 marmuru. Wydać 600 kamienia
2 Zadanie - wyprodukuj 100 napitku. Posiadaj 250 chleba.
3 Zadanie - posiadaj 600 szt. węgla. Wyprodukuj 2000 ryb.
level 26-35
1 Zadanie - Wyslij specjaliste na krotkie poszukiwania (błąd - chodzi o srednie poszukiwania), aby zdobyl 200 szt. desek z drewna lisciastego. Wydaj 500 szt. Narzedzi z magazynu.
2 Zadanie - Poznaj nowe przygody, co najmniej: 1 (czyli przejdź) Wyslij odkrywce na krotkie poszukiwania nowej przygody
3 Zadanie - wydaj 2000 sztuk marmuru z magazyny, wyprodukuj 100 sztuk pożywnych kanapek
4 Zadanie - uzyskaj od znajomego premie dla swoich budynków (półmiski ryb) w liczbie 50szt. Wyprodukuj przynajmniej 7000szt pokarmu dla ryb.
5 Zadanie - wyhoduj 480szt koni. znajdź 700szt granitu podczas przygody wyspa piratów.
level 36-45 młyn wodny + 500 klejnotów
1 Zadanie - 10 granitu po długich poszukiwaniach i wydanie 4000 narzędzi
2 Zadanie - wyprodukować przynajmniej 100 sztuk desek egzotycznych i wydać 3 000 marmuru
3 Zadanie - Sprzedaj przynajmniej 4000 zasobów, handlując i innymi graczami. Wyprodukuj 100 szt. koszyków cioci Irmy
4 Zadanie - Niech znajomy użyje Pożywnej kanapki na co najmniej 50 twoich budowlach. Ukończy przygodę Banici tracąc mniej niż 500 rekrutów
5 Zadanie - Wytrenuj w koszarach daną liczbę Żołnierzy: 120 Znajdź 600 szt granitu podczas przygody "Azyl bandytów"
6 Zadanie - Przygotuj przynajmniej 10.000 szt Woni dziczyzny. Wydaj 10.000 szt Desek z drewna liściastego z magazynu
7 Zadanie - Wyprodukuj przynajmniej 250 szt Długich łuków. Miej w posiadaniu przynajmniej 5000 Mięsa.
8 Zadanie - Wystaw przynajmniej 200 osadników (wyprodukuj w domu władyki). Miej w posiadaniu przynajmniej 5000 Długich łuków
level 46-50 młyn wodny + silos + 500 klejnotów
1 Zadanie - Wysłać odkrywcę, żeby przyniósł 30 granitu oraz wydać 500 saletry
2 Zadanie - Wyprodukować 20 mieczy damasceńskich oraz wydać 5000 marmuru z magazynu
3 Zadanie - Wyprodukować 200 koszyków cioci Irmy i przyznac znajomemu 175 koszyków
4 Zadanie - Uzyskaj od znajomego premię dla swoich budynków (koszyk cioci irmy) w liczbie 50szt. Ukończ zadanie Czarni rycerze tracąc mniej niż 1 żołnierzy
5 zadanie - wyprodukuj 20 kusz i zdobądź 1000 granitu z matczynej
level 46 - 50
zadanie 6 - wydaj 10000 wedliny i wyszkol 200 kusznikow
zadanie 7- wyprodukuj 170 szt tytanu i miej 2000 granitu
Zadanie cztery wiatry pokazało się na kilka sekund i znikło. Czy przywrócą to zadanie, znają już problem ?
Kajuś23 spróbuj reloga zrobić. Jesteś pewien, że go nie anulowałeś?
Już w piewszym zadaniu 200 sztuk desek z liściastego przynieśli mi dopiero za 10 razem. Wcześniej trafiałem praktycznie wszystko, łącznie z granitem, monetami i drewnem egzotycznym... co do tej pory bardzo rzadko trafiałem.
Znajdź 600 szt granitu podczas przygody "Azyl bandytów". Nieźle przygoda dostępna za fragmenty mapy, a do tego można nie trafić na granit, a przejście jej 2 czy 3 razy pod rząd prawie nie do wykonania:)
Jak widać, żeby dostać młyn/silos i 500 klejów niezbędne jest odwiedzenie kupca hahaha
Szkoda, że zadanie nie opierają się na surowcach tylko, tylko na jakiś śmiesznych jeszcze przygodach gdzie szczęście się liczy co dropa. Można dwa tygodnie jak u mnie i bez granitu być, choć 2-3 przygody dziennie się robi
Ja mam problem z 3 zadaniem dla 46-50. nie zalicza mi rzuconych koszyków. Czy ktoś też miał problemy z tym zadaniem?
Dzięki za info, poczekam troche
Według mnie zadanie fajne z jednym wyjątkiem: uzyskanie ileś tam set surowca (głównie granitu) z przygody, gdzie jest to losowe, to nie żadne zadanie, ale loteria. Co z tego, ze zrobię przygodę nawet 100 razy jak ani raz mogę nie wylosować surowca. A już największą bzdurą jest uzyskanie tego surowca (w drodze losowania) z przygody którą trzeba kupić za ileś tam set map. Skoro ma to być zadanie z przygodą to niech będzie zadanie, a nie loteria. Rozumiem wysłać odkrywcę aby znalazł surowiec, zrobić przygodę przy jakichś tam minimalnych stratach. Ale zrób przygodę (zadanie) i zdobądź z niej surowiec (loteria niezależna od gracza) to jedna wielka bzdura. Więc przy azylu sobie odpuszczę. Nie wydam kilkuset map na przygodę do zadania skoro nawet jak ją zrobię to i tak jeszcze muszę wylosować granit (33,3%).
Nie wiem kto wymyśla takie bezsensowne "zadania", ale powinien iść do pasmanterii, kupić metr gumy i strzelić sobie w głowę zamiast wymyślać takie coś. To może takie zadanie:
Koło Fortuny: Wydaj 200 map i zakręć kołem. Jeśli wylosujesz 600 granitu zadanie zostanie zaliczone. Szansa wynosi 20%.
Pomijam już błędy w tłumaczeniu zadań (z wysyłaniem odkrywców na poszukiwania na których nie mogą znaleźć danej rzeczy :]).
potwierdzam, tez mam problemy z zaliczeniem rzuconych koszykow, czekam juz 2 dzien ...
zadanie 8 lvl50:
- wystaw 250 osadników //produkcja z domu władyki lub szkoły
- miej w posiadaniu 3800 szt. mieczy ze stali
nagroda 400 chleba