Kiedy od wczoraj miałem uszkodzony obszar nie mogłem wejść również na tsotesting, był ten sam komunikat.
dziś tsotesting wchodzi, daje to choć cień nadziei... ale niewielki :/
Wersja do druku
Kiedy od wczoraj miałem uszkodzony obszar nie mogłem wejść również na tsotesting, był ten sam komunikat.
dziś tsotesting wchodzi, daje to choć cień nadziei... ale niewielki :/
no tak...tyle dni mineło i nadal to u du...pie maja.Przykra sprawa.:(
najgorsze jest to że nie ma żadnych informacji czy to będzie w ogóle naprawione i pewnie do poniedziałku nic nam nikt nie powie
od wczoraj - przygoda niedostępna (a zostały 2 obozy do ukończenia) - oczywiście nic więcej zrobić nie można, jednostki stracone, generałowie zablokowani....
mi taki komunikat występuje już na poradzie dnia
ale lipa przygoda przepadnie(i wojsko stracone tez):((
Mi przed chwila sie pojawil ;/
valademorex identyczny problem jeseli to mozliwe prosze oszybkie usuniecie bledu. Witam przez weekend nie bylo zadnego odzewu dzisaj poniedzialek i to samo czuje ze gruba kaswydana na zabawe ktora faktycznie daje duzo radosci poszla na marne?!
Szkoda ze nikt nawet nie odpisze wsprawie tedo bledu, ktory jest z winny tworcow, a nie nasze teraz kwestia ile bedziemy czekac na naprawe i czy sie doczekamy bo ja nie zamierzam zostawic tego tak.
Jesli bedzie niedostepna moja gra ja bede sie domagal zwrotu pieniazkow zainwestpowanych a to wczale jak policzylem nie mala kwota jesli jest nas wiecej moga miec problem duzy i dobrze naucza sie sdzanowac ludzi..
Wolabym juz sobie budowac dalej moja superowa wioche.
witam. Ja od 2 tygodni nie moge sie zalogowac do gry - wciaz po zalogoawniu sie zawiesza..... Na koncie 50 000 klejnotow - nie zamierzam konczyc wiec naprawcie te gre
od przerwy technicznej nie umie sie zalogowac na grze i napewno nie jest to wina mojego systemu bo zrobilem nowy, na drugim kompie to samo sie dzieje
:((( szkoda ze tyle bledow ja mialam uszkodzona przygode do tej pory 4 generalow nie wrocilo i ok 800 populacji /wojska z nimi , klikam majac nadzieje ze powrocą :)))ale to nie tak, jesli awaria i takie bledy powinna byc i praca/pomoc weekendowa, bo fajna gra i zabawa i nie wyobrazam sobie zablokowanego dostepu do gry :(((((
ja tez mam to samo :/ moja kopalnia złota własnie robi mi papapapapa
to ciesz się że możesz się w ogóle zalogować bo ja od dwóch dni wyspy nie widziałam
moja pewnie już też i klejnoty przepadły
no klejnoty to swoja droga...
Mam to samo nie moge wejsc w przygode kumpla wo wywala mnie do ekranu logowania, gienka juz 2 dni nie widzialem
http://img201.imageshack.us/img201/327/screenxi.jpg
pisanie do suportu nic nie daje bo nawet nie laska odpowiedziec, tacy hcetni do pomocy MODowie tez jakos nabrali wody w usta.
Informuje was droga firmo sprzedajaca szajs jesli strace chociaz jedna jednostke, gienka lub doznam jakichkolwiek innych strat, nie bede was straszyl tylko wystapie do sadu, a ze pare koron w te gre wlozylem nie odouszcze wam.
Właśnie mnie to też dopadło. Postawiłem kopalnie żelaza na złożu i w tym momencie mi wyskoczył komunikat, że obszar uszkodzony, papa!
Mnie dopadł w piątek i do dziś nie chce puścić a mija trzeci dzień odkąd nie mogę się dostać do gry.
od poniedziałku czekam aż coś zrobią żeby można było się zalogować
MNie dzisiaj "wywalilo" z gry i powstał ten sam problem. Masakra jakaś:(((((((((((((
Od kilku/kilkunastu dni łapią takie problemy :) sam czekam i już nawet się nie złoszczę bo to i tak nic nie da :)
ciekawe tylko czy szefostwo Ubi wie o tym, czy może ma mydlone oczy, że spadek zakupów spadnie przez kryzys np a nie błędy :)
Ciekawi mnie to - bo w normalnej firmie jak się daje ciała i ma w plecy robotę to nie idzie się na weekend tylko pracuje nad projektem aż go się zrobi - i nikogo nie interesuje czy robisz w sobotę czy niedzielę - podjąłeś się to masz zrobić ! a nie piątek 20ta - to na razie miłego weekendu - bujajcie się :)
komuno wróć :D nie ma nic i co mi pan zrobi :)
Z tym to zdeka przegieles bo nie kazdy jest robotem zaslepionym kasa co bedzie robil w weekendy i swieta (normalni ludzie raczej wola odpoczac i pobyc z rodzina)
A co do programistow to widac im pasuje obecny uklad?Moze im malo placa i malo wymagaja kto ich tam wie
Kilka spostrzeżeń z własnego doświadczenia (miesiąc z błędem "Obszar serwera uszkodzony" dla całej wyspy).
1. Jeśli macie konto zintegrowane z Facebookiem to Support nie ma możliwości Wam odpowiedzieć!!! Powodem takiego stanu rzeczy jest to, że Facebook podaje jedynie proxy a nie Wasz e-mail! Tak więc, jeśli chcecie się skontaktować z Supportem i oczekujecie od nich odpowiedzi piszcie na te adresy mailowe: account.support@thesettlersonline.pl i/lub technical.support@thesettlersonline.pl. Spamowanie nie ma większego sensu, ja wysłałem 3 zapytania, odpowiedź otrzymałem tylko na jedno, to najwcześniejsze.
2. Za stronę techniczną odpowiada Support, spamowanie Moderatorów czy BB_xaara nic nie pomoże, gdyż oni wiedzą tyle co my.Cytat:
Witaj EXiN,
Uprzejmie informuję, iz wcześniejszy kontakt był uniemożliwiony z powodu przypisania do Twojego konta w grze adresu email proxy, na który to nasz system nie może wysłać wiadomości.
3. Należy uzbroić się w cierpliwość w kontaktach z Supportem, aczkolwiek jeśli macie konto w Uplay i/lub kontaktowaliście się na w/w maile to czas oczekiwania nie powinien być jakoś bardzo długi. Trzeba też pamiętać, że Support nie pracuje w weekendy ;).
4. Standardowa porada przy tym błędzie - czyszczenie cache (wszystkich możliwych) w 99% nie pomaga. Spowodowane jest to tym, że błąd jest po stronie serwera a nie klienta. Słyszałem natomiast o paru przypadkach (głównie na zagranicznych forach), gdy wyczyszczenie cache naprawdę pomogło.
5. Wyspa zostanie automatycznie zdezaktywowana po upływie 24h od momentu wystąpienia błędu. Ze względu na to, że znajomi również nie mogą wejść na waszą wyspę, pozostanie ona zdezaktywowana do momentu jej odblokowania.
6. Ewentualne odblokowanie nie musi nastąpić podczas konserwacji. Moja wyspa została odblokowana 19.11.2012 tj. w poniedziałek.
7. W przypadku, gdy mieliście rozpoczętą przygodę zostanie ona automatycznie zakończona po upływie pozostałego czasu a wojsko powinno wrócić na wyspę.
8. Rekompensata. W moim przypadku - miesiąc bez gry, otrzymałem następującą rekompensatę:
- 1250 monet
- 1250 marmuru
- 1250 desek egzotycznych
- 2500 stalowych mieczy
- 1000 fragmentów map
- Przykładowy drop ze straconej przygody
- Straconą przygodę
- 225 klejnotów jako bonus za logowanie.
Ciężko powiedzieć czy zostało to wyliczone na podstawie ilości dni bez dostępu do gry, czy jest to standardowa ilość. Tak czy inaczej, na pewno nie jest to dużo w porównaniu z tym co można by wyprodukować/sprzedać na przestrzeni miesiąca...
No cóż, to by było tyle. Jeśli ktoś ma jakieś pytanie to bardzo chętnie odpowiem jeśli tylko będę w stanie.
Pozostaje mi tylko życzyć Wam powodzenia i duuuuużo cierpliwości...
Wiesz od tego są dyżury - jakoś oczekujesz strażaka lekarza policjanta w weekend i nie robisz z tego pretensji, że ktoś nie spędza czasu z rodziną... normalne jest, że jak się ma usługi 24h to ma się dyżury również w weekendy.... chyba, że czubek twojego nosa widzi tylko twoje problemy...
3 dzień to samo
mam identycznie a co tam zastane po przerwie strach pomyslec...
pytanie jest takie czy ta przerw w ogóle się skończy, bo jak na razie nic nie wiadomo
nie wiem co to jest mojemu kumplowi na moich oczach sie loguje a jak prubuje wejść na moje konto to zawsze sie kończy "ogólny błąd serwera"
niech admin coś z tym zrobi bo zwariuje
jak ktoś wymyśli co jest nie tak to niech do mnie napisze nara :)
dziwne bo np. niektórzy nie mają takich błędów a my mamy i nie wiem co jest grane odpisz plis nara:)
U Mnie mija już kolejny dzień i nadal nie mogę dostać się do gry "obszar serwera uszkodzony"
W sumie jakby nie było to już drugi tydzień
ja moge sie logowac ale gdy zacząlem przygode to mnie z niej wywalilo wlasnie z tym bledem, a juz mam tam cale wosjko. Nie annuluje przygody bo moze uda im sie rozwiazac ten problem. Lecz czytajac powyzsze komentarze to w to szczerze watpie. Pozdrawiam all
19.11.wywaliło mnie i pojawił się komunikat obszar serwera uszkodzony.tak jest do teraz. kolejna przerwa tech nic nie zmieniła.zostało czekać aż naprawią i grać dalej albo zlikwidować konto.drugi wariant będzie chyba lepszy.
"Co Ty masz 15lat zeby tak się przejmować? Skoro niedziała to nie graj i po sprawie."
Dziś po wczorajszych cudach udało mi się zalogować.
5 dni to trwało.
I szczerze mówiąc boje się grać, bo to się może powtórzyć..
ja tak mam od 17 listopada i nic sie nie dzieje.
Support tylko przeprasza za utrudnienia
6 dzień to samo
mam to samo mimo pisania widaomosci i bezposrednie meile
olewke maja na wszystko
piszcze do nich meile wiadomosci z tso ile dacie rade za**** im ta skrzykne moze wtedy cos zrobia