gra od rana niedostępna, PRZERWA TECHNICZNA, dopiero teraz jako tako forum dostępne, ciekawe czy to ta KONSERWACJA NA JUTRO ZAPOWIEDZIANA???
Wersja do druku
gra od rana niedostępna, PRZERWA TECHNICZNA, dopiero teraz jako tako forum dostępne, ciekawe czy to ta KONSERWACJA NA JUTRO ZAPOWIEDZIANA???
kiedy gra zacznie działać ?? czekamy już od 12h za chwile to konserwa się zacznie i kolejne 12h czekania ??
moim zdaniem to znów zaczęli wcześniej wgrywanie plików wielkanocnego eventu na serwery i wszystko się walnęło jak przy poprzednim evencie, jak mnie pamięć nie myli to też gra przez prawie cały dzień nie działała :(
Taka to już firma... 0 informacji, a wystarczyłoby napisać, że nie uda się rozwiązać dziś problemu, człowiek dałby sobie na dziś spokój, a tak to ani me, ani be, to samo jest w przypadku pomysłów związanych z grą. Jedna wielka, czarna dziura. Kiedyś to olewanie gracza się na nich zemści.
Edek, miałem też coś napomknąć o tych rewelacjach, które nas czekają, ale mnie ubiegłeś. Też zacieram ręce, bo przecież dzięki tym cudownościom ruszę wreszcie z kopyta i rozwinę wyspę ;) Tyle Wspaniałości, że aż handel się zawali ;P
ja stracę monety gildii klejki i złoża ciekawe kto mi to zwróci bo za 250 dopałki marmuru 100 klejek i kosz egzo to ja nie odbuduje 10 kopalń żelaza nie wspomne o reszcie.
Kpina na całego rowy kopać powinni Ci informatycy a nie żłopać kawę przed kompem buraki jedne i tyle kabelków nie potrafią podpiąć bo instrukcja zapewne po chińsku jest tanim kosztem serwery kupują i takie są tego efekty. Ali expres pewnie ramu nie dosłał i padło wszystko co tylko mogło.
Nie chcę krakać, ale Microsoft w ten weekend aktywował zestaw istotnych łatek bezpieczeństwa, które w pewnych przypadkach mogą nie tylko wymagać restartu serwerów, ale wręcz reinstalacji całego systemu operacyjnego. Jeśli firma BB nad tym nie zapanowała w odpowiednim czasie, to...
kazdy kto tu gra wiecej niz tydzien powinien sie przyzwyczaic do bezradnosci bb i olewactwa
proponuję ankietę - ile czasu ta katastrofa będzie trwać:
1) skończy się dziś do północy - pijana zmiana czuwająca nad serwerami już zasnęła i została odsunięta od klawiatur, coś przywrócą, uruchomią i napiszą, że wiedzą, co się stało
2) w panice latają od serwera do serwera, nie wiedzą co się wydarzyło, posądzają Ruskich rządowych hakerów, islamistów, geniuszy z Microsoft co im blokadę na prywatność założyli, pomstują i bladzi, bo nie zdążą postawić gry nawet na moment i nie będzie jak konserwy zaplanowanej zacząć
3) awaria potrwa tydzień, zaatakował ich ransomware/cryptolocker im zaszyfrował pliki a kopie zapasowe wszystkie uszkodzone. Tworzą kod od nowa.
Lepszej rozrywki w grze póki co nie ma.
Przerwa techniczna
W tej chwili na stronie i/lub serwerach gry ma miejsce przerwa techniczna. Zwykle trwa ona mniej niż dwanaście godzin.
Prosimy o cierpliwość i odświeżenie strony za kilka minut.
Zespół The Settlers Online
co kilka minut odświeżać? czy co 24 godziny do świąt?