-
O ile mi wiadomo, to otwierając grę w puffinie, treść flashowa wykonuje się na serwerze w USA, a na tablecie się tylko wyświetla.
A ja chciałbym wiedzieć jaki trzeba mieć sprzęt, by gra działała wykonując flasha na samym tablecie, używając na przykład Firefox'a.
Potrafi się ktoś kompetentnie wypowiedzieć w temacie?
-
Nie sądzę aby jakikolwiek tablet czy smartfon miał przeglądarkę z opcją uruchamiania flasha. To ustrojstwo jest ciężkie i pamięciożerne. Jedynie programy takie jak Puffin (zasada działania podobna do zasady VPN) potrafią sobie poradzić ze stronami z flashem. Jaki sprzęt? Nie oczekuj jakichś specyfikacji. Zbyt wiele jest aparatów z Andkiem gdzie ich moc jest drastycznie różna. Powiem na swoim przykładzie:
Samsung Galaxy Note (1st gen) Puffin zamula niemiłosiernie
iPad Mini 3G+Wifi - śmiga, z rzadka lekka zacinka
iPhone 3gs/iPhone 5 - śmiga jak ta lala
-
Dosc czesto w czasia wakacji uzywam Puffina na tablecie (stary Galaxy Tab 1 z Androidem 2.3.3 - wiec dosc stary i wolny sprzet) i zauwazylem ze wszystko zalezy od lacza. Czesto sie strasznie muli ale bywaja i takie chwile ze dziala dosc sprawnie. Generalnie zauwazylem ze ostatnio dosc czesto sa problemy z polaczeniem sie z serwerem Puffina.
-
Jako, że mam do czynienia z wieloma sprzętami zgadzam się z TedMruczkiem. Przede wszystkim łącze. Ja gram na androidzie 2.3.3 i działa super. Druga kwestia to zaśmiecenia naszego tableta/fona, ale to już kwestia prywatna :)
-
Ja uzywam puffina na starym galaxy s2 i wszystko zalezy od lacza i pory dnia... Jak amerykanie spia to chodzi bez lagi :)
-
Witam wszystkich..mam problem z flashem bo wyskakuje mi ze mam starsza wersje a niemoge pobrac nowszej..oczywiscie mowie o tablecie bo chcialbym grac w settlersow na tablecie ale obawiam sie ze chyba niemozna..prosze odp.czy da rady grac na tabletach..dzieki
Czy mozna grac w settlersow online na tablecie?pozdrawiam
-
Mozna, sam gram - Android.
Da sie zrobic prawie wszystko - ja mam najwiekszy problem z handlem (z suwakami) ale sie da.
Przegladarka Puffin (miesiac za darmo, pozniej trzeba kupic) dziala bardzo dobrze
-
Wina samego Adobe, nie zawsze chce instalować się po pobraniu Instalatora. Inna sprawa ze na ich witrynie trzeba przy akceptacji licencji zjechać na sam dół i drobnym maczkiem zaakceptować warunki (wymuszenie by przeczytać te warunki).
-
ta sama tematyka, więc pozwoliłam sobie połączyć wątki
-
Ok dzieki wielkie..sprubuje takze z ta przegladarka