i po 20000 klejnotów
Wersja do druku
Oto zacytowalem fragment wyjasnienia problemu. Ale co to za wyjasnienie ktore nijak sie ma do stanu faktycznego. Na poczatku cytatu jest mowa o przybywaniu nowych osadników. W moim przypadku od dawna mialem stala ich liczbe, wiec o przybywaniu nie moglo byc mowy. Za kazdym razem jak wystawialem kopalnie lub studnie sprawdzalem czy ubywa osadnikow. Zawsze ubywalo, a po wyeksploatowaniu przybywalo.Cytat:
Przed konserwacją mechanizm odpowiedzialny za przybywanie nowych osadników umożliwiał ignorowanie limitu powierzchni mieszkalnej. W niektórych przypadkach ilość osadników zamieszkujących daną osadę była zbyt duża. Wygląda na to, że właśnie to miało miejsce u Ciebie.
Podczas konserwacji mechanizm ten został poprawiony, a ilość osadników odpowiednio "dostosowana". W razie konieczności, mogła nastąpić modyfikacja zarówno osadników bezrobotnych, jak i tych pracujących. W przypadku modyfikacji liczby osadników pracujących, ich wyświetlana ilość nie była aktualizowana. Najprawdopodobniej właśnie to miało miejsce - niezbędne było (lub nadal jest) dodanie kilku osadników do puli osadników pracujących.
W opisie konserwacji z 04.03 wymieniony jest problem z ujemna liczba osadnikow. U mnie takie cos nie wystepowalo to dlaczego teraz mam takie jaja. W dalszym ciagu mam ich wiecej niz wynosi limit, a mimo to posiadam wolne jednostki tyle tylko ze co logowanie jest to inna cyfra. Nawet jak mi sie cos zawali to nie oznacza to dodatkowych jednostek. Jest to calkowita przypadkowosc.
Jak poczytamy posty niektorych forumowiczow to wystawienie nowych rezydencji nie oznacz wcale wyrownania ilosci osadnikow. Tak wiec wydaje mi sie ze wyjasnienia te sa do niczego.
Przed chwila wysłałem maila do supportu. Zobaczymy co napiszą i czy w ogóle napiszą.
Ja do supportu napisałem. I owszem, dostałem odpowiedź - że coś było nie tak (wcześniej) i liczyło mi źle osadników. Przepraszam - to WAM tj UBISOFTOWI źle liczyło. Mój komputer działa bez zarzutu.
Wygląda na to, że to walka z wiatrakami - nie do wygrania. Przykre - gram w settlersów od ponad 20 lat. Cóż - ja ze swojej strony zamierzam opisywać gdzie się da (każde forum na którym jestem - nieważne czy będzie na temat czy nie) czuje się oszukany i będę o tym trąbił. Uważam, że UBISOFT mnie oszukał. I powtarzam jeszcze raz - ja wydałem PRAWDZIWE PIENIĄDZE na klejnoty za które zakupiłem np. rezydencje, a teraz, po roku, ktoś mi to odbiera. Profesjonalizm 100%
Zachęcam innych, którzy czują się zrobieni w konia, do trąbienia o tym na lewo i prawo.
Miłej niedzieli :)
O 9:30 wyrzuciło mnie z gry i nie mogę wejść do gry ponownie. Pojawia się komunikat :
"Obszar serwera uszkodzony. W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie."
Po kilku próbach z ponownym zalogowaniem zwątpiłem i proszę o pomoc.