Zamieszczone przez
Katrin3
pozwolę sobie się bezczelnie wtrącić, mimo że jestem z innego serwera :) ale kwestia jak są liczone limity dotyczy i ciekawi wszystkich
boże znowu te kompleksy...
A wytłumacz proszę dlaczego komunikacja między serwerami grającymi "w jednej drużynie" ma mieć kluczowe znaczenie? Co chciałbyś im napisać: "Róbcie balony" a potem przeczytać odpowiedź "Robimy, robimy, wy też róbcie"? :)
A teraz do sedna:
Uważacie, że "drużyny serwerowe" oraz samodzielne serwery maja każde SWÓJ, INNY LIMIT?
Nie wiem, może tak jest, ale ja do tej pory myślałam, że każda drużyna/samodzielny serwer ma TAKI SAM limit. Dlaczego? Bo gdyby liczyć dla każdego serwera osobno w zależności od jakichś-tam czynników, to po co byłoby potrzebne łączenie słabszych serwerów w drużyny???
Ja to widzę tak:
w pierwszym etapie sprawdzili kto jak robi balony;
wymyślili jakiś limit 100% w oparciu o osiagnięcia serwerów-liderów;
pokombinowali jak połączyć słabsze serwery (w zależności od ich wyników) żeby w SUMIE każdy z zespołów miał taką samą szansę osiagniecia JEDNAKOWEGO dla wszystkich limitu
przykładowo: sewery A, B, C zrobiły najwięcej; serwer D zrobił połowę z tego co tamte, a serwery E i F jedną czwartą - więc A, B, C są samodzielne, a D, E i F zostają połączone w drużynę (bo 0,5 +0,25 +0,25 =1)
tak podpowiada logika, ale mogę sie mylić, byłoby szalenie miło gdyby BB_Xaar rozwiał wątpliwości :)
bo to kolejna rzecz w tym evencie, która nie jest jasna dla graczy