-
Mi już opadły ręce i kompletnie nie mam siły dyskutować z dyletantami z supportu, którzy nawet nie czytają pisanych do nich maili ze zrozumieniem. Cała ich praca polega na zwrotnym pisaniu maili i wskazywaniu na chybił trafił jakiegoś z kilku standardowych rozwiązań, które mają przygotowane na wszelkie okazje. :/
Jestem pewien, że tego forum też nikt od spraw technicznych nie przegląda.
Dla pokazania o czym mówię przytoczę moją dyskusję z supportem.
JA -Od wczorajszej przerwy technicznej gra działa mi niestabilnie. Są problemy
z poprawnym zalogowaniem się do gry. Przeważnie po zalogowaniu brak kilku
kanałów rozmów a pozostałe nie działają. Najczęściej brak kanału
'handel'. Często wisi komunikat 'łączenie z serwerem rozmów'. Także
podczas buffowania budynków gra potrafi się zawiesić i trzeba ją
restartować. Próbowałem czyścić pamięć podręczną i cookies oraz
restartować komputer. Próbowałem odpalać grę w przeglądarkcha mozilla
firefox oraz google chrome. Do wczorajszej przerwy technicznej nigdy nie
wystąpił żaden problem.
Support - Opisany przez Ciebie problem może byc związany z brakiem najnowszej wersji Flasha.
JA - Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie najnowszy Adobe Flash Player 11.2
Nie pomogło. Czasami pojawia mi się też komunikat: 'Aktywacja obszaru serwera nieudana. Żądany obszar nie może zostać uruchomiony".
Support - Uprzejmie proszę, aby wykluczyć jakiekolwiek problemy z kontem, o przetestowanie grę na innym komputerze, przy innym połączeniu.
Proszę również, o unikanie otwartych dodatkowych przeglądarek, oraz gier/aplikacji w tle, które wykorzystują Flash (niektóre komunikatory wyświetlają w ten sposób reklamy).
JA - Witam
Przy testach na innym komputerze rzeczywiście wszystko działa dobrze. Ale czytając forum okazuje się, że dokładnie identyczny problem pojawił się u bardzo wielu osób. Polecam do przeczytania: http://forum.thesettlersonline.pl/th...818-Brak-Chatu
Support - Problem może być związany z Twoją aktualną przeglądarką. Proszę, upewnij się, że posiadasz najnowszą wersję. Jeżeli tak, spróbuj moze4 zainstalować inną przeglądarkę.
No i tyle, nie chce mi się ciągle do nich wysyłać maili skoro taki technik nie przeczyta nawet jednego wątku na forum gdzie wszystko jest bardzo szczegółowo opisane przez wiele osób. Kompletnie nie dociera do nich, że chwytaliśmy się już tych wszystkich sposobów i że problem wystąpił po ostatniej przerwie technicznej a my nic nie zmienialiśmy w swoich komputerach. Absolutny brak sił do takiej ignorancji :/
-
Nie potzebnie z nimi woogle dyskutujesz , to jest woogle porazka co odwalaja.
Nawet nie umieja przeprosic za bledy , a nie wspomne aby cos odpisac .
-
tak, ja juz o tym wspomniałem, support chętnie opisywał kiedy sytuacja była dla mnie nowa i mogli radzić typowe rady - zmienić dostawce, zmienić przeglądarke, czyszczenie. zrobiłem nawet format, nie pomogło, zmieniłem dostawce, pocztkowo nie pomogło, zmieniłem komputer, nie pomogło, wrociłem do swojego lapka, dałem jeszcze innego dostawce - POMOGŁO! dałem tego dostawce na innego kompa, problem wrócił :) na jednym Ok na drugim nie. powstało tak błędne koło że nie idzie dojść co jest problemem, sądze że wina jest od strony gry, która gryzie się czymś na kompie tylko z czym może się gryźć jak komputer czysty po formacie... z windowsem?
-
U mnie pojawia się ten sam problem, zaczęło się od ostatniej aktualizacji 26 kwietnia. porażka
-
Problem jest raczej z serwerem gry. W przeglądarce firefox wyraźnie widać, że wciąż próbuje się połączyć z serwerem - bezskutecznie. Przejrzałem forum angielskiej wersji settlersonline i okazuje się, że u nich też pojawił się ten sam problem. Jednak różnica jest taka, że tam podpowiada im nawet administrator forum. Pojawia się co jakiś czas i odpowiada graczom więc przynajmniej czują, że ktoś nad nimi czuwa.
A support to pewnie taka typowa infolinia gdzie mają zatrudnionych mało znających się pracowników, którzy odpowiadają na podstawie przygotowanego w komputerze schematu. W związku z czym problem pewnie nigdy nie dotrze do jakiegoś przełożonego, który mógłby ocenić go kompleksowo.
-
u mnie dokladnie to samo od wczoraj wieczor, brak handlu i czatu. nie wydaje mi sie by to byla wina z naszej strony
-
Może znajdziecie info na angielskim forum skoro tam admin odpisuje :)
-
zero zainteresowania tematem ze strony Moderatorów i Administratorów.... mam taki sam problem jak wy i najwidoczniej te niby "przerwy konserwacyjne" tylko pogarszają grę. Przed tymi "konserwacjami" wszystko chodziło idealnie.
-
Czy komukolwiek z problemem udało się go jakoś rozwiązać? U mnie po kolejnej przerwie technicznej żadnej zmiany. Wciąż chat nie działa i są ogromne problemy z zalogowaniem się do gry.
-
dołączam się do tych nad mną też czat niedziała, testowałem na trzech kompach w domu (2 stacjonarne i laptop), brak wpływu przeglądarek, z reguły w ogóle nie startuje czat, czasem jest przez pierwsze 30s.