Ja ma dokładnie to samo od tygodnia nie moge wejść
Wersja do druku
Ja ma dokładnie to samo od tygodnia nie moge wejść
Witam Ubisoft to była kiedyś rzetelna firma prawie wszystkie gry sprawdzałem pod kątem grywalnych. W setlery to początki Amiga Comodore C-64 kwadratwe ale było az po pc i do Online. Ponad 30 lat grania w Setlersy. A teraz taki Byk. Sam jestem wkurzony od 3 tyg niemoge sie zalogować. To jusz jest zamieranie tego co wnas budziło satysfakcje grania. Glavo świetnie to opisał, dać na free gre i było by git. według mnie jeżeli od czwartku czyli 14.03.25 nie ruszy to gra zdechła. Bo i tak w Polsce wsparcia niema hehe. po kolei wszyscy padną jak kawka:)
Moim zdaniem nie ma co dramatyzować. Dużo osób ma zablokowane wyspy, ale one cały czas istnieją, tylko chwilowo nie możemy na nie wejść. Codziennie w nocy uruchamiany jest skrypt odblokowujący strefy. Na mój gust włączając wydarzenie, skrypt przestał działać. Kiedyś (2012) nad settlersami online pracował duży zespół, potem ten zespół pracował równolegle nad kilkoma grami czyli settlersi były na tapecie na kilka dni co miesiąc, a teraz być może jest to jedna osoba, która teraz jest na wakacjach. Tak czy inaczej, prędzej czy później odzyskami dostęp do wysp.
Swoja drogą czasami fajnie jest odpocząć od gry, bo potem sprawia większa przyjemność.
23 Lutego okolo godz.18:30 wywalilo mnie z gry :) i od tego czasu nie moge wejsc na wyspe ( Facet z mlotkiem wyskakuje ) i tyle :)
Wyglada na to za nikt nie ma czasu zajac sie naprawieniem problemu :)
Juz kiedys tak bywalo :) ale po 2/3 dniach naprawiali polaczenie z serwerem :)
Polecieli z redukcja etatow i teraz za malo wolnych informatykow zeby mogli obrobic wszystkie usterki w grach Ubisoftu i BB :)
Zarobieni sa chlopaki i dziewczyny :)))
wczoraj kolejni ticket ze nie moge wejsc do przygody lub dalaczyc a oni w kolo macieju lub jak kto woli kopiuj wklej
Ubisoft Support - Do Not Reply
pon., 10 mar, 19:06 (5 godzin temu)
do mnie
Witaj!
Dziękujemy za skontaktowanie się z nami.
Opisany przez Ciebie problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) Twojej przeglądarki.
Aby mieć pewność, że korzystasz z aktualnej wersji gry, zalecamy regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej.
Instrukcja czyszczenia pamięci DNS:
1) uruchom wiersz poleceń
Start -> Uruchom -> wpisz "cmd" i zatwierdź
2) wpisz "ipconfig /flushdns" i zatwierdź
Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, które pozwolą ulepszyć wydajność gry.
Nie zmieniaj zakładki w przeglądarce podczas grania lub ładowania gry. Gdy zaraz po zalogowaniu zmienisz zakładkę w przeglądarce, ponieważ gra "ładuje się zbyt długo" jedynie wydłużysz czas ładowania się gry.
Gdy nie jesteś skupiony na grze około ~30 sekund, spodziewaj się opóźnienia i ponownego połączenia czatu po powrocie,
Jeśli to możliwe, użyj przeglądarki Chrome; powinna mieć najlepszą wydajność. Upewnij się też, że jest zaktualizowana i posiadasz najnowszą wersję.
Upewnij się, że sterowniki Twojej karty graficznej są aktualne.
Upewnij się, że przyspieszenie sprzętowe przeglądarki jest aktywne.
Zerknij też na nasze forum, znajdziesz tam instrukcję, jak wyczyścić pamięć podręczną i pliki cookie przeglądarki Unity.
Jeżeli powyższe kroki nie przyniosą rezultatu, proszę o przesłanie zrzutu ekranu z opisaną sytuacją w formacie JPG/PNG.
Przypominam też, że gra poprzez Klienta może powodować błędy.
Prosimy pamiętać, że w najnowszej wersji zmieniony został proces ładowania. Zanim pojawi się Wyspa, minie trochę czasu, ale później wszystko będzie się ładować znacznie szybciej. Jeśli przez jakiś czas widzisz niebieskie tło, nie przerywaj procesu ładowania.
Polecam też wyczyszczenie pamięci podręcznej Unity, instrukcję znajdziesz tutaj.
W razie ewentualnych utrudnień w przyszłości proszę o ponowne zawiadomienie. Chętnie pomogę w rozwiązaniu każdego problemu dotyczącego gry The Settlers Online.
Pozdrawiam,
Magdalena,
Zespół The Settlers Online
to byla kolejna taka sama wiadomosc ktora nic nie zmienila
Z ciekawości stworzyłem nowe konto na Kolonii. Działa, gra funkcjonuje. Natomiast konto na Złotej Górze jak było martwe tak jest dalej. Mam nieodparte wrażenie, że konkretne wyspy zostały skasowane na określonych serwerach. Zaznaczam nie jestem facetem od IT ale mimo wszystko, wygląda to jak awaria sprzętowa, w której określone bloki pamięci zostają utracone bezpowrotnie (określone serwery stoją na jednej maszynie, na określonej macierzy). Nie mają z czego tego przywrócić co w połączeniu z tym, że Ubisoft jest na etapie zaawansowanego rozkładu, sprawia, że jesteśmy w takim miejscu a nie innym. Nie ma z ICH strony osoby, która jasno by przyznała, utraciliśmy dane, nic z tym nie zrobimy kończcie grę/ zakładajcie konto na nowo.