Ubisoft liczy kase za klejnoty i nie ma czasu poprawiac serwera
Wersja do druku
Ubisoft liczy kase za klejnoty i nie ma czasu poprawiac serwera
Za dużo ludzi gra na serwerze i to dlatego.
Po prostu nie maja pojęcia co zrobić a te wszystkie informacje to tylko mydlenie oczu
Za dużo ludzi jest na serwerze i tyle w temacie
nie bo wszyscy by wylatywali. A sa tacy co sobie graja w najlepsze
Jak jest za duzo graczy to ja chetnie sie przeniose ze swoja wyspa na jakis serwer, gdzie pileczki chodza tanio! :D
Tak w ogóle to nie spodziewajcie sie żadnej odpowiedzi. BB_xaar był Ostatnio aktywny Wczoraj o 14:45, także teraz pewnie siedzi, pije piwko i ma w dupie nasze problemy.
WITAM
PONIEWAŻ NIE WIERZA NAM NA SŁOWO NAGRAŁEM FILMIK i WRZUCIŁEM NA YT
http://youtu.be/TXwMGBdFg6MMI
Pytanie czy macie to samo jest chyba zbędne?
W każdym bądź razie ide pograc w DIABLO3
zdązylem wybudowac JEDNO POLE :D
pozdrawiam szczesliwców i cierpliwych....
Znowu nie da się wejść, to jest na prawde nudne wymyslcie inna awarie
Spokojnie po EURO pewnie ktoś weźmie się za naprawę ;p
Jeżeli ktoś chce zgłosić problem to macie:
http://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie - formularz kontaktowy - wpisać temat i wybrać kategorie problemu.
Witam.
Jestem graczem serwera Nowa Ziemia i już od kilku dni mam problemy z
zalogowaniem się do gry i to nie tylko ja mam takie problemy z tego co wiem.
Wyskakuje mi okno kolejka logowania i że wywołanie serwera nie powiodło
się a jak się już zaloguje to po chwili zrywa połączenie.
Prosiłbym o szybką interwencję gdyż uniemożliwia mi ten problem grę.
Ja napisałem tak.
no to sobie pograłem. wczoraj nie było problemu a dzisiaj co kilkanaście, kilkadziesiąt sekund zrywa połączenie.
A podobno problemy zostały rozwiązane...., taaaak uwierze jak zobacze.
i zaś sieczka, albo wogle zalogować się nie idzie, albo po 30-sec wywala.
Ps. od pół godziny walcze tylko o to by postawić pole zboża, a nawet to sie nie udaje bo wywalwa. Macie za dużo ludzi na serwerze, przenieście połowe na inne, albo naprawcie RAZ A DOBRZE problem!!
Zgłaszałam w środę,czwartek, piątek i sobotę odpisze ci tylko automat. Ja do dziś prucz automatycznej odpowiedzi nie dostałam innej od nich. Olewają nas i sie ciesza ba kasa im i tak leci. jak by wszystkie serwery padły to by się za to wzieli. A tak po co
Dobra, też idę sobie pograć w Diablo....
Prowiant pracuje, koszary też, później coś się porobi.
też ide jakiejś gierki innej poszukac bo masakra się z ta uzerać
może niech każdy zrobi nowy temat na forum jak im zaśmiecimy forum to może to naprawią
q...fa maks 45 sek byłem dzisiaj. Zero budowania, zero odbudowy, zeło doładowań itp. W plecy jestem maksymalnie i kto mi za to zapłaci. A kupiłem kilka pudełek i doładowania klejnotów też więc jestem REALNĄ Kasę w plecy. Gra za***iaszcza, tylko support leży i kwiczy. PROBLEM Z SERWEREM naprawiają już ze 3 tyg. Co chwile do nich pisze i co chwile pierdoły opowiadają. CO NIBY POPRAWILI. Zj....ali jeszcze a nie poprawili.
Na dzisiaj zaplanowany miałem wejście na poziom 42 i co ??? Wojo na przygodzie, za chwile przeładowanie w wiosce a ja nic nie mogę.
Ja mam powoli dosc tej gry zrobcie w koncu to dokladnie a nie robicie bezsensowne konserwacje i inne przerwy ktore nic nie wnosza nadal gre wywala zalosne
Może powinni Nową Ziemię rozdzielić na dwa serwery, powiedzmy - Ziemia Północna i Ziemia Południowa. Widać wyraźnie, że jest jakiś problem z wydajnością. Na początku gra łapie laga, a później już tylko wywala z gry przy próbie logowania.
Myślę, że za ten film jest szansa na Oscara. A tak na poważnie, to trzeba się nie wylogowywać.
Wywala i wywala, tracicie tylko graczy czyli kasę, zróbcie coś z tym, przygody to już można za połowę ceny kupić, mało kto zaryzykuje blokiem przy takich zawiasach.
zalozylem nowy temacik , jak wiecie jest to Beta czyli pomysly ze sprawami sadowymi raczej maja niewielkie szanse, szybciej rozdmuchanie sprawy w jakiejs gazecie , takie cos podwaza zaufanie do firmy,w polsce to olewaja ale anglia niemcy czy inne rozsadne kraje to inna sprawa.
http://forum.thesettlersonline.pl/th...4807#post34807
co o tym myslicie ???
ja to musialabym dzis nagrac ze dwu godziny filmik ;)
a i tak nie skonczylby sie happy endem :P
zniechecenie siega zenitu
Może to nic odkrywczego, ale jak wyświetli się wam komunikat, klikniecie OK (jeśli uda się dotrzeć do widoku osady) i zatrzymacie odświeżenie strony znakiem stop w przeglądarce to możecie grać dalej. No dobra, może nie jest tak różowo - tzn. można dalej używać czatu i komunikacji, natomiast nie działają akcje na osadzie. Ale przynajmniej jest okazja, aby poinformować drugą stronę, że macie taki problem (przy na przykład bufowaniu).
Zróbcie wreszcie te badziewne serwery. Była wiadomość że znaleźliście źródło problemu i co? Znowu to samo, jedna wielka dup..a. I mam pytanko jak długo jeszcze to będzie beta? Rok? Dwa?
Mnie wywala co kilka sekund, 2dni temu straciłem przygodę bo nie moglem w nią wejść przez 2 dni, nie wyświetlało jej po prawej str tam gdzie powinna być, 3 dni temu budynki chodziły 12godz bez bufow bo nie moglem wejść do gry i ich zatrzymać, , po zatwierdzeniu ofert handlowych trzeba zrobić reloga aby trafiły do magazynu po prostu porażka, grac sie odechciewa a Wy robicie tylko przerwy techniczne co nic do gry nie wnoszą a nawet jest jeszcze gorzej niż przed nią, zróbcie ja raz a porządnie albo zmienicie ludzi którzy to robią bo najwidoczniej ci którzy są teraz guzik się znają na swojej robocie!!!!!!!!
Pozdrawiam
Może informatycy którzy nad tym pracują są w liceum jeszcze i uczą się dopiero jak zaradzić takim problemom?
Dobra nawet mi się już nie chce denerwować w końcu gra to nie całe życie :) logne się jak coś naprawią...
Mało się udzielam na forum, kilka razy chciałem wylać swój żal tutaj, ale wiedziałem że to nic nie da (patrząc np. na ilość postów tego tematu). Dziś nie wytrzymałem...
Od 2 godzin po zalogowaniu zaraz wywala. Ta gra od pewnego czasu to jest JEDNO WIELKIE ŚMIERDZĄCE GÓW.NO.
Przygód oprócz meczy wogóle nie robię, bo po co mam się dodatkowo denerwować jak czasem wymiana koszy zabiera mi 2 godziny życia, gzie normalnie robiło się to w 10-15 minut. Niech kasa zarobiona w grę idzie na jej naprawę/udoskonalenie - chociaż jej część. Panowie z Ubisoft/BlueByte - NIE RÓBCIE JAJ!
Informacje o problemie przekazałem do działu technicznego już jakiś czas temu, gdy dostanę odpowiedź, dam znać.
Na chwilę obecną mogę jedynie przeprosić za problemy, obiecuję też, że jutro postaram się zdobyć więcej dodatkowych informacji na ten temat.