i po raz kolejny brak komunikacji,chcę zbudować kopalnie-nie buduje się,chcę zupować budynek-nic się dzieje,itd. :/
BB_xaar co tym razem nam napiszesz?
Wersja do druku
i po raz kolejny brak komunikacji,chcę zbudować kopalnie-nie buduje się,chcę zupować budynek-nic się dzieje,itd. :/
BB_xaar co tym razem nam napiszesz?
Zaczynam mieć tego powoli dość, jeszcze chwila i kończę z tą grą.
Duzo dodac w temacie nie mozna ;)
Mam oczywiscie wiekszosc wymienionych bledow tzn: wielokrotne proby logowania, zwis na kolejce budowania, niemoznosc wejscia na przygode itd...
Nie wiem jak to wyglada w skali serwera, ale w naszej gildii 1/3 graczy prawdopodobnie przestala grac w ciagu ostatnich 2 tygodni :/
Szkoda, bo to fajni ludzie, ale nie dziwi mnie to :(. BB gratuluje niekompetencji, a sobie i innym graczom zycze cierpliwosci, bo tylko zgrana paczka trzyma mnie jeszcze w tej grze (pytanie jak dlugo tak bedzie). BB_Xaar - zamiast dalej sie osmieszac obietnicami, lepiej zaskocz nas. Jak masz maly wplyw na dzialanie serwera, to wyslij nam kogos kompetentnego.... Moze rozwiazaniem jest wprowadzenie supportu w zakladce pomoc. Jak mody maja czas, zeby sie bawic w karmienie zelkami, to moze ktos dla odmiany popracuje nad problemami, siedzac na czacie i zbierajac informacje od ludzi. Pozdrawiam :)
P.S. Konkurencja musi byc dumna z BB ;P
To już przestaje być śmieszne- do tej pory jakos to znosiłam, ale ile można olewac graczy- zróbcie cos w końcu. To nie gra to nerwówka.
Wiecie co? I ja zaczynam mieć dość. Kolejny raz próbuję wykonać misje "mecz otwarcia" Kolejny też raz jej nie wykonam bo..... najpierw nie mogłem wejść do gry a jak już wszedłem i próbowałem ją wykonać (na styk) to się pojawiły lagi na serwerze. Mam nadzieję że w końcu ktoś ktoś z tym coś zrobi!!!!
Jak ktoś wcześniej dobrze radził trzeba zrobić zbiorowe zgłoszenie do UOKiK'u i zażądać zwrotu pieniędzy. Skoro gra sprzedawana jest w wersji pudełkowej i nie ma na niej informacji, że to beta, to takie traktowanie nas graczy jest łamaniem prawa.
sars904 pod tematem "pozew zbiorowy przeciwko BB" wypowiadałem się o tym co zakupiłeś w pudełku, a jest to ni mniej ni więcej pakiet dodatków, który nie jest związany z udostępnianiem platformy w formie gry, jedyne co możemy jako gracze to nie kupować produktów BB i nic więcej. Gra jest dostarczana za darmo i "tak jak jest" w związku z czym prawa z tytułu bycia klientem, tzn. zakupienia "pudełka" niestety nie przenoszą się na samą grę oraz problemy z dostępem do niej :(.
Niezle tam macie na tej nowej ziemi :) ja bym sie mydlem juz pocial :P
Ale wy macie jazdy, zbierzcie tyle osób ile tam trzeba do pozwu zbiorowego i pozwijcie o co tam chcecie BB a nie te wszystkie dyskusje o pozwie toczycie i teoretyzujecie (i na tym sie pewnie zakończy) napewno znajdzie się grupa ludzi która z chęcią pójdzie na to.
A obecnie jest gorzej niż było podczas robienia przygód bo nic praktycznie nie działa jak trzeba, do tego nikt z BB nie raczył czegoś tu napisać, to tylko świadczy o tym jakie mają do nas podejście.
08.06.2012Krótka przerwa - Nowa Ziemia
Drodzy Gracze,
jak wiecie, ostatnio na serwerze Nowa Ziemia występują pewne problemy
techniczne. Dziś, około godziny 14:00, przeprowadzimy krótką przerwę techniczną
na serwerze nr 1 (czas trwania: około 1 godzina). Podczas przerwy wprowadzimy
trwałe rozwiązanie, które pozwoli uniknąć podobnych utrudnień w przyszłości.
Gdy pojawi się więcej informacji na ten temat, od razu Was o tym poinformuję.
BB_xaar
Przebieg konserwacji
Status: PRZERWA (Nowa Ziemia) TECHNICZNA ZAKOŃCZONA
14:00 - zgodnie z planem, rozpoczęła się przerwa konserwacyjna.
14:21 - przerwa konserwacyjna zakończona - serwer jest już dostępny.
panie xaar jaja sobie robicie ????? weźcie zamknijcie ten serwer na tydzień i zróbcie to porządnie a nie wkurzacie ludzi !!!!
a jak nie można tego naprawić to powiedzcie !!!!
W xdupie mam już tych "Settlersów"
Od jutra promocyjne wyprzedaże zasobów za grosze !!!!!!!!!!!!!!! ... jak oczywiście serwer będzie pobłażliwy i pozwoli na HANDEL :/ :P
ps...
Żal Mi Cholernie :((((((((((((((((((((((
powtórka z rozgrywki
lepiej dziś o 7:20 jest to samo
programiści się nie spisali przerwa techniczna nic nie dała.
BB_xaar!!! POGOŃ ŁOPATĄ PROGRAMISTÓW DO ROBOTY
takie rzeczy mogły być na becie zamkniętej gdzie gra mało ludzi, a wy otwieracie kolejny nowy serwer czy wy co kol wiek myślicie nad tym problemem
tak, myślą ale jak kolejną konserwacją jeszcze bardziej pogorszyć działanie gry :p
BB_xaar zyczy nam udanej niedzieli i zeby nam sie nie nudzilo zaprasza na 2godz do kompa w celu proby wejscia do gry.
podziekujmy ladnie panu i fachowcom z BB
U mnie od wczoraj od 18-tej do chwili obecnej 8:54 jest miodzio.:)
Buffy, przygoda, pola, kopalnie, handel, logowanie szybkie.
Jest dobrze....
A ja właśnie znowu nie mogę wejść do przygody... :(
Nie widać listy logowania, odświeżam - surprise - nie da się zalogować.
Będzie jakaś rekompensata?? :)
no bez jaj... rekompensata? pfff
Zbijam się
kolejna niedziela i nie mozna sie zalogowac
Poszło. Jestem zalogowana:)
od 20 minut znowu nie można się zalogować
ciekawe dlaczego mamy cierpieć za brak profesjonalizmu firmy BB
niestety dziś od rana gra nie działa najlepiej...najpierw miałam problem z wejściem do przygody, strasznie długo się czekało, musiałam kilkakrotnie odświeżać grę, później nie dodawało mi żołnierzy do koszar, a po próbie odświeżenia strony w ogóle nie mogę się zalogować :(
dalej rozłącza......niestety
masakra jakaś
po te przerwy konserwacyjne, jak cały czas jest problem z logowaniem do gry?
ja to się nawet jeszcze nie połączyłam od pół godz...
od 2 godzin nie mogę się połączyć?????
a u mnie status taki: przygód już nawet nie próbuję dotykać, obecnie nie wchodzi w ogóle poczta mi - np. nie mogę odbierać zaakceptowanych transakcji handlowych;
Jest nas za dużo na nowej ziemi i serwery nie wyrabiają. Też nie mogę się wbić na dłużej niż pare minut.
Nie wiem co wprowadziliście podczas przerywy technicznej, ale z pewnością nie jest to lekarstwo na nasze problemy.Cytat:
Drodzy Gracze,
jak wiecie, ostatnio na serwerze Nowa Ziemia występują pewne problemy
techniczne. Dziś, około godziny 14:00, przeprowadzimy krótką przerwę techniczną
na serwerze nr 1 (czas trwania: około 1 godzina). Podczas przerwy wprowadzimy
trwałe rozwiązanie, które pozwoli uniknąć podobnych utrudnień w przyszłości.
Gdy pojawi się więcej informacji na ten temat, od razu Was o tym poinformuję.
BB_xaar
Problemy jak były, tak są nadal.
Udaje się wejść na 10-15 sekund i wywala. Rano o 6:00 było ok. Teraz ludzie się pobudzili i zaczynają się logować i serwer nie wyrabia. Trzeba zawsze mierzyć siły na zamiary!
to sa juz jakeis jaja
wczoraj 9 rano, dzisiaj 9 rano - to samo prosze - wywala z gry
ja rozumie ze jest weekend, wiecej ludzi w grze, ale to juz przestaje byc zabawne
i tak jest non-stopCytat:
Polaczenie z serverem zostalo przerwane, prosimy odsiwezyc polaczenie
to nie jest wina mojego komputera, mojego lacza ani tez przegladarki
do gry chce sie wbic z roznych przegladarek, roznich lacz czy tez roznych kompterow - co rano to samo
08.06 w okolicach godz 14 byla przerwa po ktorej poszlo info ze juz bedzie ok - i co i dalej kszana
server nr 1 (Nowa ziemia) lezy
za chwile sie posypia posty typu: werjsa beta wiedziales na co sie piszesz itd itp
to ja sie zapytam: o co nam produk ktory nie jest dobry ?
Gospodarka leży, a zalogować się nie da. : )