więc chyba indywidualne poprawki nic nie dadzą,posypało się coś więcej,,,,zajefanie
Wersja do druku
.
Parę dni temu w ciągu jednego dnia zrobiłem 6 olbrzymich kolonii i zauważyłem dziwną prawidłowość - przy pierwszej kolonii po kilkunastu poszukiwaniach udało mi się znaleźć granit, po jej zajęciu, przy kilkudziesięciu kolejnych poszukiwaniach - żadnego granitu, nawet na wyspach nie zajętych przez gracza... Ok, można powiedzieć: Pech! Może się tak zdarzyć, jak w przypadku wysyłania odkrywców. Nie mam do BB o to żalu. W taki razie przy kolejnych poszukiwaniach brałem, jak leci i na koniec dnia, miałem w menu kolonii zajętych 6 slotów, wydobywających odpowiednio:
1. Granit - 243 szt./6h
2. Ruda żelaza - 606 szt./6h
3. Ruda żelaza - 606 szt./6h
4. Ruda złota - 303 szt./6h
5. Ruda złota - 303 szt./6h
6. Marmur - 827 szt./6h
Wszystkie te surowce są wyszczególnione w "Zyskach z następnej kolonii", a po 6h mogę zebrać 788 marmuru i 1212 rudy żelaza, bo limit surowców to 2000...
BB_niebieski, czy możesz zgłosić to do poprawki?
http://i.imgur.com/HfXMfCU.jpg
Ktos mi wytlumaczy ten fenomen?
Na starcie koloni jeszcze sciagaly a teraz juz nie
Bylo wojsko
Teraz to wogole zaden oboz obrony przeciwnika nie sciaga mi marszalkow..
Masakra jakas
"W tym obszarze wystąpił błąd - prosimy spróbować ponownie"...
Wczoraj przy każdej z 6 olbrzymich ekspedycji były lagi i przez to sporo wojska poszło do piachu...
Dzisiaj nie można wejść na ekspedycję przed ostatnią strefą, bo wyskakuje powyższy komunikat. Żeby uczucie irytacji wzmocnić, nie można nawet anulować ekspedycji, bo od razu wyrzuca do strony głównej....
Regres do wersji beta?
@trorox Mam właśnie to samo... :/
Na ekspedycji w dużej kolonii. Prawie koniec ekspedycji i wywaliło mnie z gry. Po kilku ponownych próbach wyskakuje mi bład " Obszar serwera uszkodzony. W tym obszarze wystapil bład" I teraz nie mogę skonczyc ekspedycji. Nawet nie moge anulowac I co znowu mam stracic obecne 1 miejsce w rankingu duża kolonia (średni czas)? Też to jest z mojej winy? Też może nie usuniete ciasteczka? I jak tu się nie irytowac? Odpalone stracone premium, kolejna strata 1 m-ca w rankingu tym razem na pl, zablokowany slot.
Dokładnie... ranking to kolejna rzecz. Ok, w moim przypadku może nie jest to takie istotne, ale i tak jak wszystko wróći do normy, znajdę się poza pierwszą dziesiątką. W Twoim przypadku z zaszczytnego pierwszego miejsca spadasz na czwarte ze średnim czasem 53:36... Pierwsze miejsce stracone bezpowrotnie.
Zastanawia mnie sens tego rankingu, tak wiele osób rzuca się na rankingi tracąc przy tym wiele woja aby mieć lepszy czas. Ja tam wole spokojnie pokombinować i zbierać PD bo to coś mi daje w przeciwieństwie do rankingu. Może jak uzyskam 30 poziom to pobawię się w rankingi, ale póki co czy będę w pierwszej 10-tce czy w pierwszej 100-tce nie ma to znaczenia bo nic za to nie mam - to jest według mnie główna wada rankingu.