racja :-)
Wersja do druku
Witam po pobraniu i zainstalowaniu klijenta jak klikam graj wyskakuje ponownie strona zebym pobral klijenta nie moge sie zalogowac na gre :(:(
no i cisza :)
przed chwilą pożyczyłam lapka od sąsiada, moje 3 kompy - win 7 64bit i kicha, sąsiad win 10 64bit, zrobiłam tak jak trzeba i zalogowało mnie, no i jestem w grze, czyżby inne winy nie działały?
Taka sama sytuacja
nie działa. Ciągle żąda pobrania na nowo klienta, pomimo, że został zainstalowany. Czyli jak było do przewidzenia, gra padła. Sami ją rozwaliliście
u mnie po zainstalowaniu klienta i próbie uruchomienia gry wychodzi taki komunikat "Nie można uruchomić programu, ponieważ na komputerze nie znaleziono api-ms-win-core-localization-l1-2-0.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program, aby naprawić ten program". Ponowna instalacja nic nie zmienia, nadal ten sam komunikat. Co teraz jest jakaś możliwość wejścia na grę?
Gratuluje podejścia do graczy - instrukcja po niemiecku i wskazówki "nie pobieraj jako administrator" - rozumiem że od teraz będą w grę grać informatycy bo zwykły użytkownik komputera raczej sobie z tym nie poradzi. Właśnie odchudziliście liczbę graczy jak nic się nie zmieni.
Weź teraz z działającego kompa z katalogu %appdata%\local\ubisoft\the settlers online\client plik client.swf i przegraj go do innych kompów. 2 win7 tak reanimowałem plikiem z w10 "przeszczepionym"
to jest lek na "client could not...."
plików api-ms-***** jest kilkanaście, chyba to wina braku updejtów windowsa, włąśnie na jednym starym kompie z w7 mam to samo i puściłem update bo było brak ponad 150 łat. Generalnie te pliki można przegrać ze zdrowego systemu z katalogu windows\system32 a powinny być wgrane też do windows\syswow64