Miejmy nadzieję że to tylko ktoś się potknął o kabel w serwerowni i nikomu nie powiedział...
Wersja do druku
Miejmy nadzieję że to tylko ktoś się potknął o kabel w serwerowni i nikomu nie powiedział...
Dziękuję Penelopo za szybką reakcję i pozdrawiam. Mam nadzieję, że coś się teraz ruszy. Proszę dopilnuj tego dalej i dopytuj w naszym imieniu, bo my tu bez winy siedzimy za karę zamiast na naszych wyspach.
Prosiłabym jeszcze o jakąś informację na oficjalnych stronach, że jest problem.
Cierpliwości.
Specjalista od baz danych pracuje na 1/8 etatu i przychodzi co drugi piątek.
A już zupełnie poważnie:
Od wczoraj rana doskonale wiecie co się stało więc dajcie rzetelne info, bo jeśli ma być cofka do ostatniej dobrej kopii,
to pozostali gracze niepotrzebnie się logują i marnują czas.
Gra nie działa przez unity ani przez przeglądarkę. Gra ładuje się, ale po zniknięciu okienka z ładowaniem pojawia się niebieska mapa i całe menu (z 0 przy wszystkich surkach, "Nazwa awatara" zamiast nicku, zamiast poziomu "{}". Pokazuje się że jest problem z połączeniem a chwilę po tym pokazuje się dialog "Połączenie z serwerem zostało przerwane, prosimy nacisnąć ok aby odświeżyć przeglądarkę". W konsoli przeglądarki nie widać żadnego błędu. W zapytaniach pokazuje się jedno zapytanie do adresu https://w07g01.thesettlersonline.pl/GameServer01/amf które cały czas się timeoutuje i próbuje w kółko znowu się wykonać. Po pewnym czasie jest to jedyne zapytanie które jest powtarzane wielokrotnie i które ciągle nie wraca.
Witaj Penelopo:))) tak logowanie przez unity, screeny bb wysłałam, nie ma mojego awatara, zero surowców, poz.80 zniknął, moja gildia w rozsypce, a ja kapitan statku gildyjnego nie mogę ich wesprzeć, ratuj szybciutko moją gildię............:)))
Tak od wczoraj. Ktos to ogarnie w ogole ? Myslalem ze po resecie dnia cos sie zmieni a tu dalej lipa.
https://ibb.co/Kztzsdv
Dziwne to, dwa pierwsze zapytania pod ten adres wchodzą a reszta się timeoutuje (20 sekund mija)... Te dwa które wchodzą to POST a reszta jakby nie miała metody ustawionej.... Dziwne to. Jeżeli to występuje tylko u niektórych użytkowników (i na ich wyspach) to może po prostu zapytania wywołują się więcej niż 20 sekund i wszystko pada,. bo klient zakłada że się to wykona w mniej niż 20 ... Nie zazdroszczę osobom które w tym w tej sekundzie siedzą. Dodatkowe info - one wykonują się dwa na raz i jest warning w konsoli "FS.syncfs operations in flight at once, probably just doing extra work".
Po jakimś czasie pokazuje się to w konsoli i w ogóle przestaje już próbować
f46d1676969f857195e01e62445c0903.js:1
POST https://w07g01.thesettlersonline.pl/GameServer01/amf net::ERR_CONNECTION_RESET
weszłam, ale dwa dni bez logowania więc straciłam kryształy , a pewnie nie będzie żadnych prezentów w formie przeprosin
Zalogowałam! Penelopo, wielkie podziękowania dla ciebie! Bez ciebie byśmy tu tkwili bez końca. Pozdrawiam ciepło :)
Działa!
u mnie ta cała heca łączy się jakby z przygodami, z otwieraniem mapy przygody,
wczoraj ok. 6 rano wszedłem na grę było bez problemowo, ale dzień wcześniej rozpocząłem przygodę z Ryczącym Bykiem, jeden dzień zabawy i wzajemnych nawalanek:),
więc ok. 7 chciałem wejść na mapę przygody, interfejs przygody, ten po prawej stronie był ale nie reagował, nic się nie działo,
ale na mapie podstawowej na swojej pięknej wyspie mogłem grać i budować swoje imperium dalej,
spróbowałem 2-3 x i poczekałem do 9, nic się co do przygody nie zmieniło, brak reakcji,
postanowiłem zawołać HELP i napisałem o POMOC,
w odpowiedzi z automatu dowiedziałem się, że jest dużo zgłoszeń, że jak tylko będą mogli itp. itp. itp.
pomyślałem oki, wiedzą i pracują, będzie dobrze,
po godzinie straciłem również możliwość gry na podstawowej mapie, trochę byłem zły na całą sytuację, bo nie chciałem aby Ryczący Byk myślał, że się go wystraszyłem
dodam, że dopóki mogłem być na podstawowej mapie, to licznik przygody czas odliczał, teraz ta ja już mu mogę,
ale jako ten wierzący w ludzi, wyciszyłem się i dopiero dzisiaj napisałem na forum o moich problemach myśląc, że znam tą grę od 9 tygodni, poziom niski bo tylko 42, więc pewnie coś źle robię w takiej sytuacji, ale widzę, że nie jest ze mną tak zupełnie beznadziejnie :)
faktycznie , działa,
a więc dziękuję, dziękujemy :)
Nie wszędzie niestety. Komunikat "Obszar serwera uszkodzony".
Drodzy Gracze,
Serwer został zrestartowany. Proszę o informację, jeżeli ktoś w dalszym ciągu nie może się zalogować.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
No to się zgłaszam - nadal nie można się zalogować. Komunikat "Obszar serwera uszkodzony", ciasteczka i inne czary wyczyszczone.
Przed chwilą wszystko się zrestartowało, wylogowało z uplay itd, ale znowu działa. Troche nieprzyjemna ta niestabilność
Serwer Kolonia też właśnie padł, brak możliwości zalogowania przez sporą grupę graczy.
Ja tez zgłaszam - połączenie z serwerem zostało zerwane ...
Problem z wejściem w przygodę - za każdym razem gdy próbuję, wyskakuje "Problem z połączeniem".
Wejście na wyspę macierzystą na razie bez problemów.
ale rwie się, gra jest niestabilna, wyrzuciło mnie znowu ze 3 x,
Gra nie działa ,młotkowy się bawi
i znowu.........kicha:((((
brak możliwości wejścia na wyspę - młotkowy jest bardzo zmęczony
brak możliwości wejścia na wyspę - młotkowy jest bardzo zmęczony a młot się rozpada
młotkowymi to są Ci informatycy, oni nie naprawiają tylko naparzają w kompy:(((((((
[brak możliwości wejścia na wyspę - młotkowy jest bardzo zmęczony]
i u mnie to samo!!!!!!
I u mnie to samo !!!! Młotkowy ...
Od 3 godzin brak możliwości logowania na serwerze Kolonia, na stronie głównej nie ma żadnej informacji dla graczy, natomiast dalej wisi info "Wyprzedaż ostatniej szansy!", która zakończyła się o godzinie 10.00. Całkowity brak kompetencji CM !!!
A u mnie młotkowy "brak połączenia " młotkowy pracuje a ja NIE :( od ok 18
Czy Nowy Świat też padł czy tylko u mnie ?