Serdeczne dzięki:) Posżło:)
Wersja do druku
Serdeczne dzięki:) Posżło:)
Udało mi się zakończyć zabawę w "super pomysł" BB pod nazwą "Spadająca Gwiazda". W sumie uniknąłem problemów, o których pisało wielu graczy. Uzbierałem nieco ponad 4500 fragmentów gwiazdy, więc zanim zdecydowałem się zdobywać kolejne i kombinować jak pozbyć się syfiastej premii Proch Piaskuna kupiłem "Mistrzowskie Kompendium Wiedzy O Odkryciach Dotyczących Fenomenów Związanych z Gwiazdą z Nieba". Ponieważ od lat jestem na 80 poziomie w slocie 1 nie miałem nic, w 2 i 3 olej i rudę złota, a w 4 chyba tom.
Pytanie, dlaczego jest limit magazynowy dla "Fragmenty gwiazdy ", czy jest możliwość zwiększenia
Ten limit na fragmenty gwiazd to zapewne błąd.
Magazyn to magazyn i skoro fragmenty zbierają się w magazynie , to ich limit powinien być taki jak każdego innego surowca który się w magazynie zbiera.
80 lvl mogą nie musza- w końcu wieża portowa tez wpadała z 1-2% szans - ja zrobiłem kolo 100 wypraw by ja zdobyć. A tu te kryształowe drzewo czy stałe skórki kryształowe maja prawdopodobieństwo 3-1,3% wiec możne kiedys coś wpadnie... Ja mam 74 lvl i te 35kk pd co wpadło mnie ucieszylo - jeszcze tylko 60 z 200 zostało ;D. Szkoda tylko ze trzeba wybrac pd czy budynki - bo mogly by budynki z 1,3% wpadac obok pd..
mialem w magazynie 500 fragmentow gwiazdy , po otwarciu pudelek dostalem koljne 500 i dodalem je do wladyki, efekt - nie dodalo nic :)po otwarciu klejnego wpadlo 150 dodalem do wladyki i zaliczylylo tlyko 150 ... reszta przepadla....
brawo bb oby wiecej takich bubli.... tak czyscilem ciasteczka i wentylator , podkladke pod myszke tez i nic nie dalo :)
Witam
Level 79
Nie ma punktów doświadczenia w pierwszym slocie
Otworzyłem pudełko (czerwone) Mistrzowskie Kompendium Wiedzy O Odkryciach Dotyczących Fenomenów Związanych z Gwiazdą z Nieba
dzisiaj kolejna sytuacja, zrobilem zaawansowane kompendium wiedzy 2 stopnia , potem otworzylem , dostalem pare drobiazgow oraz 150 fragmentow gwiazdy no i oczywiscie kolejny raz ich nie dodalo czyli 0.... bb naprawcie to albo dajcie se z tym spokoj jak nie potraficie niczego porzadnie zrobic
Ja już też przestałem to badziewie robić.
Dla 80 lvl nic wyjątkowego, ani Gwiezdnych Monet, ani żadnych ciekawych nagród.
niestety bb ma pomysly ktore by mialy jakakolwiek wartosc gdzies 8 lat temu a nie teraz .... takie wlasnie maja pojecie o grze i o tym co sie tu dzieje
A ja ma taki problem: zadanie "nie spiesz się" otóż wydobyłam kryształy i zaliczyło mi tylko jedno złoże bo pozostałe usunęłam wcześniej i co teraz? Można coś z tym zrobić?
po raz kolejny nie zaliczyło mi 500 kryształków z pudełek, na dodatek 2 zadania aktywniły się jednocześnie. Ale po zebraniu pyłków zaliczyło tylko jedno, bo drugie odchaczyło tylko 7 pyłków zamiast 8, totalny bałagan
dzisiaj mialem to samo dodalem 500 , zaliczylo 0... parodia
bb dajcie sobie spokoj juz z czymkolwiek, wprowadzacie rzeczy ktore nie nadaja sie do niczego maja mnostwo bledow i tyle... jeden wileki syf ... nastepny raz przetestujcie cos moze 10 lat zanim wprowadzicie i moze zadziala poprawnie
tez juz odpuszcxzam ten bubel
fajny dodatek , pobudzony handel bo jednak sporo surowców schodzi na te zadania, przyspiesza wbijanie lvl :) brak problemów z jakimkolwiek cyklem lub zadaniem wszystko chodzi jak należy :) brawo BB :) wielki plus :)
ostanie naprawione i zwrócone wtopione w magazynu fragmenty ? bo gracze wiele stracili przez dodanie do magazynu a tu ich nie ma....
jak dla mnie plus, dzieki pd szybko zblizam sie do kolejnego lvl...
Po dzisiejszej konserwie wyglada na to, ze wprowadzili "ulepszenia" - pierwszy z brzegu quest nie moze byc ukonczony natychmiast po spelnieniu warunkow tylko wymaga czekania 1h.
Naturalnie ma to sens, biorac pod uwage, ze ludzie sie skarzyli ze maja za malo czasu na wyprodukowanie zasobow, teraz beda mieli jeszcze mniej :)
Do tego nie moge sie oprzec przeczuciu, ze nagrody z questow tez "poprawili" i pewnie z expa ktory dostajemy zniknie jedno zero
Wprowadzono nowe czwarte zadanie, ale nie naprawiono znikania skrzynek i fragmentów przenoszonych z gwiazdy do magazynu. Tak jak ogólnie pozytywnie oceniam spadającą gwiazdę i nawet jakoś przebolałam wielokrotną utratę skrzynek, bo tak trochę były dodatkiem, a tysiąc fragmentów złomiaki wydobywały, tak strasznie mnie zirytowało, gdy z nowego zadania dostaje się jedynie skrzynki i tysiąc fragmentów wpadło w czarną dziurę zamiast do magazynu. Czyli cała robota z zadaniem i surowce poszły na zmarnowanie.
dalem se z tym spokoj ja kza kazdym razem znikaly fragmenty ... widac dalej tego nie naprawili
mi pierwszy raz przy robieniu cyklu związanego z drzewami owocowymi zniknęło 1000 fragmentów - cały plon z drzew - nie dodał sie ze skrzyń z owocami do gwiazdy... ale mówi sie trudno - zrobiłem około 8 cykli i podniosłem lvl z 74 na koniec 76 w 3 tygodnie. A przy 80 lvl na pewno bede robił dalej cykl bo koszta sa żadne jakieś badziewia co sa i tak w nadmiarze a może wylosuje którąś z kryształowych budowli czy drzewo. Wieże portową tez długo zdobywałem wiec nastawiony jestem na miesiące oczekiwania ;D
Chyba ten cykl z drzewami najbardziej zbugowany, dwa razy robiłam i dwa razy żaden fragment nie wylądował w gwieździe, dzisiaj zwiecha przy otwieraniu dwóch paczek, to się przelogowałam i efekt taki, że zniknęły jeszcze skrzynki.
Tego już za wiele.
Nie dość że skrzynki się bugują przy otwieraniu i tracimy wszystkie, to teraz jeszcze same z siebie znikają. Wczoraj dostałem 5 skrzynek, myślę sobie, otworzę je dzisiaj, a dzisiaj patrzę i jest tylko JEDNA !!!!!!!!!!!!!!!!!! Noż *** * ** *** Ta gra to jeden wielki GNIOT, a ludzie co się nią zajmują, są już dla mnie nieudacznikami i leniami, skoro tyle miesięcy o czymś wiedzą i nie potrafią tego naprawić.
Dzisiaj otwarłem pudełka dodało do menu gwiazdy 750 fragmentów przy przeniesieniu do władyki znikło z gwiazdy i władyki. Tak samo z fragmentami z kompedium wiedzy.
od kiedy stosuje metodę robienia pojedynczo - czyli rozbijam iglice (lub zbieram owoce z 1 drzewa) dostaje skrzynkę, otwieram ja, zawartość wpada do gwiazdy, dodaje do magazynu przez dom władyki, następnie rozbijam drugą iglicę (drugie drzewo) - to nie zgubiłem już ani razu ani jednej sztuki fragmentów gwiazdy. Działa zawsze i bez błędu
jak zobaczyć mape promieni
odradzam to zadanie nie da się zrobić mam zadanie znalesc zużyte złoze 5 prawie wszystkie znalazłam ale ostatnie od dwuch miesięcy nie ma
Zobacz na wiki, którego złoża ci brakuje i weź wszystkie budynki stamtąd, poprzestawiaj na razie gdzie indziej, po resecie zadania, powinno się w tedy złoże pojawić, ktoś tam pisał, że problem też jest, jak jakiś budynek blokuje drogę do magazynu, to złoże nie pracuje. U mnie wszystko działa, ale ja tych zadań nie robię.