Penelopo
A co z odkrywcami wyszkolonymi na przynoszenie większej ilości zasobów - kiedy będzie poprawka? - bo na razie przynoszą ilości normalne i straty dyniek idą w setki...
Wersja do druku
Penelopo
A co z odkrywcami wyszkolonymi na przynoszenie większej ilości zasobów - kiedy będzie poprawka? - bo na razie przynoszą ilości normalne i straty dyniek idą w setki...
17.09.2016 10:20
í ½í±Ž
odpowiedzHulito1Junior
Nie polecam tej gry ze względu na sporo błędów i co do pracy MODów i BB że graczy traktują różnie jednych lepiej innych gorzej, jednym nic nie robią nawet jak łamią regulaminy gry a naprawdę poważnie złamać muszą to dopiero oberwą na krótko, a innych się czepiają wszystkiego nicka, nadużywania czatu gry, chociaż mało co dana osoba napisała i nic tam nie było niezgodnego z regulaminem to potrafią dać długiego bana. Jeszcze raz szczerze uprzedzam i odradzam przed tą grą.
historia kołem się toczy...
Miałem odpalone Potwory z Mgły. Po konserwie zostały otwory i mgła w puszce. Po przygodzie ani śladu, a zadanie wisi. Ktoś wie gdzie to się podziało lub jak odzyskać ???
Taka rada na przyszłość żeby nigdy nie zostawiać otwartej przygody na czas konserwy, a jak już nie ma innego wyjścia to koniecznie gienki na konserwę zawracać do domu bo można przypadkiem odczuć braki kadrowe ;)
Penelopo, po kazdej konserwie z wasze winy, byly nagrody dla graczy.
Niektorzy mieli poblokowane wyspy, przez 24 godziny.
Spytaj szefostwa, co zamierzaja z tym zrobic.
Zawsze byly nagrody, jesli cos programisci zawalili.
przeczytaj historie edycji..
Kiedy Wy to wreszcie ogarniecie tego bubla ???
Jedno naprawicie inne zepsujecie.
Po Waszej ostatniej konserwie: drzewo miłości, piekarnia świąteczna stanica wywiadowców działać działają.
Ale czas regeneracji premii jest o jeden budynek mniejszy.
Masz 2 drzewa liczy jak jedno. Masz 3 stanice liczy jak dwie. Masz 6 piekarń liczy jak 5.
A przed konserwą było OK.
Jedno Wam w tej grze się nie psuje. Klejki za kasę. Tylko jak można brać kasę za taki bubel ?
Trzeba by napisać tą grę na nowo ale to koszty co zrobić z graczami co się bawią już parę lat.
BB i cała reszta z Ubi powinniście być zesłani na Sybir za to co zrobilioście społeczności Settlers.
Można zrozumieć,że macie MEGA problemy kadrowe ale wystarczy tylko sypnąć groszem a przyjdą do was ludzie znający się na temacie.
Oczywiście dotyczy to portfela rynku zachodnie, a nie z pćimia polaczków.
Dlaczego muszę się katować chcąc tylko zagrać. BB sprzedajcie swoje udziały komuś kto potrafi ogarnąć temat.
to jest akurat zabawne, ale w IT na rynku pracownika ludzie maja na tyle niezly wybor, ze do firmy ktora sie skompromitowala, z produktem ktory przypomina stajnie Augiasza, nikt normalny nie przyjdzie, chyba ze za kosmiczne pieniadze, a takich taka firma jak BB nie zaplaci.
Poza tym blednie zakladasz, ze ktos w ogole chcialby placic specjalistom, bo obecnie to wyglada na zatrudnienie kogos na ulamek etatu zeby sprawial wrazenie ze cos sie robi, a caly proces to jest raczej kontrolowane wyburzanie niz proba naprawienia gry.
Co jakis czas postanawiam zajrzeć do tej gry łudząc się nadzieją że może coś sie zmienia ku lepszemu. W międzyczasie pojawił sie event
- kategorie eventową w sklepie zobaczyłem dopiero po dwóch relogach
- upadlismy juz tak nisko że w "złotym" okienku w kalendarzu można sobie wybrac 10 szt rumaków :)
drzewo miłości działało a teraz przestało , włączasz klepsydra sie kręci i to tyle z działania :)
trzeba przypominać nowym graczom aby nie płacili za klejnoty bo to strata kasy
Poradnik do przygody proch - 14 lub 24 dopałek .
Wchodzisz na przygodę rzucasz grad płonących strzał na mroczną fortecę poprawiasz maksymalnie 3 strzałami z czarnodrzewia kończysz przygodę. Przygoda jest 3 osobowa ten sposób działa na unity.
Witam
Golemy nie powinny być zależne od poziomu gracza. Bo traci to senns wykonywania eventu.........
penelopa kiedy naprawicie skile odkrywcom?
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...useL_small.png
Magazyn na łodzi
Czy można handlować: Tak
Fcale że nie można !!!
nie działa mi premka dla znajomego
za 1 razem rzucona na 3h przed wygaśnięciem i zadziałała jakieś 1,5h i zgasła tak ze zostało ok 2h działania premki
za 2 razem rzucona zadziała podobnie i zgasła już całkowicie
czy ktoś miał taki problem - kluczowa premka i nie działa - 2 niestety zmarnowane - support milczy
U mnie zoe i szczęśliwy odkrywca wraca na pusto, przestraszony z resztą też
http://z3n.pl/ob/2021-11-07_123815.jpg
dzień premium z paczki o nazwie Smakołyki - Wiadomość od Penelopy,
można, wykorzystać do 5 razy.
http://z3n.pl/ob/premium1.jpg
to zapewne, prezent od BB, za niedziałające budynki, typu drzewko miłości , itp..
to penelopa kiedy naprawicie drzewko , park , stanice , obserw, boisko ...... targowisko , skile odkrywcow i cala reszte? nie no zartuje jakbyscie umieli to juz by dawno wszystko gralo
BB_Penelopa proszę przekaż developerom, że są pewne granice dobrego zachowania, które mogą jeszcze zostać wybaczone, ale żeby 30 minut wyspa się ładowała to jest grubą przesadą. O 6:48 znikły mi premie a wszedłem o 6:40 na grę, dopiero wyspa się załadowała o 7:19 (golem oraz budynki w taki sposób, aby można było z nimi wejść w interakcje), na szczęście w międzyczasie mogłem odkrywców wysłać (15 minut zajęło mi ich wysyłanie przy lagach, ale to można jeszcze wybaczyć).
Nie wiem, czy tylko ja tak mam jak chce wejść przed 8 rano na Unity. A w ciągu dnia to albo ładuje się chwile, albo około 5-10 minut.
Nie Ty jeden tak masz...ta gra naszpikowana jest tyloma błędami ze oni już sami nie wiedzą co zrobić...skoro od lipca nie potrafili to nie liczcie ze nagle gra zacznie być grywalna. To agonia i oni o tym wiedzą a nas tylko komunikatami karmią że ciężko pracują:)
Wiem :) najlepsze jest że u jednych coś działa, a u drugich już nie. A gdzie jest sedno problemu tego nikt nie wie ;p
Ale też mi się wydaje że to smutny koniec gry :( bo jak nie błędy nas wykończą to BB podejmie taką decyzje przez odpływ graczy.
Dziękuję za zgłoszenie!
Przekazałam zaistniałą sytuację do działu technicznego. Support ma w tej chwili bardzo dużo zgłoszeń.
Być może podjęta zostanie jakaś decyzja o zadośćuczynieniu za te utrudnienia, ale proszę wyglądać dalszych komunikatów w tej sprawie na forum oraz za pośrednictwem poczty w grze. Jeśli jakaś paczka rekompensująca zostanie wysłana, to raczej właśnie pocztą w grze. Indywidualnych rekompensat na ten moment nie oferujemy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
A co oferujecie ta gowna i to dziadostwo Penelopa gon sie
Nie działa ani formularz zgłoszeniowy na stronie, a mail wysłany bezpośrednio do suportu (account.support@thesettlersonline.pl) wrócił z adnotacją od Gmaila że nie można dostarczyć wiadomości. Jak w takim razie skontaktować się z suportem, bo chciałbym wyjaśnić nie działającą prestiżową, którą rzuciłem znajomemu z gildii.
Jurek12345 kontakt z suportem normalnie działa, masz dwie opcje aby się z nimi skontaktować. Ja korzystam z tej pierwszej.
Na stronie głównej gry https://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie wypełniasz formularz i przenosi cię na stronę www.ubisoft.com/pl-pl/help/cases/xxxxxxxx (x to numer twojego zgłoszenia). Na tej stronie zapisuje się twoja historia rozmowy z nimi. Choć BB nie odpisuje tam tylko wysyła ci wiadomości na pocztę z adresu "tso-support@ubisoft.com" z odpowiedzią.
Drugą opcją jest wejście na stronę https://www.ubisoft.com/pl-pl/help i tam dokonać zgłoszenia.
Witam
Podbiłam z archipelagu A-3 i zero nagród za usuniecie obozów i 3 patentów. Czyżby zasady gry się zmieniły, albo kolejny błąd w grze. I jeszcze jedno czyszczenie pamięci ,relog niczego nie zmienia jak pocztą nic nie przyszło tak i nie ma dalej. Zgłosiłam do suportu.
Mam ten sam problem co Jurek12345 - wczoraj wygasła mi prestiżowa i od razu (tj. tego samego dnia co Jurek12345) wymieniłem się ze znajomym z gildii nową prestiżową premką - było to ok. godz. 21-ej, i obu nam działała co najmniej do północy. A dziś rano widzę, że premki brak - i u mnie i u znajomego, choć z menu gwiazdy zniknęła. Czyli prestiżowa razem z dyniami i resztą poszła... z grzeczności nie napiszę gdzie.
Super.
widzisz ze bb ma wywalone na wszystko nic nie dziala a jak juz cos naprawiaja to psuja kolejne rzeczy
Przekazałam Twój nick bezpośrednio Deweloperom.
Z Suportem możesz skontaktować się za pośrednictwem formularza na stronie głównej.
Opisany przez ciebie problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Przekazałam Twój nick bezpośrednio Deweloperom.
Opisany przez ciebie problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Posiadam sześć budynków świąteczne znalezisko, wpada z niech tylko 5 nagród, podobna sytuacja jest z latarniami widno, posiadam 7 sztuk, a wpada tylko 5 nagród.
U mnie też z latarniami ten sam kłopot. Przy 6 dostawałem 6 nagród, a teraz przy 9 dostaje 5. Przestraszony odkrywca nie przynosi tyle skarbów ile powinien. Specjalne właściwości złóż wynikające z umiejętności geologów znikają po ponownym zalogowaniu się do gry. Nie można znaleźć dodatkowego 11 złoża marmuru. Budynki strefowe regenerują się po czasie odpowiadającym posiadaniu jednej sztuki mniej (drzewko, stanica, obserwatorium, wiosenny park, sala miodów, sala koncertowa, piekarnia). No i największa atrakcja czyli blokujące się wyspy z bliżej nie ustalonych przyczyn. Dobrze że chociaż Happy Hour niezawodnie i regularnie.
U mnie to samo z prestiżową, jak kolega wrzucił było ok, teraz pokazuje koniec za 2h:(