jak nowy gen ktos testowal , przyda sie czy kolejna ozdoba?
Wersja do druku
jak nowy gen ktos testowal , przyda sie czy kolejna ozdoba?
podmieniłem, inaczej w ogóle nie mógłbym grać. Ewidentnie się zrypało po osiągnieciu tego wkładu gdzie był geolog z pustym polem, ale dodatkowo niestety musze grać na 32-bitowym to pewnie to jest przyczyną.
edit: jeszcze to zrobie bo moze rzeczywiście cos przeoczyłem
Zwracam honor BB :) moja wina, ale co ciekawe cały tydzień grałem na starym kliencie.
Dzięki za podpowiedź
czy warto robić zadania z grupy rundy bo już czwarty raz robię rundę IV może Penelopa jak gra coś podpowie chyba że ma zakaz sie wypowiadać
Nabyłem 3 świąteczne znaleziska, miałem przedtem 3, ale w codziennej nagrodzie z tych znalezisk wada mi tylko 5 nagród zamiast 6ciu
Naprawili :o Starego Klienta da się teraz ściągnąć z WIKI bez trojana, także działa
Porównanie parametrów, reszty nie trzeba tłumaczyć :p
na Unity:
procesor 4x4GHz 50%
karta graficzna 75%
na Cliencie
procesor j.w 16%
karta graficzna 6%
majsterpaulek60
czy warto robić zadania z grupy rundy bo już czwarty raz robię rundę IV może Penelopa jak gra coś podpowie chyba że ma zakaz sie wypowiadać
Jak będziesz kończył runde to przerzuć się na Unity, u mnie pomogło i przeskoczyło
Witam serdecznie!
Brawo! Udało Wam się osiągnąć pierwszy Cel Społecznościowy! https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...v_balloon2.png
Przekazujemy dalej! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witaj!
Zdaję sobie sprawę z tego, że wydajność pozostawia wiele do życzenia.
Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, które pozwolą ulepszyć wydajność gry.
Nie zmieniaj zakładki w przeglądarce podczas grania lub ładowania gry. Gdy zaraz po zalogowaniu zmienisz zakładkę w przeglądarce, ponieważ gra "ładuje się zbyt długo" jedynie wydłużysz czas ładowania się gry.
Gdy nie jesteś skupiony na grze około ~30 sekund, spodziewaj się opóźnienia i ponownego połączenia czatu po powrocie,
Jeśli to możliwe, użyj przeglądarki Chrome; powinna mieć najlepszą wydajność. Upewnij się też, że jest zaktualizowana i posiadasz najnowszą wersję.
Upewnij się, że sterowniki Twojej karty graficznej są aktualne.
Upewnij się, że przyspieszenie sprzętowe przeglądarki jest aktywne
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wniosek nasuwa się sam.. ze _Penelopa, nie widziała jak gra wygląda , pod chrome.. (chrome pod unity się dławi)
jak by czytała niemieckie forum.. to by zauważyła, ze tam proponują WATERFOX 64bit.
to tyle..
Witam serdecznie! :)
Przypominam Wam, że nie warto gromadzić balonów. Jeśli je przekażecie, mamy szansę, na osiągnięcie II celu społeczności. :)https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...v_balloon2.png
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Budynki "świąteczne znalezisko" nie dają nagród, proszę to naprawić.
zaliczasz zadania ,a sa jak nie zaliczone,znikaja klejnoty,torty tez nie dzialaja,evenet juz sie konczy ,
a jak tu zakoniczyc zadnia eventowe,moze ktos machnie czarodziejska rozczka i wszystko sie naprawi
Gra działa jak działa, ale za to jakie nowe emocje dostarcza, gdy patrzy się na Generała który przez błędy i lagi wersji Unity podąża w kierunku złego obozu na pewną śmierć i nie da się go wybrać aby dokonać odwrotu a przy próbie ponownego wczytania mapy lub odświeżenia przeglądarki brakuje czasu na wykonanie tak banalnej komendy jak odwrót. Szkoda że II celu nie osiągniemy, może trzeba się pogodzić z końcem gry i pozwolić jej ze sceny zejść w odrobienie godności.
No i drugi cel nieosiągnięty. Nie wiem kto inteligentny myślał że tyle balonów zostanie przekazanych, skoro na serwerach, porównując do wcześniejszych lat, gra tylko garstka ludzi.
Nic tylko pogratulować nieudanie zakończonego eventu.
luzik, cudowne BB po rozważeniu wszystkich ZA i PRZECIW na utajnionych obradach bez aststy kamer i miktofonów odblokuje te nagrody z 2 etapu, ale to ma być ostatni raz tak na lenia i litość, macie dmuchać i chuchac nieważne czy ludzi jest 100 czy 10 tysięcy czy tysiąc osób :mad:
i czy dmuchacie na niegrywalnym unisyfie czy sprytnym kliencie zrobionym przez graczy :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Drodzy Gracze,
Podczas tego wydarzenia uczyniliście niemożliwe możliwym i pokazaliście przykład na to, jak społeczność może się zjednoczyć, aby osiągnąć nawet najtrudniejsze cele.
Cel drugiego tygodnia był, w obecnych warunkach, być może nieco zawyżony - ale biorąc pod uwagę liczbę balonów, które wszyscy nadal posiadacie w grze, jesteśmy pewni, że ten cel był do zrealizowania w normalnych warunkach; osiągnęliście niesamowity wynik, jakim jest 80%!
Aby nagrodzić Wasze wysiłki i aby to wydarzenie było radosnym świętem, postanowiliśmy wysłać nagrody, jakie mieliście otrzymać za wykonanie „II celu społeczności” wszystkim graczom, którzy byli aktywni podczas tego wydarzenia!
Informujemy również, że Introligator z Przygody został oznaczony jako „Do zdobycia jeden raz podczas tego wydarzenia”. Była to jednak pozostałość Tekstu z 2020 r. Budynek nie dostał się do Wydarzenia z 2021 r. Zamiast tego otrzymaliście jeden z uroczych Rynków z Balonami!
cel był ''być może NIECO zawyżony'' :confused: super dowcip :D:D:D
ale ok. czyli sprawdziło się?
jakiekolwiek były powody dla których to zrobiliście (jak napisałem wyżej, hyhy) to DZIĘKI
ale nie wpadajcie w samozachwyt z powodu jednego podziękowania i ogarnijcie to DZIADOWSKIE UNITY by było wreszcie grywalne :mad:
do roboty! ;)
Czy w następnej aktualizacji zostanie poprawione działanie nowej premii Garść Balonów?
Premia jest +500 a działa jak +300 (Ciastko sezamowe). Podobna sytuacja była z Bratnią duszą.
http://snipboard.io/Ozvud1.jpg
napisza ze byl blad w opisie
Ja tam nie widzę powodów do narzekań :p
nie widziałeś miniatury i jej zawartości :confused:, to lek na wszystkie bolączki, a zresztą zacząłem grać na cliencie, w innym wypadku nie ukończyłbym nawet jednej misji i wszystko co przytoczyłeś trwałoby do dzisiaj, a nawet gorszy scenariusz mógłby się pojawić ;)
Gdzieś na FB pisali, że wszyscy dostali Stanicę wywiadowców, i faktycznie znam kogoś, kto dostał (nie za zrobienie zadania). Ktoś coś wie?
tak wpadła mi stanica wywiadowców 1 szt w tym evencie. tylko po co? brakuje przygód które lubie robić, a stanic nie ma gdzie wybudować
Hmm... mi niestety nie wpadła :/