Da sie jakos uruchomic ta gre ? czy juz koniec definytywny
Wersja do druku
Da sie jakos uruchomic ta gre ? czy juz koniec definytywny
Jeżeli chcieliście zamknąć grę, to się Wam udało :P.
Jeżeli chcecie, żeby chociaż część graczy grała (pozostała), czyli osoby, które jeszcze nie zrezygnowały, to przywróćcie klienta, a naprawiajcię wszystkie błędy, albo grając sami, albo ewentualnie na testowym, ale nie wrzucajcie tak zepsutej gry, że grać nie idzie.
Pozdrawiam Wszystkich cierpliwych graczy :).
bar20 płynność gry uzyskasz po tym jak kupisz i wypijesz 6-paka zbójnickiego, i zlejesz sie na tą gre w tej postaci,
nie ma żadnej płynności bo nie chce sie załadować pasek stoi cały czas
jakieÅ› sugestie ?
Podaj więcej informacji. Wróżbitami nie jesteśmy. Jaki masz problem? Jaki system i parametry? Ilo bitowy system? Jaki procek, ile ramu, jaka karta graficzna? Jakieś zdjęcie problemu? Jakie łącze internetowy i szybkość? Czy używałeś programów od znajdek na kliencie?
caly czas gra dzialala do wczoraj
Windows 7 64 procesor 2 rdzeniowy 3,33
8 G ram geForce GT710
Naciskam graj i pokazuje sie pasek i nic dalej
Czy używałeś programów od znajdek na kliencie? Jakie łącze internetowy i szybkość? Co się dzieje na innych przeglądarkach? Spróbuj standardowo usunąć ciasteczka itp i wtedy spróbować.
nie uzywalem zadnego programu
mam światłowód i na kablu jestem
zainstalowałem Firefox i wyczyściłem ciastka i dalej to samo
naciskam graj i pokazuje sie pasek i nic dalej sie nie dzieje
400Mbps
Czemu wszyscy tak siÄ™ zÅ‚oszczÄ…? To przecieź wersja 8 bitowa alfa bo na bete to nie wyglÄ…da. A na pezeglÄ…darce androidowej nie dziaÅ‚a ( hoogle) í ¾í´ª
pomoze ktos ?
Dobre gra to porażka, już wersja Beta na początku lepiej działała niż to coś teraz. A oni walą z tekstem wyłącz animacje - tylko jak jeśli gra się nie chce załadować ?
Na Edge da się zalogować celem podtrzymania wyspy przy "działaniu" ale co to za gra jak nic więcej się nie da zrobić ..
Witam,
pozwolę sobie i tu coś nabazgrolić.
Jak wygląda wgrywanie nowości w normalnej firmie? Hmm ...
Na co wam ten serwer testowy? Przecież i tak nie potraficie z niego korzystać, co widać na załączonym obrazku :)
Informatycy sprawdzili to co mają zamiar pokazać graczom? Ehh ...
To już beta chodziła 100 razy lepiej :) od wczoraj jest Apokalipsa a wiadomości o dalszych poczynaniach brak :)
Ale i to pasjonaci TSO wam wybaczÄ… :)
No chyba, że zamiast zakończyć projekt z klasą - podać datę "The end" i podziękować społeczności za wspólnie spędzone lata.
Właśnie tak będzie wyglądał koniec TSO "Ostatnia konserwa" :)
Pozdrawiam
Szkoda słów. To chyba koniec.
Lepiej nich przywrócą klienta.
A poprawki i naprawy niech wykonujÄ… na testowym.
Chyba, że na testowym mało kto przebywał więc z normalnej gry z klientem poprawili na testowy???
Totalna porażka, ani sprzęt ani szybki internet nie pomagają. Chyba sie wypisze
bar20 - mam to samo...
Próbowałam na 3 różnych przeglądarkach..., głównie korzystam z chroma, wyczyszczona cała historia, ciasteczka, itd. i nic. Klikam "graj" pojawia się brązowy pasek i na tym koniec.
Próbowałam na MS Edge (nigdy nie korzystam), zalogowałam się, graj i to samo - brązowy pasek...
Zainstalowałam firefoxa, zalogowałam się, graj i to samo - brązowy pasek...
JAKIEÅš SUGESTIE ?
przyłącze sie do krytyki, gra się beznadziejnie, nikt chyba nie przeniósł doświadczeń z testowego, mnóstwo błędów np. introligator - wisi cały czas tom chociaż kliknąłem i zapuściłem nowy, brak podawania czasu zakończenia produkcji, wiadomości to beznadziejne rozwiązanie, ogólnie
kto to dopuścił do publikacji?
CoÅ› ciekawego:
43 przekÄ…ski stadionowe zostanÄ… wykonane za 3064 dni i 19 godz.
100 steków z wędzonej ryby: czas 493 dni
Udało mi się doprowadzić do sytuacji takiej jak u Was. Aby rozwiązać ten problem należy aktywować obsługę JavaScript w przeglądarce. Dla Google Chrome robi się to w następujący sposób:
1. Obok adresu strony trzeba kliknąć w kłódkę i w ustawieniach wybrać JavaScript - ZEZWALAJ. Jeśli po kliknięciu kłódki nie będzie Javascrpit to wchodzimy w ustawienia strony i tam szukamy.
2. Odśwież stronę i wejdź do gry.
W innych przeglądarkach będzie podobnie jak nie tak samo. Dajcie znać czy pomogło.
Edit: Grafika też powinna być na ZEZWALAJ
Walcze z tym samym na Operze (brazowy pasek i dalej nic) aktywacja Javy nie pomogła
BB: kpina i amatorstwo wysokich lotów...
Na edge przy pierwszym logowaniu, pomagały relogii co pare minut i po 2 godzinach za pierwszym razem pykło. Ale wszystko inne musi być wyłączone bo szybciej dzika upolujesz niż się gra załaduje
Ale nawet jak się uda zalogowac to i tak się grać nie da, pikseloza, błędy + lagi
Do tych co udało się wbić na wyspę - działa wam poczta ? bo mi pokazuje tylko wysłane a odebrane nic czarne tło ..
zauważam że do obecnej wersji gry potrzebne są w celu uzyskania płynniejsze gry:
1szt Palit GeForce RTX 3090 GameRock 24GB GDDR6X ewentualnie nvidia quadro min 16GB
4sztuki Corsair 16GB DDR4 (CMK16GX4M2A2400C14R)
1 szt Intel Core i9-7960X 2,8GHz (BX80673I97960X)
powinno pomóc i będzie lepszy efekt gry
U mnie wszystko pięknie działa, gra ładuje się dosłownie w 15 sekund, grafika w jakości HD, wszelkie operacje bez żadnych opóźnień, wyspa ogarnięta w parę minut, specjaliści wysłani jednym kliknięciem, handel hula. Dzisiaj Drwala udało mi się w rekordowym czasie zrobić. Zmieńcie system, wyczyśćcie ciasteczka, weźcie kredyt, a nie tylko narzekajcie!
U mie nadal po uruchomieniu tylko belka, nic sie nie ładuje
hehehehe....zapomniałeś tylko dodać, że sklep skopali....ale to ich sprawa xd
Unity w przeglądarce wymaga obsługi WebGL i poniższa strona to sprawdza:
Wejdź w przeglądarce na stronę: https://get.webgl.org/
Powinieneś zobaczyć obracający się szkielet sześcianu.
Jeśli nie to być może powinieneś zaktualizować przeglądarkę. Link do twojej jest na tej stronie.
A tu sÄ… wymagania dla Unity nie tylko dla przeglÄ…darki, cytujÄ™ z https://unity3d.com/unity/whats-new/2020.3.0 :
"For running Unity games
Generally content developed with Unity can run pretty much everywhere. How well it runs is dependent on the complexity of your project. More detailed requirements:
Desktop:
Graphics card with DX10 (shader model 4.0) capabilities.
CPU: SSE2 instruction set support.
iOS player requires iOS 11.0 or higher.
Android: OS 4.4 or later; ARMv7 CPU with NEON support; OpenGL ES 2.0 or later.
WebGL: Any recent desktop version of Firefox, Chrome, Edge or Safari.
Universal Windows Platform: Windows 10 and a graphics card with DX10 (shader model 4.0) capabilities
Exported Android Gradle projects require Android Studio 3.4 and later to build"
Ale to dotyczy gier kompilowanych bezpośrednio na konkretne platformy sprzętowe a nie tylko pod przeglądarkę.
No wszystko fajnie, sześcian widzę...
Tylko nadal nikt mi nie odpowiedział na pytanie czemu na 4 popularnych przeglądarkach gra się nie uruchamia ? Ciagle to samo - brązowy pasek i koniec!
Na drugim PC (słabszym) gra się uruchamia - pominę jak działa ale przynajmniej sie uruchamia!
Jak dlugo ten syf bedzie jeszcze trwal? jak nie potraficie tego naprawic to zamknijcie to gowno a nie wkurzacie graczy.
na win 10 mi gra zżera 30% i7-9700K i 5g z 32ramu, ładowanie mapy trwa ok 1min a całej animacji łącznie od w ciśnięcia przycisku graj ok 2min, kompa grzeję się tak, że wszystkie wiatraki pracują jakby miały unieść kompa na wys. 20m, powiem tak STAR CITIZEN na maks. detalach nie obciąża mi tak kompa jak setki w tej wersji
Nie wiem jak wiele osób zauważyło, ale na stronie głównej napisali, że rozwiązania nad którymi pracują dostarczą z następną aktualizacją w sierpniu. Myślę że do tego czasu nic nie zrobią, ani nie wrócą do klienta ani nic innego nie zaproponują.
W dalszym ciągu dnoooooooooooooooo całkowite - nigdy nie było tak żle.
jak dobrze że nie jestem w tym sama...u mnie nawet po niemiecku jakies napisy wyskakują ...chcieli się nas pozbyć to się udaje :( szkoda bo lubiłam grać
można raportować główny post tzw zgłaszania błędów
https://forum.thesettlersonline.pl/t...l=1#post296429
po co jest ten post jak nie ma poprawy a tylko piszemy bez celu i bez rezultatu
Dalej brązowy pasek i gra się nie ładuje od 3 di nie da sie zagrać
Tak zepsuliście grę ze wcale nie można na laptopie przez internet mobilny grać grafika się nie może załadować a jak się załaduje to katastrofa z szybkością, wysłać poszukiwacza przygód czy odkrywce lub otworzyć menu itp to trwa minutami a poprzednio wszystko pięknie hulało. Unity nie dopracowaliście wrócicie do przedniego systemu i dalej pracujcie nad udoskonaleniem Unity a na ten czas dajcie pograć po staremu.....
Dokładnie włączcie stara wersie przez program i wyłącznie te unity i pracujsie sobie nad naprawa , tak nie dopracowanego syfu dawno nie widziałem.
tia, wstyd na maxa :(
można raportować główny post tzw zgłaszania błędów
https://forum.thesettlersonline.pl/t...l=1#post296429
po co jest ten post jak nie ma poprawy a tylko piszemy bez celu i bez rezultatu