zbyt łaskawie to ująłeś. Mogli by wrócić do Klienta plis!!!
Wersja do druku
zbyt łaskawie to ująłeś. Mogli by wrócić do Klienta plis!!!
i juz masa negatywnych opinie w sumie to tylko negatywne no ale bb i ta kwie swoje i tak zrobi lepiej ... w ogole zero jakiegokolwiek sluchania opini graczy ...
WROCCIE DO KLIENTA BO TE UNITY TO NAJWIEKSZA WASZA PORAZKA... tam przynajmniej gra dzialala
przecież to są jakieś jaja , od 30 minut próbuję się zalogować
moze chca gierke zamknac tylko nie wiedzieli jak to powiedziec; no coz ; teraz bez slow wiadomo o co im chodzi
W historii handlu widzę oferty kupna/sprzedaży chyba wszystkich osób z serwera.
Budynek: Pojemny Magazyn wyświetla ikonkę informującą o możliwości rozbudowy. A sam jest na maksymalnym poziomie.
Na niemieckich chyba 70 stron lamentu już :D
a wystarczylo zostawic mozliwosc grania przez klienta lub przez unityi by bylo po sprawie... nikt by na to unity nawet nie wlazl no ale bb jeszcze raz brawa ... pseudo informatycy od siedmiu bolesci
Dlaczego ta mapa ciegle znika gdy przejde w inne miejsce to co sie dzieje z to gra to masakra
A wiec to co chyba kazdy sie spodziewal w koncu nadeszlo . Wniosek moze byc tylko jeden BB nie chcialo oglosic zamkniecia gry oficjalnie wiec wymyslalo clienty, unity , jakies tam prace nad rozwojem ble ble ble . A naprawde chodzilo o zamkniecie gry ale na zasadzie nie MY zamykamy tylko gracze rezygnuja , wiec brak grajacych to mozna spokojnie zamknac gre . Wprowadzenie clienta to bylo pierwsze podejscie , zrezygnowalo mase ludzi , a to co teraz oddali to spowoduje rozgoryczenie i odejscie nastepnych i prosta droga do zamkniecia gry . Tylko BB po co byly te cale podchody i wkur.... graczy , co chcieliscie uzyskac ? Niestety ale UBI jako wlasciciel powinien poniesc za to konsekwencje , ja napewno likwiduje konto na UBI i omijam ta firme ,po takim potraktowaniu graczy nie zaslugujecie na jakiekolwiek zaintereswanie waszymi produktami . Zachowaliscie sie jak nasi rzadzacy - duzo obecywac a w rzeczywistoci wydymaliscie graczy.
Też już narzekałem na grę i oczywiście wszystkie błędy jakie są wypisane pojawiają się i u mnie. Ale akurat u mnie jest jeden pozytyw. Jestem na wakacjach i jedyny bez limitowy net jaki posiadam to Areo2. I gra się uruchomiła za pierwszym razem w ciągu 3 minut (męczyłem się jedynie w południe podczas pierwszego logowania). Pobrała około 10 MB. Sprzęt pamiętający wersję Beta. Zadanie gildii i dzienne klepnięte i na razie tylko to można zrobić bez stresowo.
to narazie mamy 2 osoby ktorym wszystko dziala ty i penelopa brawo
Co ode mnie o ile logowanie poszło w miarę sprawnie to zdziwiło mnie dość długie ładowanie budynków na wyspie
Działa ponownie Pinky to na plus minus to masakrycznie małe litery na czacie gildii i handlu nawet jak powiększę jak najbardziej mogę to widzę maczek a nie normalną czcionkę jak otwieram gwiazdę i wybieram odkrywcę lub geologa to samo nie widzę na co puszczam a samych odkrywców ponad 50 wszelkie odbieranie premek to to samo koniecznie musi to zostać poprawione bo tak to było lepiej grać na Clliencie który działał i można było wszystko spokojnie zrobić jedyna różnica że tam Pinky nie działało, gram na Mozilli
Nie wszystko tylko logowanie. Klient potrafił na złym necie mulić i wreszcie wywalał z błędami. Młotkowy był normą. Tutaj nawet opcja odśwież działa, a nie wywala. Grafika jest rzeczą względną. Pozostaje kwestia czasu reakcji na klikniecie liczona w sekundach niezależnie od tego jaki mamy internet i ten szczegół dyskwalifikuje grę w obecnej chwili. Więc nie jestem wcale pełen zachwytu jak Penelopa.
https://i.ibb.co/qjkXkpb/nagroda.jpg
CO to ma byc?
Gra zrobila sie bardzo prymitywna to chyba poczatki gier na kompach
Ujmę to tak: Nie byłem uprzedzony do zmian rozumiem dużo ale z niepokojem obserwuję iż najazd gości z południa wręcz kolosalnie wpływa na poziom inteligencji za zachodnią granicą Polski . Dochodzę do wniosku ,że niedługo zachodnia cywilizacja wróci do Jaskiń i patykami zaczną dłubać w skale.
Ujmę to w jednym zdaniu...gorzej być nie może (:
@BB_Penelopa
08.07.2021 Harmonogram wydania wersji Unity
"...Naprawiliśmy już wiele zgłoszonych przez Was błędów i jeszcze bardziej poprawiliśmy wydajność nowej wersji..."
20.07.2021 Unity już działa!
"...Wersja Unity została pomyślnie zaimplementowana na serwery..."
Gracze zostali oszukani, ponieważ wdrożona dziś wersja w żadnym razie nie może zostać nazwana "poprawioną" lub "pomyślnie zaimplementowaną". Jest to nic innego jak wersja beta, która przy tylu błędach i niedociągnięciach absolutnie nie miała prawa zostać wdrożona produkcyjnie. Pisanie o jakimkolwiek sukcesie jest nieśmiesznym żartem, zahaczającym wręcz o kpinę z ludzi, którzy swoimi pieniędzmi (do tej pory) utrzymywali grę.
Sugestia może być tylko jedna - wycofanie wersji Unity, przywrócenie tymczasowego klienta i dopracowanie wersji przeglądarkowej przed jej ponownym uruchomieniem. Zgłaszają to nie tylko gracze polscy, ale i z serwerów anglo- i niemieckojęzycznych.
https://images89.fotosik.pl/522/605af29e27a135b9gen.jpg
A co z tym zrobić?? Pojawia się po chwili od załadowania mapy. Ciastka i dane czyszczone
Czy przy następnej aktualizacji będą większe ikony i okienka gry bo teraz to jakaś masakra...
mam monitor 55 cali a ledwo co widać...ta wasza unity to najgorsza grafika w historii TSO....pora skończyć w to grać
Grać się nie da. muli jak sk.....n. pisać na czacie nie można. poraszka tylko tak dalej a ludzie grę oleją
a tak przy okazji targowisko gildii dalej nawet nie ruszone hahaha...
Witam Was
Chciałam się podzielić obserwacjami i dzisiejszymi doświadczeniami:
Od dawna gram i jak zwykle przy zmianach (przypomnijcie sobie jak pojawił się klient) zawsze jest wielki atak na wszystkich odpowiedzialnych za grę. Osobiście ich nie bronię i zgadzam się z Wami wszystkimi - po testach i zgłaszanych uwagach błędy powinny być minimalne!
Zawsze grałam przez Chroma.
Od 12:00 próbowałam uruchomić grę. Za każdym razem pojawiał się ten brązowy pasek "załadowany" i na tym się kończyło!
NIC NIE POMAGAŁO - CZYSZCZENIE CIASTECZEK, HISTROII, ZAPISANYCH HASEŁ ITD - NIC NIC NIC !!!!!!!!!
Wtedy postanowiłam sięgnąć po MS Edge (nie używam go wcale), zalogować się i co się okazało - TO SAMO! - brązowy pasek i nic więcej
Następnie zainstalowałam Firefoxa - niby nowa przeglądarka, nigdy nie używana, CZYSTA! Zalogowałem się i ........ TO SAMO !!!!!!!!!!!!!!!!
A więc "Pani Pene..." Twoje sugestie nic nie dają.
Ale wpadłam na pomysł żeby skorzystać z komputera dzieciaków, gdzie nigdy nie grałam w settlersów i co się okazało - GRA SIĘ URUCHOMIŁA !!!!
Pierwsze spostrzeżenie, ten brązowy pasek na początku normalnie się ładował (nie tak jak na moim sprzęcie), potem pojawiła się grafika z grubaskiem i uruchomiła się gra. O samej grze się nie będę teraz wypowiadać.
Wiem, że wszyscy są wściekli ale może znajdźmy wspólnie jakieś rozwiązanie tego problemu, bo na pewno nie jest to WINA PRZEGLĄDARKI ale coś głębiej zaszytego w naszych komputerach...., pytanie tylko co ?
Znajdę, podzielę się...., jak na razie na 3 różnych przeglądarkach na moim kompie, na żadnym się nie uruchamia (u dzieciaków na kompie tak)
Pozdr.
my mamy szukac rozwiazania? dobre, wystarczylo sluchac ludzi i naprawiac bledy a nie wgrywac cos kompletnie beznadziejnego
wystarczylo wziac sie za to 3 lata wczesniej a nie na ostatnia chwile jak sie wszystko sypnelo.. a po drugie nie ja pracuje w bb i nie mi placa za to wiec niech sie sami tym zajmuja
grać w tej chwili się nie da, co nawet wysłanie 5 geologów to orka, o grubasach nie wspomnę (mam ponad 100). Wrzucenie 1 premki trwa wieki, jak tu wrzucic 50 steków do zadanka. mimo najlepszych chęci, grać się nie da, jest lipa
Kiedy pracowałem jeszcze jako QA to po pierwszych sprintach dostawałem bardziej dopracowane oprogramowanie do sprawdzenia niż to... coś.
Pozdrawiam osobę w BB, która odważyła się ten chłam puścić na produkcję i zaprezentować graczom jako sukces.
W słowniku ludzi kulturalnych nie ma słów dostatecznie obelżywych, aby adekwatnie opisać tę kpinę z graczy.
mi się nawet nie chce pisać co tam jest nie tak po iluś minutach czekania aż wyspa się załaduje dałem sobie spokój i wyłączyłem to w diabły :D
Na sprzęcie jak poniżej czuję się jakbym odpalał Battlefielda na kalkulatorze, ludzie co Wy żeście najlepszego uczynili ?!?
Patrząc jak to się tnie, jak spaprany jest interfejs, nieczytelne grafiki to mam ochotę sobie żyły łyżeczką podciąć albo widelec wbić w oko i podkręcić kontrast...
- Ryzen 7 4800H 4,2GHz 8/16 rdzeni/wątków
- 32GB RAM
- RTX2060
- SSD NVME R/W ~2300/1700MBps
- Windows 10 Pro
Jak na takim sprzęcie może to chodzić jak gówno? Nie odpowiadajcie bo to pytanie retoryczne...
Kiedy otwiera się raport z podbicia kolonii, wyskakuje okno z problemu z połączeniem:) masakra
Grafika potwornie dostała, interfejs stał się mega ziemniaczany, ależ to jest downgrade gry. Komu ten klient przeszkadzał... Niektóre budynki 7 poziomu, jak np. domek na wodzie albo piernikowy są nieproporcjonalnie wielkie. Najważniejsze jednak, że na 63 poziomie wciąż mogę w głównej belce kontrolować ile mam desek iglastych i kamieni... sic!!!
Tragedia !!!Nie da sie grać .To nie........szkoda słów .Nic nie dziala normalnie !!!!Czas oczekiwania na otwarcie jakiegokolwiek okienka to przepasc.
jak zrobic kolonie? gdzie trzeba szybko zmieniac wojsko !!!
w koszarach juz nie pokazuje ilosci wojska jaka chce werbowac,
jest wiele innych ..............żenada
komputer/
przegladrka?
internet?
a co ma piernik wspolnego z wiatrakiem?
ktoś to zmaścił !!!!tylko poc co
działało esxtra/bez problemów
szkoda ......a taka fajna gra
Witam,
gram w setki od 2012 roku, dużo widziałem.
Konserwy konserw itp. :)
Ale tym przebiliście wszystko.
Powrót do korzeni z grafiką to jest to :)
Lepiej psuć zamiast przyznać się, że czegoś nie potraficie naprawić- motto BB
Pozdrawiam pasjonatów TSO
XD
To chyba Polski Ład z Dobrą Zmianą nadszedł.
"A wiec to co chyba każdy się spodziewał w końcu nadeszło . Wniosek może być tylko jeden BB nie chciało ogłosić zamknięcia gry oficjalnie wiec wymyślało clienty, unity , jakieś tam prace nad rozwojem ble ble ble . A naprawdę chodziło o zamkniecie gry ale na zasadzie nie MY zamykamy tylko gracze rezygnują ", - zgadzam się darkun.
Czas wyzwolić się ze Settleresów, bo ta gra się skończyła.
siema chyba raczej zwis nadszedł.. przeskoczyli sami siebie.. niektórzy nie mogą pisać w grze.. a dla mnie brak możliwości pisania w setach to strata czasu :).. dobrze że nie doszedłem do tego etapu ..heh ;)
https://prnt.sc/1dmw6up