Ale ten iwent to nie miał być na 1 kwietnia ? Bo tak to wygląda ..
Wersja do druku
Ale ten iwent to nie miał być na 1 kwietnia ? Bo tak to wygląda ..
Przygodę zrobiłem raz, nie ma w dropie opowieści przygodowej, nie ma w dropie nasienia oleistego, nawet nikt się nie postarał żeby dostosować ją do obecnego stanu gry, lepiej anulować ten event i dać w późniejszym czasem...
na pierwszy koniec świata nie mogłam się załapać miałam za maleńki lv a teraz zrobiłam 2 razy pozbywając się troszkę zbędnego woja ,
obecny Koniec świata niestety jedno wielkie nic - paczuszka za rybki i po krzyku -
Wstyd i beznadzieja. W ramach rehabilitacji co najmniej po 1000 klejnotów powinniście za taką ściemę w wydarzeniu przesłać...
A jak działa nowy światowy system uczestnictwa graczy? Czy jak zwykle Penelopo skopiowałaś coś bezwiednie, nie mając pojęcia co kopiujesz?
Przy okazji dzięki za tak ekspresowy event. Zakup paczki i po evencie :):):):)
czemu nie mam eventu? okno jest nieaktywne, brak w sklepie
Mam pytanie do Penelopy.
Dlaczego nie widać postępów wykonania przygód?
Powinno to być widoczne.
bo to sciema... na koniec napisza ze dalismy rade i tyle
100% to wykonanie 1x przygody koniec świata w trakcie trwania eventu ?
"Jeśli pod koniec wydarzenia graczom na całym świecie uda się osiągnąć 155%"
ale 155 procent czego?
I błagam po raz kolejny, piszcie poprawnie w języku polskim! Nie pisze się "w dedykowanym wątku" bo dedykować komuś można wiersz. Sprawdźcie w słowniku jakie jest znaczenie tego słowa, bo kaleczycie strasznie ten język...
https://gazetawroclawska.pl/jan-miod...owac/ar/704161
A co do samej przygody i wydarzenia, to nie pamiętam czy kiedykolwiek było coś bardziej żenującego? Dajecie potrójny exp i drop... No fajnie, tylko że ta przygoda daje jedynie 8210 doświadczenia, a w łupach znajdziemy kilkaset desek czy chleba... Przecież to jest jakiś złośliwy żart. Naprawdę myślicie, że ktoś będzie marnował czas na taką przygodę?
"Przygoda może zostać znalexiona przez Odkrywcę" - tylko w których poszukiwaniach? Czy komukolwiek, któryś z grubasów przyniósł choć jeden koniec świata? Bo mnie jeszcze ani razu, a wysłałam chyba na wszystkie możliwe długości poszukiwań. Czyli, nawet jakbym chciała uczestniczyć w wydarzeniu, to nie mam takiej możliwości, bo nie mam narzędzi w postaci przygody. Bo jednak kawałków mapy to mi na to szkoda. Nawet ta jedna, co została niby wysłana w wiadomości, do mnie nie dotarła.
Moim ogromnym marzeniem jest posiadanie kolejnego żniwiarza.... Nadal nie ma rankingów, nie widać postępów. Robienie końca świata miało sens w 2012 roku, przy obecnych możliwościach generałów ten drop z niej jest po prostu lekko mówiąc żenada. Z przygody której posiadanie było prestiżem dla gracza (bo była nieosiągalna) zrobiliście szmatę do podłogi. Brak rankingów tylko pokazuje nieudolność tego pseudo eventu, w którym 95 procent serweru nie ma zamiaru brać udziału. Jestem potwornie rozczarowana
Komentarz do eventu Koniec Świata 2021, proszę bardzo:
Wszystko było tylko [TAJNE] i tajne. I się okazało, że BB robi mini eventy nie fajne.
Niech lepiej wracają do studia bo te prace w domowym zaciszu (zdalna praca) im po prostu nie służą. Jak zresztą można się było przekonać w piątek ...
Pozdrawiam 95% graczy a tej pozostałej piątce życzę wytrwałości w walce ;)
Czy można prosić o pisanie poprawną polszczyzną?
Co to jest "dezaktywacja"?
W każdym evencie i opisie ten sam błąd :-(
Może chodziło o DEAKTYWACJĘ (bez "z")?
Tak samo przecież NIE piszemy "dezmobilizacja", "zdezkompletowanie", "dezmolowanie", "dezkompozycja", "dezmineralizacja", "dezlegalizacja"...
pozdrawiam,
sk8k1000
Niemiec do Niemca z BB:
- " Zobacz, oni to robią ....."
- buhahahahhahahhahha :D:D:D:D
Tyle w temacie.
jesli wyraz zaczyna sie od spolgoski dajemy przedrostek -de ( mobilizacja -demobilizacja) jesli zas od samogloski dajemy rpzedrostek dez jak w przypadku aktywacji...
"Bawcie się dobrze, zapobiegając Końcowi Świata i powodzenia!"
Co za ironiczny wpis skierowany do szanownych graczy, :)
Jestem ciekawy bardzo ciekawy jakie wnioski z tych postów wyciągnie Penelopa i co przekaże programistom.
Opcja 1. Hej jest ok wszystko gra.
Opcja 2. Milczenie jest złotem :)
Opcja 3. Cenzura :):)
Zgadzam sie z wszystkimi nagrody kiepski nie warto czasu tracić na ten event ryby wydani i wystarczy :)
Ludzie, weźcie emocje schowajcie do kieszeni, bo możecie sami sobie strzelić, jak to się mówi, w kolano.Cytat:
Wyłącznie dezaktywacja. Wprawdzie w regulaminie operatorów sieci komórkowych można się natknąć na termin deaktywacja, co ma znaczyć „czynność odwrotna do aktywacji”, ale nie należy przyjmować tego do wiadomości. W ortografii obowiązuje reguła, że do wyrazów będących odwrotnością, przeciwieństwem, a rozpoczynających się od samogłoski dodajemy przedrostek dez-, a nie de-, np. dezaprobata, dezorganizacja, dezorientacja, dezintegracja, dezinformacja. W innym wypadku piszemy de-, np. depenalizacja, destabilizacja, desegregacja.
Niech się zajmą UNITY.
A ten event jest skończony i koniec,
nie ma sensu dalej o nim pisać.
zostawmy ich niech nadal pracuja nad "die siedler" haha
nie ja jestem przeszczęsliwy :)) kupiłem paczkę za ryby i trzy dni nie trzeźwiałem :)
aż wejdę na inne kraje co tam o tym evencie "niespodziance" w sumie i poniekąd Tajnym:) piszą
Jako nagrodę eventową proponuję np. kopalnię piasku z którego można by usypać dodatkową wysepkę na archipelagu.
Drodzy Poszukiwacze Przygód,
ze względu na nieprzewidziane problemy techniczne specjaliści nie przynoszą potrzebnych przygód. To rzeczywiście utrudnia całą walkę, ale jesteśmy pewni, że nadal uda Wam się zdobyć trofea dla innych osadników i dla siebie. Jeśli masz 26 poziom, otrzymasz wiadomość e-mail z załączonymi 5 potrzebnymi przygodami. Proszę, używaj ich swobodnie, aby pomagać swoim przyjaciołom, członkom gildii i Osadnikom na całym świecie. Nie zapominaj, że jest to wydarzenie społecznościowe, które oferuje specjalne trofeum dla tych, którzy nie byli z nami w roku 2012 lub po prostu chcą ten cenny przedmiot!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
całkiem w kosmosie straciliście kontakt z bazą na ziemi
nie chcę się wyzłośliwiać pod tym wpisem, bo wklejanie podobnych andronów to twoja praca a więc to nie twoja ''zasługa'', to tylko ze 2-3 linijki emotek wkleję by poniedziałek był weselszy
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
a jak już jestem to zostawię pytanie: czy jest jakiś podgląd na rywalizacje serwerów i co jeśli świata nie uda się uratować, jest taka opcja?
wszyscy będą wygrani-przegrani, czy nie będzie nagród, nie będzie gry, nie będzie niczego jak u kononowicza? ;)
Odnoszę wrażenie, że ten event nie odniesie sukcesu jaki zapewne był planowany. Od razu przypomina mi się żart o telekomunikacji polskiej, który dosyć łatwo dostosować to tego miejsca:
TSO to nie agencja towarzyska. Nie każdy klient musi być zadowolony :)
Jeśli ktoś byłby zainteresowany wyciągnięciem choćby kilku SC/GM z Końca Świata, to załączam mój autorski poradnik.
Koniec Świata – Drżąca Broda
(szkolenie: 3x Najazd, 3x Potężna szarża, 3x Powiększony garnizon, 1x Mistrz planowania)
1200 Re, 500 Łu, 175 Ku (straty na pewno duuużo mniejsze ;)
Ataki wg settlersonlinewiki.eu/przygody/dla-jednego-gracza/koniec-swiata/koniec-swiata-general-200-z-zolnierzami/
1, 175 Ku
2, 21 Łu, 154 Ku
3, 18 Re, 17 Łu, 140 Ku
4, 18 Re, 17 Łu, 140 Ku
5, 18 Re, 17 Łu, 140 Ku
6, 175 Re
7, 21 Łu, 154 Ku
8, 18 Re, 17 Łu, 140 Ku
9, 12 Re, 14 Łu, 149 Ku
10, 21 Łu, 154 Ku
11, 18 Re, 17 Łu, 140 Ku
12, 175 Ku
13, 12 Re, 14 Łu, 149 Ku
14, 18 Re, 17 Łu, 140 Ku
15, 12 Re, 14 Łu, 149 Ku
16, 21 Łu, 154 Ku
17, 21 Łu, 154 Ku
18, 12 Re, 14 Łu, 149 Ku
19, 12 Re, 14 Łu, 149 Ku
20, 175 Re
21, 12 Re, 14 Łu, 149 Ku
22, 175 Re
23, 12 Re, 14 Łu, 149 Ku
24, 175 Re
25, 175 Re
26, 12 Re, 14 Łu, 149 Ku
27, 175 Re
Przy podwójnym premium PD powinny dobić do 90k.
Wątek "Wydarzenie: Koniec Świata"
Gdzie znajdę te informacje?Cytat:
Będziemy Was codziennie informować o postępach. Bądźcie czujni!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
A to mój poradnik. Może komuś sie przyda. (Anslem, Vargus)
Drżąca Broda - 3x Kolos, 1x Pierwsza pomoc, 1x Najazd, 3x Potężna Szarża, 3x Powiększony garnizon
Anslem - 2x Kolos, 1x Pierwsza pomoc, 3x Najazd, 3x Potężna Szarża, 3x Powiększony garnizon
Vargus - 1x Pierwsza pomoc, 3x Najazd, 3x Szała bitewny, 3x Powiększony garnizon
Straty: max 54 Rekrut
Kolejność ataków według poradnika: "Koniec Świata – Generał Nusala + Vargus + Anslem z Kusznikami (umiejętności)"
http://settlersonlinewiki.eu/maps/mapakoniec01.jpg
G1
1. 100 Jaguar - Drżąca Broda - 2 EŻ, 173 Ku
2. 50 Szaman, 100 Jaguar - Anslem - 2 EŻ, 163 Ku
3. 40 Tubylec, 40 Szaman, 40 Jaguar - Vargus - 3 R, 1 EŻ, 132 K, 59 Ku
4. 40 Tubylec, 40 Szaman, 40 Jaguar - Vargus - 3 R, 1 EŻ, 132 K, 59 Ku
5. 40 Tubylec, 40 Szaman, 40 Jaguar - Vargus - 3 R, 1 EŻ, 132 K, 59 Ku
G2
6. 50 Tubylec, 50 Szaman - Anslem - 2 EŻ, 163 K
7. 50 Szaman, 100 Jaguar - Anslem - 2 EŻ, 163 Ku
8. 40 Tubylec, 40 Szaman, 40 Jaguar - Vargus - 3 R, 1 EŻ, 132 K, 59 Ku
9. 30 Tubylec, 30 Szaman, 100 Jaguar - Vargus - 6 R, 1 EŻ, 39 K, 149 Ku
10. 50 Szaman, 100 Jaguar - Anslem - 2 EŻ, 163 Ku
11. 40 Tubylec, 40 Szaman, 40 Jaguar - Vargus - 3 R, 1 EŻ, 132 K, 59 Ku
12. 100 Jaguar - Drżąca Broda - 2 EŻ, 173 Ku
13. 30 Tubylec, 30 Szaman, 100 Jaguar - Vargus - 6 R, 1 EŻ, 39 K, 149 Ku
G3
14. 40 Tubylec, 40 Szaman, 40 Jaguar - Vargus - 3 R, 1 EŻ, 132 K, 59 Ku
G4
15 30 Tubylec, 30 Szaman, 100 Jaguar - Vargus - 6 R, 1 EŻ, 39 K, 149 Ku
16. 50 Szaman, 100 Jaguar - Anslem - 2 EŻ, 163 Ku
17. 50 Szaman, 100 Jaguar - Anslem - 2 EŻ, 163 Ku
G5
18. 30 Tubylec, 30 Szaman, 50 Jaguar - Vargus - 2 EŻ, 110 K, 83 Ku
19. 30 Tubylec, 30 Szaman, 100 Jaguar - Vargus - 6 R, 1 EŻ, 39 K, 149 Ku
20. 50 Tubylec, 50 Szaman - Anslem - 2 EŻ, 163 K
G6
21. 30 Tubylec, 30 Szaman, 100 Jaguar - Vargus - 6 R, 1 EŻ, 39 K, 149 Ku
22. 50 Tubylec, 50 Szaman - Anslem - 2 EŻ, 163 K
G7
23. 30 Tubylec, 30 Szaman, 50 Jaguar - Vargus - 2 EŻ, 110 K, 83 Ku
24. 50 Tubylec, 50 Szaman - Anslem - 2 EŻ, 163 K
25. 50 Tubylec, 50 Szaman - Anslem - 2 EŻ, 163 K
G8
26. 30 Tubylec, 30 Szaman, 100 Jaguar - Vargus - 6 R, 1 EŻ, 39 K, 149 Ku
27. 50 Tubylec, 50 Szaman - Anslem - 2 EŻ, 163 K
"Będziemy Was codziennie informować o postępach. Bądźcie czujni!"
wy chyba sami nei wiecie co piszecie ... ale bylem pewny ze i to wam nei wyjdzie
jeszcze zostala opcja ,ze ludzie podeszli do tego z takim zapałem ze postepów nie ma w ogole
Wszystkiego Naj :) :) :) Nie denerwować się proszę w ten piękny dzień :) :) :)
Zajrzałem z ciekawości co Ludziska Wam się z organizmów wydziela na temat "wydarzenia". Rozumiem, że dominuje przekonanie, że asasin zrobiłby ciekawiej, jak to on :P
Witam serdecznie! :)
Dzielnie walczycie ze złymi kapłanami, którzy mają obsesję na punkcie zniszczenia naszego Świata! Codziennie przedstawimy aktualizacje dotyczące Waszych postępów w walce z tym starożytnym wrogiem! Najnowszy raport znajdziecie na forum: https://ubi.li/MqUJ7#2
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wydarzenie: Koniec Świata 2021 - Globalny Postęp
Drodzy Osadnicy ratujący Świat!
Chcielibyśmy podzielić się globalnym postępem związanym z Ratowaniem Świata:
Globalny wynik w dniu 8 marca = 51.52%
W obecnym tempie na koniec eventu Gracze uzyskają
170% (Srebrny Poziom)
Nasz zespół ds. Społeczności będzie codziennie dzielić się postępami, abyście mogli utrzymać motywację do zdobywania tych wszystkich ważnych trofeów! Pamiętajcie, że wszystkie instancje współpracują, aby uzyskać globalną nagrodę - wyjdź i walcz, aby zwyciężyć ze złymi kapłanami!
Pozdrawiamy,
Wasz Zespół "The Settlers Online"
W taki "tempie" jak przekazuje BB Penelopa powinno już być 1000% ;) -(Poziom [TAJNE][TAJNE] mać)