Windows10 zadziałało bez kasowania folderów po prostu u mnie nie było żadnego clienta (shockwave flash object) i wystarczyło wkleić ten plik do folderu "Client"
dno i wodorosty - Dzięki
Wersja do druku
Z każdą nową aktualizacją będzie konieczność ręcznego aktualizowania client.swf dla osób, którym błąd wyskakiwał, bo launcher odpala się dzięki temu plikowi, a przy jego starszej wersji nie pozwala na wczytanie.
niestety znowu gracze sami sobie radzą ... a co robi bb? nic zero jakiejkolwiek reakcji.... i tak to bedzie wygladac przy kazdej ich konserwie....
Dzień dobry
Po ostatniej aktualizacji nie mogę uruchomić gry. Wyskakuje komunikat "Your client could not be updated!
Please make sure to start the game via the website. Also make sure that you are still logged in. If the problem persists, please contact support"
Co mogę z tym zrobić?
Po podmianie clienta zadziałało. Ciekawe kiedy BB wypłaci zadość uczynienia, że użytkownicy z całego świata muszą poprawiać ich błędy.
Rok czasu nie miałem konta z winy BB i można powiedzieć gów...o dostałem , także sam rozumiesz :p
https://drive.google.com/file/d/1Sg1...4JjpQvzCI/view
spróbuj podmienić clienta.swf na ten plik z linku
Dzięki za odpowiedź. Podmieniłem ale efekt ten sam. Błąd też ten sam.
a wy sie dziwicie ze nie potrafia zrobic pod MacOs klienta? ich przerasta zwykla konserwa
Znowu problem z grą klient pobrany działało wszystko Ok . i teraz znowu nic ...bez sensu suport tez nie odpowiada to po co w to dalej grać ?? Windows 10 nowy komp i nic ......
Niestety u mnie dalej nie działa, plik zamieniony i teraz wyskakuje "File loading failed"
u mnie dalej nie działa a wszystko robiłem od nowa tak jak w grudniu i lipa
Mam ten sam problem, do tej pory wszystko działało. Od wczoraj nie mogę uruchomić gry("Your client could not be updated!..........) Odinstalowałem grę, instalowałem od nowa, wrzuciłem plik client.swf. Nic nie pomaga :(
U mnie tez wszystko zrobione wg instrukcji i "File loading failed"
Penelopa już podała o możliwości pobrania nowego clienta.swf z datą 26.012021.
Tego starego z grudnia trzeba podmienić (jest mniejszy o 3 kB)
Tylko dlaczego 24 godziny za późno a nie po aktualizacji ?
Jak forumowicze sami sobie pomogli.
Właściwie od czego jest support ?
Ten nowy plik pobrany, komp ponownie odpalony i dalej nic. Bład wywala i tyle
Notka moderacyjna.
Połączono posty użytkowników napisane jeden pod drugim.
Posty z tematów "problem z włączeniem klienta" , "problem z grą", napisane w trakcie / po aktualizacji gry zostały przeniesione do bieżącego wątku.
Scalono z tematem " Brak możliwości uruchomienia gry".
Acha czyli oprócz niebywałych umiejętności łączenia tematów jeszcze usuwacie posty. To zapytam inaczej: czy może ktoś z BB wie jak uruchomić ta grę, która pomału staje się czymś co można sobie wsadzić tam gdzie plecy tracą swoja szlachetna nazwę? Dotychczasowa recepta niestety nie działa.
1. Wyloguj się, odinstaluj klienta.
2. Zrestartuj komputer (aby wszystkie zadania były naprawdę zakończone)
3. Pobierz ze strony głównej aktualną wersję klienta i zainstaluj ją.
4. Rozpocznij grę
5. Jeżeli nie zadziała, pobierz aktualny plik SWF i skorzystaj z instrukcji z tego tematu.
Dali do zrozumienia graczom że koniec gry, tylko nie widzieli jak to powiedzieć
Niestety 2 dni walki psu w zad, gra nie działa. Nawet czyszczenie liści i podlanie psa xD
Niestety Victorio, zrobiłem jak napisałaś i dalej wyskakuje "File loadinf failed!" Jako ciekawostkę powiem że na innym kompie zalogowałem się bez problemu nie zmieniając niczego .
Więc w czym jest problem. Client jedne komputery lubi , a inne nagle przestał?? Chyba jak spora ilość graczy z wieloletnim stażem podziękuję za grę :(
Choćbym nie wiem co zrobił gra NADAL NIE DZIAŁA. Powtarzałem wszystkie kroki po kilka razy - nic.
mi restart dał radę... ale ilu graczy z "old republic" da sobie spokój z graniem...???
ja skorzystałem z porady, zainstalowałem to i dziś ruszyło https://forum.thesettlersonline.com/...6-Jan?p=361663
Nie wiem, bo ja również nie musiałam niczego zmieniać.
Ale tak dla przypomnienia:
Wchodzisz w c:\Users\TWOJA-NAZWA-KOMPA\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\---> dzięki z3nfist :)
Tworzysz nowy folder o nazwie Client
(jeżeli już jest to go usuń i utwórz nowy)
a potem w ten nowoutworzony folder wklejasz plik client.swf pobrany z oficjalnej instrukcji ----> Pobierz ten plik. W razie potrzeby zmieniasz nazwę pliku na client.swf , odświeżasz przeglądarkę i klikasz "graj"
ps.: prawidłowy rozmiar pliku client.swf to 9 234 KB ---> jeżeli u Ciebie rozmiar pliku jest inny to masz stary plik i musisz go podmienić.
Od godziny co chwilę wywala mnie z serwera. Też tak macie?
Możliwe, że w Twoim brakuje pakietu redystrybucyjnego Visual C ++ dla programu Visual Studio 2015
https://forum.thesettlersonline.pl/t...740#post293740
Witam. Mam pytanie :kiedy to zacznie jakos normalnie funkcjonowac ? bo pomimo zmieniania ,podmieniania , donstalowywania czego sie da dalej jest to samo.
U mnie niestety dalej nie działa ! wszystko robione kilkakrotnie od początku i wielkie nic.. tylko ''File loading failed!''
Spróbuj po kolei:
1. Odinstalować klienta.
2. Wyczyścić ciastka i pamięć podręczną DNS.
3. Przeczyścić kompa CCleanerem. Wyłączyć antywirus
4. Reset kompa
5. Wyłączyć antywirus. Instalacja i próba wejścia do gry. Jak nadal nie działa to poradnik z forum z nowym plikiem client.swf
U mnie żadna instrukcja nie daje efektów...
Reinstalacja, cleaner, czyszczenie historii i dns, nowy client (poj. 9 234KB) i dalej tak samo.
Win10, 64 bit
Zrobiłam wszystko po kolei jak w powyższej instrukcji i niestety nic.. dalej to samo ''File loading failed!''
Najgorsze ,ze BB ma gleboko w d... tych co im nie dziala.
Czlowiek czuje sie jakby mial scrackowac jakas platna gre .
Ech szkoda ze odpadnie znowu troche spolecznosci.
Dla krytykow gramaty- nie mam polskich znakow
Zrobiłem powyższą procedurę i nie odpalało ale jak uruchomiłem program do znajdek, którego wcześniej używałem to poszło, uff.
A swoja droga to siłą TSO było że to była prosta gra przeglądarkowa, którą można było odpalić wszędzie na każdym kompie. Tymczasem BB próbuje zrobić z nas informatyków bo ci od nich nie mają pojęcia co robią. Po wprowadzeniu Clienta odeszła masa graczy, po tej akcji zostaną nieliczni - brawo BB. No chyba że o to chodziło.
Nie wiem jak, nie wiem co zrobiłem ale ruszyło... Ot tak, w zasadzie z (_!_)-y...
Po ponownym odinstalowaniu klienta zainstalowaniu na nowo co prawda ruszyło ale czy chodzi oto aby po wszystkich konserwach męczyc sie z tym klientem na nowo na na nowo i na nowo ciekawe ile cierpliwości starczy:)