Niestety zalogowac sie nie da, po czyszczeniu casha itp..... ręce opadają, mogliby dac choc komunikat, bo to strata czasu
Wersja do druku
Niestety zalogowac sie nie da, po czyszczeniu casha itp..... ręce opadają, mogliby dac choc komunikat, bo to strata czasu
Do wszystkich tu zgłaszających problemy z logowaniem należy dopisać z DEUSA cztery osoby (o których wiem) - od piątku, a mnie, podobnie jak z2nfista - od dziś ok. 13., tyle że nie mam tyle farta i wciąż nie mogę wejść. Wcześniej gra też nie chodziła jak należy, bo np. przygody były nieosiągalne, podobnie jak wejście na inne wyspy osób, które nie mogły się zalogować. O tym, że nie pomaga czyszczenie czy zmiana przeglądarki i kompa - szkoda nawet wspominać, bo to już wszyscy przerobili i wiedzą. Różnica może taka, że mi (mimo dwukrotnych zgłoszeń) support nie był łaskaw w ogóle odpowiedzieć.
szkoda słów, a irytacja przechodzi granice wytrzymałości. Doszłam do wniosku , że trzeba jednak sobie odpuścić i skończyć tą beznadziejną przygodę z settami bo drenują portfele żeby kupować klejnoty a nie przejmują się graczami którzy inwestują je w swoją wyspę:((((((((((((((((((((((
wlasnie skonczylam sprytnego , :))) i juz nie moge wejsc
Zauważcie, że ten wątek został założony już 2 stycznia, a więc już wtedy pojawiły się pierwsze, jednostkowe problemy, które znacznie się poszerzyły w miniony piątek, a dziś nabierają dalszego tempa. Ponoć dotyczy to tylko Kolonii. Aż żal, że nikt "wirusa" nie przeflancował na inne, byłaby pandemia, co może zmobilizowałoby TFUrców.
Nie mogę wejść na przygodę :P to samo jak na wyspę gracza który tez nie może się zalogować do gry .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/131f481af78b.jpg
Hej ja od rana w piatek niemoge wejsc moze rusza zady jutro bo dzien pracujacy {dzieki Matek za info}
Ja też od piątku nie mogę wejść. Śmierdzi mi to poważnymi zmianami. Wyłączanie kont graczy, chyba losowo i to na jednym serwerze, do tej pory czegoś takiego nie było. Ale jestem ciekawy co bedzie się działo jutro rano:)
Mam nadzieje ze juz nic nie naprawia i spokój z dziadostwem!
Również nie mogę wejść do gry. Problem pojawił się dziś. Wczoraj problemów brak.
Pytałem się kumpli i jeden może grać bez przeszkód. Udałem się do niego i fakt loguje się on i gra działa, ja loguje się na jego kompie (dla pewności zastosowany reset maszyny) i ... NIC robi się dokładnie to samo co u mnie w pracy i w domu.
To mi przychodzi tylko jedno na myśl, że poszła im w kosmos część danych odpowiedzialna za identyfikację gracza albo za układ wyspy
Dziś nie potrafię się zalogować. Próbowałem już wszystkiego i na wszystkich przeglądarkach. Nic nie działa.
Normalnie popelina. Ludzie nie mogą się zalogować (na razie jestem jeszcze wśród "szczęśliwców" zalogowanych) a przed chwilą ruszyła sprzedaż klejnocików.
Kupujta ludziska bo kres setów bliski
Co ciekawe to jak widzę sami Starzy wyjadacze :) - prawie. - z 2012-13 roku . Dadzą jutro po parę koszy i OKi - hehe
Nie tylko starzy wyjadacze. :( Od 13.30 wczoraj, kiedy zerwało się połączenie z serwerem, już nie mogę dostać się do gry. Przy każdej z kilkudziesięciu prób ostatecznie pojawia się znany komunikat błędu.
Naprawdę zdumiewające jest, że support jako przyczyny wskazuje Flash Player, przeglądarkę albo cache DNS, zamiast przyznać, że serwer w04g01.thesettlersonline.pl nie jest dostępny. Jeśli serwer nie zestawia połączeń, to żadne "wyczyszczenie pamięci podręcznej i ciasteczek" nie pomoże. To, że support nie prosi graczy o szczegóły diagnostyczne (adresy IP, tracert), tylko potwierdza, że powód utrudnień jest znany.
Miły poranek. Promocja na klejnoty i nawet mogę kupić ale na grę to już wejść nie da się. Premium ucieka, czas też. Wzmianki kiedy zostanie usunięta awaria brak. Tyle lat gram i jeszcze się dziwie a to czasy, że ho.
Problem dalej występuje, niezależnie czy przeglądarka czy dedykowana apka z flashem w TSO sobie nie pograsz bracie :(
Czas zakonczyc przygode z tso. Do zobaczenia gdzies tam
Smutny ten koniec. Tyle dni, tyle godzin i brak reakcji ze strony BB. Nie powinno tak się lekceważyć graczy- ludzi.
od wczoraj od ok.14 nie mogę wejśc do gry, masakra....
hmmm..... ale klejnociki mogę kupić bez problemu :))) tylko po co ????
w sobotę pisałem do suportu i dostałem standardową odpowiedź (która nic nie wniosła) ale jak odpowiedziałem na nią z wiadomą odpowiedzią to otrzymałem zwrotne info, że oni sprawę już zamknęli i dla nich mój problem jest rozwiązany.
hmmm gdybym ja tak w mojej pracy podchodził do zajęć to w 5 sek wyleciałbym na zbity pysk.
Może to sposób aby pozbyć się graczy z rocznika 2012,2013. Hmm Tak po angielsku, bez pożegnania.
no to trzeci dzień mamy bez gierki
problem z logowaniem mam i ja... około 10k prezentów z magazynu pójdzie zapewne w .... :(
U mnie wczoraj wczesnym wieczorem gra się rozsypała... Cóż, obaczym ;)
nadal nie można zalogować - wiec podtrzymuję moje zdanie że serwer był zabrany dla tego by Settlers III Free Weekend mógł wspomóc grywalność , a my na Kolonii tylko oberwaliśmy rykoszetem - bo wybrali najmniej zarabiający dla BB serwer .
Kto mi zwróci 3 dni premium, premie za codzienne logowania , zakupy eventowe itd. itp. ...
Tak, wiem że to TYLKO GRA, ale niech BB nas nie OLEWA
To widzę, że nie zostałem sam z tymi prezentami...
dla mnie to jest głupota, powinni wyłączyć czy zresetować wszystkie serwery z którymi ludzie zgłaszają problemy.
Bo prędzej czy później tym ludziom którym gra jeszcze działa gra się i tak wyłoży.
Od rana w piątek 10.01.2019 nie da się zalogować do gry.
Do teraz Kolonia nadal nie działa - BRAK SŁÓW .
* Od rana w piątek 10.01.2020 nie da się zalogować do gry.
Do teraz Kolonia nadal nie działa - BRAK SŁÓW .
Najgorsze jest to, że na oficjalnej cicho-sza, nawet małego komunikatu - tylko promocja klejek. Świadczy to o braku szacunku dla graczy, niestety.
Nadal nie działa. Od piątku...
event się wyłączył z automatu , nadal nie można wejść do gry
- komunikat -
...".połączenie z serwerem zostało przerwane.Prosimy o cierpliwość, staramy
rozwiązać się ten problem .."
następny komunikat na niebieskim ekranie -
..."Prosimy wybrać OK, aby odświeżyć połączenie "...
i apiat odnowa
odpowiedź supportu :
korespondencja z Supportem została wycięta. Proszę o niepublikowanie w przyszłości korespondencji z Supportem, moderatorami lub administratorami gry na forum publicznym, gdyż jest to zabronione ze względu na to iż może zawierać poufne informacje.
WOW dostałem info z suportu i programiści zabrali się za robotę i ze śrubokrętem szukają problemu między swoimi zębami, czyli już zapewne za chwil parę będę mógł się logować. Podobno żeby zrekompensować 3 dni bez gry, gra będzie chodzić z 3x prędkością ale z magazynów zniknie mi za to 90% zasobów. Cóż naprawa śrubokrętem jakieś ryzyko niesie.
I mam pilnie śledzić wszystkie komunikaty na stronie głównej gry, bo wszystko jest tam umieszczane a ja gupi czytać ze zrozumieniem nie umiem więc zapewne to moja wina że gra nie działa.
Koledzy i Koleżanki :D Jednak coś robią :D juz niedługo znów się zobaczymy w grze :D albo i nie hehe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/53472be2e87d.jpg
Jest komunikat na głównej o restarcie serwera.