No tak, ale jak na ponad 30 odkrywców żaden nie przyniósł?? To jakie to są szanse? Było od razu napisać, że nie przynoszą.
Wersja do druku
To samo wysłani przed startem tez nie przynieśli, więc teraz trzeba słać tak aby zdążyli za minuta koniec aby cokolwiek przynieśli
u mnie działają, ale czas dojścia z 28sek skoczył do 3min24sek.Cytat:
Piekarnia nie tyle wydłuża czas pracy silosów, co całkowicie wyłącza ich pracę.
jak do tej pory wróciła mi połowa odkrywców i każdy przyniósł prezenty.
To się ciesz bo chociaż się możesz zalogować i sprawdzić, a u mnie kicha od wczoraj nie mogę się zalogować
Dobrze że chociaż zakupy eventowe zrobione to w razie W nie będe stratny
to czy znajdą jest uzależnione od kilku warunków, szczegóły byly opisywane tu:
https://forum.thesettlersonline.pl/t...e-skarb%C3%B3w
Witam serdecznie!
Odpowiedź na wątpliwości znajduje się w naszym Pamiętniku dewelopera. Dla ułatwienia przytaczam poniżej fragment:
Poszukiwanie skarbów (Odkrywca)
Wszystkie poszukiwania skarbów rozpoczęte przed fazą usuwania mają szansę na nagrodę w postaci zasobów eventowych. Każde poszukiwanie skarbów rozpoczęte podczas lub po tym jak rozpoczęła się faza usuwania nie zostanie nagrodzone walutą eventową.
Prezenty w tym wypadku nie są gwarantowane, a odkrywcy mają jedynie szansę na ich znalezienie.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
czy ktoś wie do czego ma służyć trzeci olej, ten z nasion i kamieni?
.
Jak to się ma do tego:
i do tego, że w czasie eventu prawie 50 odkrywców z każdych poszukiwań przynosiło prezenty a ci sami wysłani ostatniego dnia eventu nie przynieśli żadnego?
Coś tu po prostu nie zadziałało i po co ściemniać. A z tłumaczeń Alexa (mimo, że angielski znam bardzo dobrze) nic nie rozumiem. Może ktoś bardziej ogarnięty wyjaśni ten wyjątek, o którym pisze.
W innych grach kiedy coś nie działa developerzy piszą, że wiedzą, przepraszają, zrekompensują, a tutaj zawsze pierwsza linia obrony to "wszystko działa dobrze, tylko gracze nie rozumieją".
Tłumaczenie Alexa:
1. Wysyłasz odkrywców - generowana jest tabele z zasobami eventowymi jakie przyniosą.
2. Wylogowujesz się - tabela z zasobami jest kasowana.
3. Logujesz się po evencie - tabela z zasobami ponownie jest generowana ale event zakończył się. Brak zasobów eventowych.
Gdybyś był cały czas online lub zalogował się przed końcem eventu i poczekał na odkrywców to przynieśliby zasoby eventowe.
Tak to rozumiem.
Co jest kuriozalne bo trigger odpowiadajacy za nagrody powinien byc ustalony na poczatku albo na koncu cyklu, i nie ma zadnego uzasadnienia zeby mial byc w trakcie cyklu zmieniany.
Jak ktos nie rozumie dlaczego, to niech sie zastanowi czy np geologowie zapominaja o tym ze szukali zloz jesli gracz sie wyloguje, albo czy budynki przestaja sie ulepszac.
Rano zalogowałem się, potem koło 9 zamknąłem grę, odkrywcy wrócili godzinę po zakończeniu eventu i prezenty przynieśli (nie patrzałem czy wszyscy), więc tłumaczenie BB ma się nijak do tego co się podziało.
Spiesze z wytlumaczeniem, ze poziomy smiesznosci to nie poziomy w grze, i to ze przekraczacie kolejne nie jest rownoznaczne z tym, ze jestescie coraz lepsi.
Bo najwyrazniej ktos mial problem ze zrozumieniem tego ;)
Zauważyłem że jest zupełnie na odwrót:
1. Wchodzisz przed zakończeniem eventu. Wysyłasz odkrywców. Zamykasz grę.
2. Wracasz do gry po kilku godzinach. Wszyscy którzy wrócili przynoszą prezenty.
3. Wracasz kolejny raz po jakimś czasie. Pozostali, którzy nie zdążyli wrócić przed poprzednim wejściem już nie przynoszą prezentów.
Wychodzi na to, że "tabela dropów" jest generowana podczas każdego logowania, więc trzeba się zalogować ponownie po zakończeniu eventu, jak już odkrywcy wrócą.
Chciałbym podziękować BB za super iwent, szczególnie za ostatni jego tydzień, tyle dobra wpadło z iwentu, że aż z tego dobrobytu padł serwer. Śmiechom nie było końca, a saport przez pół roku jeszcze będzie zamiast śniadań wcinać ciastka, które ludzie czyścili z namaszczeniem od tygodnia.
A ja nie dziękuję ponieważ: Wszystko to nie ma znaczenia bo wykopią Was z gry tak jak mnie!