400 z jednej na torbie, a po jednej dobie farma będzie pusta bez dosypki
bardzo słabo :p
Wersja do druku
naprawic gry na bieżaco nie potrafią :)
https://i.postimg.cc/N0mHfr6N/screenshot-325.png
Skąd ja mam wiedzieć czy jest szybsze złoże znalezione?
W dodatku nie znalazło 100% większego a 50%
Sparkz, no ok, ale nadal nie ma pokazane czy jest depozyt szybszy, czy też nie.
czy ktoś może opisac jak w praktyce na testowym działa premia "szalona milosc"? tzn. czy jarmark na 4 lvl premiuje wtedy X8 przez 2h?
No weź... przecież sam możesz zajrzeć
wow 48 monet co 24 minuty przez 2 godziny no po prostu dostawie 10 magazynów by to prawie niewyobrażalne bogactwo pomieścić ;D
A to ja mam pytanie do naszej główno dowodzącej
dlaczego podczas tego śmiesznego eventu nie ma opcji otrzymania kfiatków z pojedynczych przygód.
Chcecie na siłe ratować tonący okręt i na siłe każecie teraz męczyć kooperacje lub wieloosobowe przygody gdzie wymiana dropa lub jego sprzedać czasami wiąże się z cudem.
ten event walentynkowy dyskryminuje osoby ktore sa zakochane same w sobie i inni im sa nie potrzebni- i przez ta dyskryminacje nie ma w przygodach 1osobowycch dopalek kwiatkow oraz nie mozna sobie samemu wrzucic niektorych premek
Praktycznie w każdym evencie są elementy wymagające interakcji z innymi.
Najbardziej skorzystamy w atakach wstępnych, na Vargusie i w atakach przeciwpiechotnych Majorem powinnismy zyskać, ale nie tak bardzo, bo choć po każdej fali pozostanie mniej wrogich jednostek, to skontruja one o 20% mocniej, więc w atakach wielorundowych możemy nawet stracić... za to w pozostałych walkach jednostki z wysoka inicjatywą zadadzą większe straty i stracimy na pewno.
Gdzie możemy skorzystać? Być może wnikliwa analiza kampanii "Górski klan" pozwoli nam zaoszczędzić trochę konnych, łuczników i rycerzy, jednak wydaje się, że drogi budynek i premia za bezcenną saletrę z dwudniowym cooldownem powinny dawać ewidentne korzyści, tymczasem tutaj na wiekszości przygód po nierozważnym użyciu premii mozemy być stratni w wojsku, nie mówiąc o czasie straconym na dodatkowe symulacje przed każdą walką.
Nie wiem i niespecjalnie chce mi sie to liczyc ale wyglada na to, ze jakis minimalny zysk na tym zawsze uzyskamy, bo przeciwnik odda 20% mocniej ale z mniejszej ilosci jednostek.
Zakladajac ze mamy np 100 wrogich jednostek i pierwszym atakiem zabijemy 50, to w scenariuszu :
- bez buffa zabijemy 50, pozostale oddadza nam z sila piecdziesieciu jednostek
- z buffem zabijemy 60, pozostale 40 odda nam z sila 48 jednostek
Jakby przeanalizowac wszystkie mozliwe przypadki to akurat ten buff ma szanse wyjsc na +, ale zysk z niego i tak bedzie marginalny. Druga sprawa, i to dosc zabawna, ze ten zysk i tak raczej wynika z przypadku niz z jakichkolwiek kalkulacji po stronie BB, bo patrzac na inne buffy oni dalej najwyrazniej nie rozumieja co robia.
Zabite jednostki mają możliwość ataku, znikają w drugiej fali. Czyli w pierwszym ataku, zabijając je, one jeszcze zadadzą obrażenia.
Oczywiscie masz racje. Posta pisalem odnoszac sie czesciowo do tego co pisal baqslaw i nie zwrocilem uwagi na to, ze cytowany fragment nigdzie nie implikuje atakow z przewaga inicjatywy.
Przy normalnych atakach oczywiscie ten buff zadnej przewagi nam nie daje (co nomen omen czyni go jeszcze gorszym).
__
Pro forma: nie znikaja w drugiej fali bo ataki wszystkich jednostek z taka sama inicjatywa odbywaja sie jednoczesnie, na podgladzie walki sa pokazane inaczej (nieprawidlowo) zeby mozna sie bylo w ogole zorientowac co sie dzieje.
u kupca jest do kupienia niewyczerpana kopalnia żelaza jedyne 25ooo klejnotów.
Na SettlersOnLineWiki.EU jest informacja, że do nabycia będzie pakiet
Dowód Miłości za 16.999 róż o poniższej zawartości:
1x Czempion Anslem
1x Niewyczerpalna Kopalnia Żelaza
1x Duży Domek Nad Rzeką
1x Mały Domek Nad Rzeką
1x Ulepszony Magazyn
1x Prestiżowa Premia DLa Przyjaciela
7 Dni Premium (2x 3dni, 1x 1dzień)
3x Przytulasy i Buziaki
2x Skrytobójca
2x Duża Katapulta
2x Grad Strzał
2x Grad Płonących Strzał
2x Balista
Do tej pory raczej informacje na tej stronie się sprawdzały (z małymi korektami).
Przypomnijcie mi na jakiej zasadzie było w tym ewencie dodatkowe PD? Pamiętam, ze zasuwaliśmy lampy na okrągło i w tej kwestii chyba nic się nie zmieniło. Ale też coś mi się kojarzy, ze było sporo lamentów, bo nie zawsze to PD było i nie pamiętam od czego zależało... Od walentynek czy czegoś innego?
Trzy aktywne kartki walentynkowe dawały premię walentynka, od znajomego 3 godziny trwania i wtedy kooperacyjne, i wieloosobowe miały podwójne PD i łup.