to samo BBrawo :D
Wersja do druku
to samo BBrawo :D
Udało mi się zalogować
Podczas bloku:(
napisali
"Nowy czas wdrożenia gry
Od tej chwili pojawi się nowy przedział czasowy, podczas którego gra będzie aktualizowana. Dokładny czas podamy w ogłoszeniu, 1 dzień przed jednak pamiętajcie o tym, iż aktualizacje będą odbywały się około godziny 08:00 - 12:00 CET"
teraz moga kiedy chca, i nie musza informowac
wywalilo mnie podczas wylaczania bajkowego zamku bo skonczyla sie premka :)
Nie mogę wejść teraz do gry:mad: Wcześniej nie było problemu póki mnie nie wywaliło. Wyskakuje komunikat "serwer został wyłączony z przyczyn technicznych..." Czyszczenie ciastek, przeglądarki itp. nie pomogło:mad:
jest
Złota góra ruszyła
Witam!
Technicy pracują nad rozwiązaniem opisanego błędu.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Lubię to!
od rana walczę ..... wrrrr prób ze 200 i nadal " w tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie " - a ja jak głupi próbuje i próbuje .....
Witam!
Opisany problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) przeglądarki.
Zalecam regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej.
Jeśli wyczyszczenie pamięci podręcznej nie przyniesie rozwiązania, proszę spróbować zalogować się do gry przy użyciu innej przeglądarki, może to wpłynąć pozytywnie na stabilność gry.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witam.
Od rana również walczę z tym problemem. Próbowałem na różnych przeglądarkach i nic. Znajomy zalogował się z mojego komputera bez problemu.
" w tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie " wciąż u mnie ten błąd
nawet znajomy jak wchodzi do mnie na wyspę ma ten sam błąd pomimo tego, że u siebie może normalnie grać
Support ^^ a oni w pierwszej kolejności każą Ci wyczyścić DNS Cache :)
dziś już działa :)
czyli można
dis znowu kibel z logowaniem , po wymianie loota w CR w poczcie mialem tylko nagrode z 1 loota !!!! Pytam sie co jest grane i gdzie jest loot z wymiany ... Mialem Premium i co , wogole nic nie dostane ....
Witam!
Napisz w tej sprawie do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
logowani nie udane od ponad 1h, teraz nie można wejść do gry :(
konserwa o 17?
A co to, już konserwację rozpoczęli?
przerwa%20techniczna się pojawia
No tak, z cichacza, zza krzaków, Piwonia hehe, norma.
miało nie być konserw!?
cholera o tej porze takie cuda ech
Puszczam atak z blokiem, 2 wolnych + 2 szybkich
kliknąłem 2 wolnych i 1 szybkiego przy ostatnim pojawił się smutny facet i zaczął walić młotkiem w kompa.
Po chwili utrata połączenia i komunikat o niemożności wejścia.
I teraz pytanie poszli generałowie czy nie, jeśli tak to ilu bo ostatnie na pewno nie.
Okazało się że żaden nie wyszedł ale chwila stresu była:)
Jakież trzeba mieć wyczucie chwili żeby mi takiego psikusa zrobić.
A swoją drogą miałem sporo szczęścia, kwestia kilkunastu sekund i ponad 300 elity (o reszcie nie wspomnę) poszło by do piachu.
błedy sa
a miało już nie być przerw technicznych. no cóż. produkt francuski, deklaracje jedno, rzeczywistość drugie :(
osly takiego posta walnely na glownej stronie - nigdy wiecej konserw!
I co tydzien zamykaja serwy na kilka godzim - ale konserw nie ma.
Kur.. 4 lata a oni dalej nic nie potrafia dobrze zrobic ...
Co chwile coś się dzieje.
szanowne bb:) czy nie da tego robic w nocy?? a nie tekst na glownei stronie ze nie będzie konserw!!
"Niestety nie udało się połączyć z serwerem The Settlers Online", porażka!!!
bida z nedza!!! Czlowiek przyszedl do pracy i probuje przetrwac a tu grac nie mozna!!!
Witam, to planowa aktualizacja :) http://forum.thesettlersonline.pl/threads/40989
OK - planowa - ale czy nie można zaplanować w innych godzinach tylko teraz?
W ramach ZG mam zrobić przygodę epicką - zacznę ok. 13 (bo pewnie aktualizacja przedłuży się...) to kiedy będę kończyć??
Takie traktowanie graczy to czysta amatorszczyzna