Dalej jest problem z tym że jak mam zajęty drugi slot przygodą to po podbiciu kolonii nie można przejść w tryb ustawiania obrony. Tak trudno to naprawić ?
http://i.imgur.com/PaJx5XJ.png
Wersja do druku
Dalej jest problem z tym że jak mam zajęty drugi slot przygodą to po podbiciu kolonii nie można przejść w tryb ustawiania obrony. Tak trudno to naprawić ?
http://i.imgur.com/PaJx5XJ.png
hehe u mnie lepszy numer ....Na duzą kolonie w ogóle nie mogłem wejść. Mysle sobie trudno poczekam az się jej czas skończy to uruchomie nastepną. Czas minął, kolonia znikła z menu a marszałkowie nie wrócili -ba slot mam zajety że nie moge nawet odpalic żadnej przygody. Pisałem do suportu ciekawe co mi odpowie.
Dziś dostałem zaskakujący raport po podbiciu kolonii
http://i.imgur.com/Gj4yBfs.png .
Gdzie moje punkty waleczności ?
Punkty waleczności dostajesz tylko w przypadku odbicia kolonii innemu graczowi.Cytat:
Gdzie moje punkty waleczności ?
Czy osiągnięcia zalicza już poprawnie?
o ile wiem to nie ;]Cytat:
Czy osiągnięcia zalicza już poprawnie?
Mam pytanko, czy ktokolwiek obronił jakąś zwykłą lub małą BOGATĄ kolonię i dostał punkty waleczności? Miałem ich sporo i jedyne co dostaję to raporty bez ataków ludzi. Oczywiście zdarza się, że ludzie tylko zerkają na kolonię i wychodzą, ale też przy atakach trwających kilka godzin dostaję puste raporty, nie wiem czy faktycznie nikt nie próbuje odbić mojej kolonii? czy może jednak jest to kolejny błąd :/
Od kilku konserw raporty z dropem za obronę nie przychodziły. Chociaż wczoraj przed konserwą jakiś przyszedł i dał mi 200 punktów ale z jakimś dziwnym raportem w stylu kilka tysiecy strat przeciwnika.
Pocieszające jest to że nad tym jakoś w BB pracują bo na testowym w changelogu z 12 stycznia jest punkt "Cancelling attacks on player colonies without fighting gave the defender loot"
To by świadczyło o tym, że po pierwsze - dalej nie poprawili poprawności zliczania atakujacych jednostek wroga podczas obrony kolonii (nad czym mam nadzieję pracują), a po drugie - że samo "odwiedzenie" cudzej kolonii nie daje SC ani VP, tylko musi się odbyć jakaś walka (choć wcześniej takie mini-nagrody wpadały). I może wreszcie zniknie [undefined text] pojawiający się tu i ówdzie.
Mam też nadzieję że coś zrobią żeby ludzie bardziej chcieli się bawić w podbijanie kolonii bo ciężko w tej chwili nawet o "gościa" na koloniach, o jakimś najeźdźcy nie mówiąc.
taka mala ciekawostka- kolega z serwera odkryl kolonie z hm... zwlokami mojego generala? ;)
http://i.imgur.com/RgwaCjf.jpg
Też takie coś GbrL miałem że widziałem generała kolegi na podbijanej kolonii .
Nie jest żle zaczyna mi szukać mapy na różnych poziomach bo ostatnio tylko poz3 miałem .Mi znak generała został jak robiłem obronę ale to pewnie dlatego że nie zdążył się przenieść a zakończyłem już .dalej jednak jest zagadką dla mnie wyszukiwanie poziomu kolonii? pozdrawiam
Juz ktorys dzien z rzedu moj general wyslany do bloku zaginal w akcji i glowny atak zostal przejety przez oboz, ktory w normalnej sytuacji bylby blokowany... BB_Teromorcie, ktory jak sam przyznales czytasz to forum ukradkiem, wez tam zadzialaj w tej sprawie, bo gdy ostatni klejnociarze opuszcza te tonaca lajbe to i Ciebie kopna soczyscie w 4 litery :rolleyes:
witam wiszę na tym badziewiu
po kliknięciu stwórz linie obrona
wywaliło mnie z gry
efekt jest taki ze ani nie mogę zając koloni ani jej usunąć
stan taki się utrzymuje ze z 40 min
re-log nie pomaga
ps ekspedycja robiona na włączonym premium
koniec wachlowania gienkami z przerzutem wojsk :)
http://oi59.tinypic.com/71qn3b.jpg
oki , ale jak ubilam bosa to juz byl koniec- nie musialam wszystkich wojsk ubijac
bugi w osiagnieciach: mam lvl 3 koloni
nie zalicza bosow osiagniecie SZEF (byc moze trzeba wg kolejnosci jak w zadaniu, przed konserwa kazdego łapało)
nie zalicza osiagniecia AS -> odbij 100 malych wysp, (doswiadczony zolnierz dolicza)
nie zalicza osiagniecia WARTOWNIK-> obron zwykla wyspe
zwłoki generala mozna ustawic wystarczy przeniesc genarala (w momemencie gdy go przenosimy) zakonczyc kolonie slad zostanie:P
j/w nie zalicza bosów
dalej nie zalicza tytanu
- trzeba pamietac , że jak robimy kolonie to innych przygód ( z zapki) nie można miec otwartych , po zakonczeniu nie da sie ustawic obrony
Najwiekszy bug jaki znalazlem: Ktos odbil moja kolonie jakis czas temu, znalazjem ja i podbijam na nowo ze zwlokami starego generala:P zaznaczone na czerwono nie moglbym ustawic bo kolonia ma czas 4h
http://i61.tinypic.com/1zvx5w6.jpg
dorzucam tam kolejne zwłoki generałajak ktos podbije niech sie pochwali i dorzuci swego genka:)
http://i58.tinypic.com/2qnqj9k.jpg
nie działaja pakiety lecznicze
szkoda ze jest ograniczenie wojska na podbicie kolonii
no ja machnąłem wyspe DZOOZEFA :)
pzdr kolege ;)
może ktoś teraz zdobedzie i sie zaznaczy na wyspie :)
http://i.imgur.com/SPaLdNY.jpg
trafiem dziś na tą kolonię w losowaniu szkoda że to nie granitu bo bym podbił pozdrawiam
Najbardziej zdumiewającą sytuacją jest gdy posiadamy załóżmy 4 kolonie i odbijają nam tą, która została podbita ostatnia. Od tygodnia zacząłem obserwować dokładniej co się na nich dzieje i oto 3 obrazki które dobitnie mówią o specyfice wyszukiwania
Załącznik 2353
Załącznik 2354
Załącznik 2355
Kolonia która za parę godzin przejdzie w stan spoczynku miała 6 odwiedzin przez tydzień, a kolonia, która ma niecałą dobę już 14. Kolonia, którą znalazłem za 10 razem wysyłając odkrywce dorobiła się 1 odwiedzin przez 4 dni. Wnioski każdy niech wyciągnie sam ,wiem jedno wyszukiwanie mnie więcej kosztuje, ale spora część dłużej się zachowuje. Już 2 razy chciałem zrobić scrina po pierwszym dniu wyszukiwania za pierwszym razem ,ale niestety jak loguje się zazwyczaj po 16 kolonie już zostawały odbite, tą z 14 odparciami też się długo nie nacieszę :) ale taka jest specyfikacja, pewne kolonie są przez programistów tak ustawione, że ich motto to codziennie nowy właściciel. Chcesz mieć dłużej kolonię nie podbijaj tych, które za pierwszym razem wyskakują, odbiją Ci je bardzo szybko :). Publikując to pewnie kilku graczy moją sielankę przerwie ;) ,ale może to zrównoważy nieco odbicia.
u mnie za to na ostatnich 15 poszukiwań rezultat jest taki:
https://screenshooter.blob.core.wind...yxzyvdoscnurop
zabawę z koloniami dopiero zaczęłam, podbiłam raptem 4, a teraz wyszukiwane są tylko i wyłącznie na poziomie 3
Nie wiem ale ja się spotkałem z takim błędem:
mianowicie marszałek jak pędzi na obóz i zostaje przejęty to nie ma już całej drogi jego przejścia tylko jest natychmiastowy przeskok pod przejmójący obóz, nie ma możliwości anulowania ataku, ponieważ nie zdąży się marszałek wycofać.
I kolejne nie wiadomo co to ma być
Kolejnym błędem jaki mam, właściwie to od początku tak jest, iż jeśli ktoś usiłuje podbić moją kolonię i mu się to nie udaje otrzymuje wiadomość:
"udało Ci się pokonać agresora próbującego zając twoją kolonię" i jest tam raport.
Z tego co się dowiedziałem za każdą taką obronę powinienem otrzymać punkty waleczności, a tu niestety nic.
JAK KAŻDY ZAUWAŻYŁ (OCZYWISCIE KAZDY TEN KTO WYKONUJE EKSPEDYCJE) IZ PO KONSERWIE NIE WSZYSTKIE BLEDY ZOSTALY USUNIETE.
A MIANOWICIE BLEDY W OSIAGNIECIACH PODBIJANIA JAK I OBRONY WYSPY KOLONI
U MNIE ZATRZYMALO SIE TO NA:
As:7
Bohater:12
Niepowstrzymana siła:2
Doswiadczony Zolnierz: (gdzie najsmieszniejsze jest to ze to powinna byc suma wszystkich w/w osiagniec) mam 65
a w obronie...
dobry straznik: 7
sokoleoki wartownik:7
niewzruszony czempion:2
Skała: (suma wszystkich obronionych wysp): mam 39
SUPORT PROSZONY ZATEM O NAPRAWIENIE TEGO ZNACZACEGO BLEDU!!!!!!
mase bledow jest
ostatnio mi nawet wojska walczyly i na wyspie koloni i na wyspie macierzynskiej lol
niedlugo to beda nam muchy lataly albo pajaki chodzily po morzu :) wokol wyspy .... lol
na wyspie tez mi walcza :)
ale sie zirytowałem bo to ze blok mi nie wyszedł to mniejsza o to , ale gienek który zboczył z kursu rozwalił obóz który go przechwycił , wpadłem na wyspe zeby woja dosłac i po powrocie ten obóz stał zpowrotem
naprawcie te kolonie !!!
Pytanie czy w ogóle miały miejsce jakiekolwiek ataki. Jeśli nie, a potencjalny agresor tylko zajrzał na kolonię i ją anulował, to nikt żadnych punktów waleczności nie dostanie. Sprawdź sobie w takim raporcie ilość ataków i ilość przegranych - jak jest po zero, to jest po zero :)
dodam iz bledne jest rowniez przeliczanie ilosci obronionych jak i zdobytych koloni w osiagnieciach....
nic sie nie zgadza.... od paru tygodni ilosci te stanely na martwym punkcie pomimo iz codziennie kogos pokonuje czy to w obronie czy to w ataku koloni...
takze kiedy to bedzie naprawione?
Zacznijmy od tego, że mylisz kilka rzeczy. Jeżeli chodzi przykładowo niezgodności wynikające z ataków Czyli między As + Bohater + Niepowstrzymana siła = Doświadczony żołnierz .... nigdy nie będzie taka sama bo Doświadczony żołnierz zlicza wszystkie podbite kolonie, nawet nie zajęte a te wcześniejsze trzy osiągnięcia zalicza tylko kolonie zajęte.
Jeżeli chodzi o obronę, niezgodności polegają przez błąd w grze gdzie podbijane czasami były 2 kolonie na raz. Przykładowo 1 kolonie podbijały 2 osoby, stąd inne naliczanie, a zdobyć mogła kolonie jedna osoba. Dodatkowo jest jeszcze inny problem, BB i tak go nie poprawi, więc lepiej nie wyjaśniać.
Jednak masz rację jeżeli chodzi o zadania:
As
Bohater
Niepowstrzymana siła
Dobry strażnik
sokolooki wartownik
Niewzruszony czempion
Tych 6 osiągnięć nie działa, i są niezliczane. Kiedy naprawią zapewne za jakieś 6-9 miesięcy.
Oprócz tego jest błąd z osiągnięciem Szef, który już trwa kilka miesięcy. Problem polega z błędnym nazewnictwem przywódców. Przykład w osiągnięciu mamy zabić przywódce o nazwie "Blizna" w gdzie jednak mamy przywódce "Blizna Boss". Kod programu nie odnajduje takiej wartości i nie dodaje, ją pomimo że go zabiliśmy. Jeżeli kilka miesięcy trwa poprawienie kilku nazw to sobie wyobraź jak błędy powyższe szybko poprawią ;p 9 miesięcy to optymistyczny plan ;-)
Mamy 28 osiągnięć w zakładce Kolonie, z czego 8 z nich są niedziałające. Czyli 30% zadań jest niedziałających, w tym tytanowe plony poprawiano ~5 miesięcy.
Pozdrawiam,
Idho
bardzo fajny post ale ja w swoim poscie nie pisalem ze te trzy osiagniecia maja byc zliczane do osiagniecia DOSWIADCZONY ZOLNIERZ
tylko ze sa blednie liczone i ze stanely w martwym punkcie....
czytaj miedzy wierszami moze jak nie mozesz zrozumiec to co pisalem .....
poza tym zdobylem chyba ponad 300koloni a i tak dalej wszystko stoi, to chyba podejrzewam ze jestem tutaj z nielicznych ktorych moze cos powiedziec na temat wykrytych bugow...
pozdrawiam....
co do osiągnięć podbitych kolonii jesteście w błędzie zalicza wszystkie ale od początku tylko te kolonie na 1 poziomie.Pewnie losuje wam tylko poziom 3 lub2 .zszedłem do losowania na poziom1 i wszystko zalicza mi teraz .
Metodą prób i błędów doszedłem do tego że zmniejsza poziom losowania po przegraniu pod rząd paru ataków na kolonie .Robiłem atak 16 piechoty i anulowałem przygodę tzn .kolonię tak aby zaliczyło mi punkty po paru atakach losowało mi poziom2 po kolejnych paru nieudanych atakach losowało mi poziom1..dodaję że posiadanie koloni nie ma tu znaczenia bo miałem wtedy 6 koloni na poziomie3 .Po paru udanych atakach lub nawet udanych obronach podwyższa poziom losowania i jak chcemy utrzymać poziom losowania musimy powtarzać manewr z przegranymi.Ostatnio wchodzę tylko na kolonię wylosowaną tak abym otrzymał raport i też działa .Zaznaczam że trzeba przegrać parę razy tak koło 5 i najlepiej z zajętymi już koloniami ... pozdrawiam ps.też mnie denerwowało że losuje mi tylko poziom 3
Dzięki, udało się.
Po 'nieudanych' 8-9 podbiciach zjechałam na poziom 2, po kolejnych 5 na poziom 1, :)
jak na tą grę to dziwne rozwiązanie bo po zastanowieniu się wydaje się być nawet logiczne jeżeli nie radzimy sobie z koloniami na danym poziomie tzn.przegrywamy bitwy losuje nam poziom niższy czyli łatwiejszy
wysyłałam marszałka z paroma jednostkami wojska, atakowałam jakiś obóz i anulowałam kolonie, atakowałam tylko zajęte kolonie
Zakupiłem nowego szybkiego kwatermistrza, wysłałem na kolonie, efektem czego na owej kolonii mam obszar serwera.... nie da się anulować bo tez wyskakuje obszar.... mam nadzieje ze jak wygaśnie czas kolonii to powracają gienki i nie będę miał totalnego obszaru... PRZESTRZEGAM PRZED UŻYWANIEM W/W DELIKWENTA!!
http://i.imgur.com/olrddx2.jpg