nie jesteś jedyny 4 godzinę wchodzę na przygodę udało się puścić 2 ataki hee hee dawno bym to o.... gdyby to nie była kooperacyjna
Wersja do druku
nie jesteś jedyny 4 godzinę wchodzę na przygodę udało się puścić 2 ataki hee hee dawno bym to o.... gdyby to nie była kooperacyjna
U mnie pojawił się taki problem, że do gry wchodzę za każdym razem, bez problemu, wszystko się wczytuje od razu, ale przygoda jest rozpoczęta i po próbie wejścia do niej dostaję komunika że ten obszar jest uszkodzony..... nawet się anulować nie da..... a to kooperacyjna i nie wiem czy gienki nie znikną
Jak przez chwilę były tylko opisane problemy wyżej tak teraz znowu się nie da wejść do gry (godzina później). Normalnie żenada jak nas traktują....
Mam to samo ;/ aa może wie ktoś jak to naprawić ?
Ładuję sie 10 minut :/
Czyżby niezapowiedziana konserwacja?
Przy próbie wejścia na grę dostaję znaną wszystkim informację "Połączenie nie powiodło się".
Na głównej nie ma o tym wzmianki, na Fb i Twitterze też nie. Na forum również cisza...
O co chodzi?
Minuta wyłączenia serwerów na znak 'żałoby' ze względu na informację o BB_Xaar? ;)
u mnie też przerwa techniczna wyskoczyła :((
Połączenie nie powiodło się
A co Wy chcecie , weekend przed nami , i jak to się stało tradycją pewnie znowu będzie gra szalała ..na pocieszenie w poniedziałek wszystko wróci do normy :)
masakra,coraz większe numery odstawiają
Mam to samo mogę się zalogować i to szybko, ale wejść do gry nie "połączenie nie powiodło się"!!!!! 27.06.2014 od godz. 8:25 do 9:05 nic!!!!!!!!!!!
Mi w momencie wczytywania mapy wyskakuje to nowe okienko z obrazkiem komputera i komunikatem "Połączenie z serwerem zostało przerwane...". Próbuję od ok. 8:20 co ok. 15 minut i ciągle to samo.
I kolejne problemy brawo brawo :D
I du.a z Twittera :)
TypeError: window.addEvent is not a function graj:186
TypeError: twitter is not a function graj:215
I znów problemy, nawet obrazki na stronie głównej się nie ładują.
no i dalej nie da się zalogować :(
między 05-00 a 06-00 dało sie wejść, ale teraz znowu lipa
Czy dzisiaj ma ktoś problem z zalogowaniem się do gry,bo ja próbuje od godziny i nie mogę się zalogować
ja miałam problem po relogu, przestała mi mapka odpowiadać na niektóre komendy, przelogowałam i klops, 10 min usiłowało wczytać strone, w końcu sie udało, ale znowu zaczyna mi mapka nawalac, nie moge podpalić koleżanki bo nie wczytuje jej budynków do końca:(
Ja zalogowałem się rano, ale mapka nie wczytała się do końca. Po relogu nie można już się zalogować.
Banda Baranów pewnie jeszcze śpi, support nie pracuje w weekendy i można sobie pisać do /dev/null (zresztą i tak tam trafiają wszelkie zgłoszenia, sądząc po niezwykle merytorycznych i wyczerpujących odpowiedziach Supportu).
Ja chcę grać !!!
działa
Ja też mam problemy z wejściem do gry od wczoraj. Gram z terenu Niemiec. Może to ma wpływ bo wszystko inne mi działa.
Ja też mam problemy z wejściem do gry od przedwczoraj. Przedtem wszystko działało. Teraz po naciśnięciu przycisku graj pokazuje się niebieski ekran i to wszystko. A kalendarz ucieka. i przygody też.
BB by mogli zatrudnić nowych jakiś bystrych informatyków bo to co się dzieje to jest kpina 1-2 wpadki to może być ale że tak często to już śmiech.
Człowiek wydaje na tą grę jakieś pieniądze to chociaż by mogli wziąć się za robotę i to naprawić a mieć nas w DUPIE.
wywala mnie co chwile. od 4 godzin - o ile nie lepiej - usiluje zrobic symulacje walk i pomalu skonczyc przygode. premie na budynkach mi leca - a tego nie odda mi nikt. gratuluje technicznym i tworcom gry swietnego samopoczucia - kasa za krysztalki niech leci, a my ewentualnie napiszemy "przepraszam" (internet, jak papier, jest cierpliwy) i dorzucimy kilka *******ek, nie zwracajac ludziom premii i oplaconych dni czy godzin premium. BRAWO!
mi również nie działa... teraz to już od 2 godzin nawet zalogować się nie mogę. Wcześniej wywalało ... szkoda bo włączyłam premium i miałam zamiar dziś zrobić kilka przygód ...a wiadomo że będzie i jeszcze gorzej... szkoda że nikt nie przewidział WAKACJI:)
szkoda tylko ze sprzedałem lot a teraz nie mam jak skończyć przygody:( oczywiście załączona premia 3cia z kolei tez w plecy bo gra nie działa - po prostu super. BB wygrywa mistrzostwa
"wczytywanie mapy, wczytywanie mapy itd" i tak w kółko, albo nie da się zalogować albo nie wczytuje mapy ..... jak długo ten projekt pod tytułem "The settlers" będzie w ten sposób traktował graczy - w końcu to my was utrzymujemy :(
Ech ... znowu lipa ... przygoda odpalona , wojo wysłane ,zapki rozesłane i ... to by było na tyle .... masakra !!!! :mad:
http://scr.hu/2f0r/itebd
Nie wiem to tragedia premia uruchomiona wojo na wyspie i jak mnie wywaliło tak koniec.
u mnie problemy od wczoraj
co tydzien konserwacja a gra chodzi coraz gorzej może czas zainwestować w szybsze serwery
dodatkowo ten tekst z głównej rozwala " Informacja: Utrudnienia [zakończone] "
ludzie w końcu przestanom grać
Totalna żenada! W ekipie thesettlersonline - choć właściwie thesettlersoline powinno być prawdopodobnie jest zbyt wielu informatyków od siedmiu boleści po szkole magistrów w Olecku albo jakiejś innej pipiduwy.
Czekam, kiedy któryś z nich otrzyma wielką premię za pomysł udostępnienia paczki obrazków z gry do ściągnięcia na serwer co znacząco przyśpieszy działanie gry u klienta.
Inwestycja w serwery? - a o czym my mówimy? Toż to nie są duże pieniądze, więc jak to nazwać inwestycją?
Inwestycją jest zadowolenie nas graczy.
Któregoś dnia jak się wk to zacznę robić grze taki czarny pr na jaki sobie ostatnio zasługuje.
Pozdrawiam nieudaczników z obsługi............
Ale to też jest wina nie tylko administratorów gry, ale też samych graczy- jak się z 2 tysiące kont jest aktywnych w tym samym momencie na jednym serwerze, to nie spodziewajmy się, że gra będzie chodziła płynnie i bez zarzutów.
Druga kwestia- gra się laguje przez istnienie kont, które zostały dawno porzucone i nikt na nich nie gra- powinna być zasada, że np. po pół roku od ostatniego logowania na danym koncie to konto powinno być usunięte.
ku..... premia odpalona, przygoda też i trzech ludzi wstrzymuje, bo nie mogę wejść 21 wiek a działa jak początek lat 90
@kondonx a co to jest marne 2k graczy online? Całe nic. Konta nie aktywne nie obciążają serwera - noi może w znikomym stopniu bo jak nie zaglądasz na wieś to wszystko jest wygaszone.
A jakim prawem skasować konto komuś kto ma na koncie smurfy? Byłoby to też niezmierną głupotą - ktoś taki więcej smurfa nie kupi, ani żaden z jego znajomych
Pokazuje kolejka logowania.... i tak od kilku minut.
Czy wreszcie to sie skonczy? Wywalic na zbity pysk obecnych informatykow i zatrudnic kogos kto ma blade pojecie o programowaniu. To juz nie kwestia co nowego zostanie wgrane, tylko co zostanie popsute przy kazdej jednej konserwacji. Gracze sie zakladaja, co popsuja. Nie wspominajac o biezacym evencie - bo to Porazka kompletna - przyklad niekompetencji i olwewania graczy.
Jak na powazna miedzynarodowa firme to jest po prostu ZENUJACE.
Premium mi sie wlasnie konczy a nie mam mozliwosci zakonczenia meczu, podziekuje za dopalke marmuru, ktora pewnie dostane jutro i bajeczke ze hanlarz/ wiedzma/ elfy cos namieszaly i oddaja fanty. Wolalabym proste wyjasnienie z PR - przepraszamy, cos popsulismy, naprawimya nie wciskanie kolejnej bajeczki. :/
Osobiscie wolalabym aby te dziwadla zatrzymaly co mnie maja dac a gra chodzila bez udziwnien.
Zadnych informacji czy jest jakiś problem czy nie, czy coś się robi z tym problemem, po prostu ogólnie wszystko jest OK.TOTALNA ZLEWKA Z GRACZY !!!!!!!!....