to może niech ten mod się ujawni i tu coś na ten temat napiszę, a nie cichcem na szepcie zapewne.... chyba, że to brak odważnego.
Wersja do druku
to może niech ten mod się ujawni i tu coś na ten temat napiszę, a nie cichcem na szepcie zapewne.... chyba, że to brak odważnego.
u mnie skoli były kamieni klikołem i zaliczylo tylko jeden drugi wisi i zadanie zablokowane
z tego co widze to jak ktos je rozwalil przed rozwaleniem G1 to zaliczylo normalnie. więc skoro nie mozna nic z tym zrobic to moze chociaz jakas 2ga szansa?? za rybke albo kodzik na przygode??
przygoda anulowana, coż zrobić.moze tylko skrypt nocny pomoze innym,zobaczymy
ja nie mam skal i przed rozpoczeciem tez nie mialem, nie moge zaliczyc tego dziadostwa, napisalem do suportu, zobaczymy co mi odpisza ( pewnie za miesiąc).
dokladnie jak u mnie tylko ze nie mam zadnej skaly zaliczonej. i chyba nic nie poradzisz jak tylko anulowac;/,
czyli jak zwykle event popsuty....szkoda na niego czasu:P
nie ma co anulować przygody przecież jest pomoc techniczna, która w takich sytuacjach powinna natychmiastowo reagować przecież BB to chyba poważna firma ?
i czekać 2 tygodnie czy 4 ?:) na odpowiedź
alpaga777 BB to bardzo niepoważna firma a na ich pomoc techniczną możesz liczyć po 2 miesiącach jak dobrze pójdzie :( Gracze mają wyspy po blokowane z powodu uszkodzonego obszaru serwera po kilka miesięcy a więc z taką "błahostką" jak błąd w przygodzie na ich szybką reakcję nie ma co liczyć.
z doswiadczenia wiem ze malo powazna:P raczej zasłania sie ze to wersja beta gry
wskazuje jednoczesnie, ze regulamin korzystania z gry settlers, wyłaczajacy odpowiedzialnosc przedsiebiorcy za szkody wyrzadzone konsumentowi jest niezgodny z prawem. nie mozna wszak umownie wylączyc stosowania art 471 kodeksu cywilnego. weikszosc zapisów regulaminu to tzw. klauzule abuzywne.
oznaczanie gry jako beta w tym wypadku jest tylko i wyłacznie wymówka majaca na celu uchylanie sie firmy od odpowiedzialnosci za powstale szkody. w tym wypadku, kazdy sad konsumencki uzna taka praktyke za niedozwolona /wszak pobieracie dodatkowe oplaty w postaci zakupu klejnotów/
tego typu praktyki, nie korzystają z ochrony prawnej zg. z art 5 kodeksu cywilnego.
ja rowniez niemam
Nie było kamieni. Całą wyspę rozwaliłem wszystkie obozy i co teraz mam anulowac? i wszystko stracic? i tak dalej łańcuszek zablokowany :/
Ja mam to samo... Kliknąłem na skały na granicy G1 i G2 oraz na te po prawej od chaty wiedźmy (tam też miałem) i nic... Wszystkie obozy ubite, straty niemałe i co z tym zrobić? BB pewnie oleje to, jak wiele innych spraw. Załączam screena z ukazanymi miejscami bez skał.
http://i.imgur.com/rNgUlhy.jpg
Mam ten sam błąd.
Identyczny problem jak przedmówcy..
Nie mam skał ani przy Wieży, ani drugich przy G1/G2 !
tez nie mam
czy BB w końcu się ogarnie i coś z tym zrobi czy tak mamy czekać? super zabawa na 20-lecie się co poniektórym szybko skończyła. Miałam nadzieję, że coś w końcu się pobawię na 50 lvl, na którym nudą wieje i co???? Zadaniom stop bo skaly znalezione tylko jedne niby. Nawet mi się nie chce pisać do supportu bo i po co, odpiszą po evencie z zapytaniem czy problem nadal istnieje?
mam to samo nie mam skał do usuniećia, a cała przygoda zrobiona, nie wiem co robić, mam tylko opcie anuluj przygode,ale to szkoda wojska
kurde ja mam to samo, super kolejny skopany event :(
Nadal żadnej reakcji ze strony BB. 1k rekrutów "poszło w piach" a jakiś nieogarnięty MOD proponuje anulować przygodę? Obudzić się już admini i wziąc solidnie za pracę
Nic nie idzie w piach, masz tylko nie zaliczone zadanie i brak prezentów pkt. doświadczenia przy anulowaniu zalicza.
A ja mam propozycję taką by te balony i to zadanie eventowe posłać na drzewo. Widomo Helmutów się dopieszcza i robi wszystko na tip top a dla nas "polaczków" rzuca się jakieś niedorobione g..wna.
Ja za tekie pomysły ze strony BB dziękuję
A skąd masz takie informacje, że Niemcy mają inną wersję gry niż my? Proponuję przestać opowiadać takie idiotyzmy, bo niedobrze się robi.
to samo i co teraz
heh, od wczoraj jestem zablokowany przez to z przygodami, a tym samym już blokuję gildie z zadaniem :/
a jakiejkolwiek informacji od BB brak, nic, nie wiem czy anulować czy czekać.... żenada i olewka po całości.... :(
to samo wszystko ubite a ciągle pisze usuń skały a obie usunięte
Jak chcieli Polaków zniechęcić do eventu - to się BB udało w 100%.
Ja od wczoraj mam dość i olałem wszystko - a jak widać po rankingu mojego serwera, chyba więcej graczy zrobiło podobnie bo spadliśmy o kilka miejsc :(
EDIT:
Przed chwilą anulowałem Szamana i dostałem XP ;)
Szkoda że nie było wcześniej jakiegoś info że tak można :(
Zawsze tak można, ale anulowanie przygody nie zaliczy Ci zadania. Exp zawsze dostaniesz za ubite obozy.
mam, dość - anulowałam, będę tylko robić baloniki, a za eventy dziękuję to kpina z graczy jest
Szatana anulowałem, bede robił balony z surowców. A reszte mam w nosie.
Jak zwykle, te obszczymury z BB niczego się nie nauczyli, zadanie wisi, zera skał do odklikania - no po prostu wyrąbane na graczy mają, tylko hajs musi się zgadzać za kleje. Tyle czasu w to gówno gram i do dziś dnia kuleje ich myślenie, świetnie rozpoczęty weekend ;]
jaja sobie z nas robicie wyspisuje do supportu ze mam problem z kamieniami a oni centralnie maja nas tam gdzie słonce nie dochodzi
ale mogli by dać jakieś info ogólne, choćby na forum, że znają już ten problem i jakie mają plany w związku z tym
Problem znają na pewno, bo zgłoszeń poszło trochę z tego co widać na forum, ale błąd jest w kodzie gry i nie są w stanie go naprawić (na taki przynajmniej wygląda na pierwszy rzut oka).