U mnie problem znikł (mam nadzieję, że na zawsze:)) Dziś rano znajomi mogli wejść do mnie i rzucić koszyki:))
Jeśli ktoś działał w tej sprawie - to dziękuję:)) i pozdrawiam.
Wersja do druku
U mnie problem występuje jak na razie nikt nie może wejść, znajomi gildyjni jak również pozostali. Problem zauważyłem wczoraj wieczorem.
Witam
U mnie ten problem pojawił się dzisiaj z samego rana, nikt nie może wejść na moja wyspę w celu położenia premii (kosza). Sadzać po rozpoczętym wątku 07.06.2013 problem nie został rozwiązany do dnia dzisiejszego. Bardzo proszę o jak najszybsze rozwiązanie tego problemu.
u mnie ten problem powrócił po zaledwie trzech dniach ,dziś tez nikt nie może do mnie wejść , znów sam musze rzucać sobie kosze
Dziś od rana u mnie pojawiła się taka sam sytuacja, kiedy ktoś próbuje się wejść na moją wsypę zawiesza się na ekranie wczytuję mapę ... Widać nawet moment kiedy ktoś teoretycznie wejdzie do mnie - jego wsypa zastyga - zostaje tylko podświetlona gwiazda i skrót do powrotu na wsypę ale wszystko jest przygaszone - szare i nic nie można zrobić tylko na nowo uruchomi przeglądarkę :(
Po południu około 12.00 coś zaskoczyło na chwilę i dostałem bufy teraz znowu lipa.
Mój szczęśliwy numerek to 48 lv
mam ten sam problem niektóre osoby nie mogą wejść na moją wyspę czy to z gildii czy tylko znajomi
witam problem jak w temacie znajomi z gildii nie mogą wejść na moją wyspę widzę, że problem jest już znany i występuje dość często w mojej gildii to już kilka osób
witam,
u mnie to samo nie moge wejsc na mape znajomego, zawias na wczytuje sie
mam tak od wczoraj
zmiana przegladarki, czyszczenie itp nic nie daje
?
Jak w wątku, kilka dni było OK i znowu lipa. Nie mogę wejść do części znajomych, oni nie mogą wejść do mnie. Co jest grane ? Tak jest z przerwami od konserwacji z systemem badań. Naprawcie to wreszcie.
Mam ten błąd, wśród znajomych nie mogę wejść do dwóch na wyspe już drugi dzień, zawsze jest "wczytywanie wyspy" w nieskonczonosc. Do innych w gildii wchodzę.
kurde naprawiło się na dwa dni i znowu nie działa :(:(:(:(:(
Do mnie również znajomi nie mogą wejść. Pokazuje komunikat wczytywanie mapy i tak sobie wczytuje i wczytuje aż się wkurzą i zrobią relog.
Moglibyście w koncu cos z tym zrobic, nawet o 4 nad ranem sa z tym problemy, gdzie teoretycznie obciazanie jest duzo mniejsze niz po poludniu ....
Do mnie od wczoraj też nikt nie może wejść....
Niby problem znany a wczoraj 18.06.2013r na Serwerze Nowa Ziemia miałem ten sam problem. Być może w związku z poprawkami na Testowym coś przekombinowali
od godz. 20 mniej więcej nie dało się wejść na moja wyspę. W gildi z 15 osób i Znajomych próbowało za każdym razem "zwiecha" i wywalało. Co dziwne rano się "samo" naprawiło. Ale stabilność gry bardzo słaba ostatnio bo wywala co jakiś czas szczególnie jak Geolog odnajduje złoże. żeby było jasne najnowszy Flash i cache był czyszczony bez różnicy czy to Chrome, IE czy Firefox.
Witam. Też miałem problem z wejsciem do niektórych znajomych. Czysiclem ciasteczka zmienialem przegladarke nic nie pomogło. I znalazłem sposób. Wystarczy wywalić osobe ze "znajomych" Odczekać 24 h i wyslać ponowne zaproszenie. Bład ustąpił. sposób przetestował znajomy i u niego również pomogło
From: Technical Support [mailto:technical.support@thesettlersonline.pl]
Sent: Wednesday, June 19, 2013 6:21 PM
To: Segasik
Subject: Re: [Ticket#PL-2013061911000347] Problem z wejsciem na wyspe
Witaj Segasik,
Problem może być związany z różnicą poziomów w grze pomiędzy Panem, a Pańskim znajomym.
Zauważyliśmy, że jeśli jeden z graczy aktualnie produkuje jednostki wojskowe, lub premie niedostępne dla gracza o niższym poziomie (np. kuszników, elitarnych, kosze irmy, itp.), to gracz o niższym poziomie, nie może wejść na jego wyspę. Problem znika w momencie zakończenia tej produkcji, ale powraca, za każdym razem, kiedy gracz o wyższym poziomie wznowi produkcję.
Oczywiście, nasz dział techniczny pracuje nad wyeliminowaniem tego błędu, jednak nie możemy przewidzieć jak długo prace te potrwają.
Pozdrawiam,
Aleksander
Zespół The Settlers Online
---------------------------------------------------
http://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie
Witam, mam ten sam problem. Nie mogę wejść na wyspę znajomego z gildii.
Napisałam już do supportu i czekam co wymyślą...
dobrze, że Ty jesteś taki ogarnięty i czytasz ze zrozumieniem...
mialam ten sam problem, usunelam ze znajommych tego gracza do ktorego nie moglam wejsc, zrobilam relog, wyslalam znowu zaproszenie, dodalam znajomego, zrobilam relog i zadzialalo;) naweet handel mialam aktywny caly czas;)
aktualnie robię puszkarzy i nikt z niższych leveli nie może do mnie wejść, o 21.00 kończy się ich produkcja i ciekaw jestem czy błąd przestanie występować...
A moją wyspę mogą odwiedzić tylko nieliczni... Koszmar z paleniem!!!
A ****a !!!! tego nie można było naprawić przy konserwie !!!!???? chyba koniecznie chcą nas zniechęcić
Widocznie nie można było. Jakby można było, to by naprawili, nie sądzisz? I tak jest dobrze, bo chyba znaleźli przyczynę tego błędu, tak że być może teraz pracują nad poprawką.
zadnej przyczyny raczej nei znalezli bo dalej sa problemy z wchodzeniem do kogos, ale mnie to juz rypie bo chyba koncze z ta gra <zenada> jedym slowem betaaaaaaaa
u nas znajomy z gildii miał ten problem że nieliczni mogli do niego wejsc ale po konserwie chyba błąd naprawiono
przynajmniej w jego przypadku już można wchodzic na jego wyspę
Problem pojawia się moim zdaniem w przypadku przeciążenia serwerów (jak wielu graczy gra i zmienia lokalizację) np. rano lub wieczorem. Tak apropo problemu nie było, więc panowie "programiści" coś dodali co spowodowało problemy.
Nie wiem czy zauważyliście ale w chwili gdy wyświetlane jest okno "Wczytywanie mapy..." to można kliknąć na środku tego okna, pojawi się śliczna niebieska ramka pokazująca obszar tekstowy i......MOŻNA EDYTOWAĆ ten tekst i wpisać co chcemy. Podobny efekt jest przy ładowaniu gry (tam gdzie fruwają paski), ale tam nie da się nic zmienić (własny tekst). Może to nasunie jakiś pomysł Panom "pseudo informatykom". ;-)
Znalezienie przyczyny nie naprawia problemu. Trzeba jeszcze przygotować poprawkę, która to załatwi i załadować ją na serwery.
Jak cię bierze spanie i pomyślisz, że kawa by pomogła, to nie pomoże. Nawet jeśli zrobisz sobie kawę, ale jej nie wypijesz to też nie pomoże.
Dziś też mnie to dopadło, a oprócz braku możliwości wejścia na wyspę znajomego niemam żadnego okienka czatu ( jedynie "wiadomości" [11:46] Wiadomości: Logowanie na serwer rozmów nie powiodło się) i nie widzę który ze znajomych obecnie jest dostępny. Pisałem do Supportu zobaczymy kiedy się z tym uporają..... zbieg okolicznośći, że akurat podczas eventu? Nie sądze.;p
Hej, mi zdarza się ten problem co jakiś czas, jest to znajomy normalny jak i gildyjny :) czas trwania, to nawet cały dzień od rana do wieczora, gdy nie mogę się dostać na wyspę znajomej. Ciągle komunikat " wczytywanie mapy..." relog nie pomaga, zmiana przeglądarki też nie, wyczyszczenie cache też nie. Obstawiam że tkwi gdzieś błąd po stronie gry, gdyż nie miałem problemów jak nie było "łatki usprawniającej kolejkowanie", jak to można inaczej nazwać " coś się z czymś gryzie" w tym skrypcie, lecz nie zawsze.
Od wczoraj mam problem, polowa moich znajomych nie moze mi wejsc na wyspe, trwa wczytywanie mapy co sie nigdy nie konczy. Wczoraj intensywnie wymienialismy caly dzien premie w zwiazku z eventem balonowym, moze to byla przyczyna, nie wiem ale jest to przykre.
Więc widzę, że nie tylko ja mam problem, doszedł kolejny oprócz tamtych opisywanych, usunąłem Kantor Handlowy z wyspy i postawiłem Tawernę na chwilkę żeby zobaczyć czy coś jeszcze mogę kupić, usunąłem Tawernę i ponownie nie mogę postawić Kantoru Handlowego stawiam " fundamenty" ale w momencie gdy robotnik dochodzi do nich budynek znika z kolejki budowania więc dodatkowo oprócz czatu, i znajomych mam odebraną możliwość handlowania.
u mnie problem z wchodzeniem znajomych na moja wyspę pojawia się i znika - jednego dnia jest OK, a następnego znów nie można wejść
Potwierdzam, jest to juz plaga, doświadczyłem tego kilka razy w ciągu dwu dni, ja nie mgłem wejśc i inni nie mgli wejsc do mnie...
tak samo jak w tytule, wczoraj żadnych problemów dzisiaj "wczytywanie mapy" mielące się przez parę minut, zwiecha i relog, kilkakrotnie i nic, nadal nie wejdę
Do Moderatorów-kiedy wreszcie skończy się ten cyrk, jednego dnia mogę wejść, a następnego nie, przecież to jest jakiś obłęd, żeby przez tak długi czas nie można tego naprawić.
a co ma Moderator do tego kuman300 ?
Moge to potwierdzic.
Robilem Puszkarzy, znajoma z levelem 41 nie mogla wejsc i rzucic mi premii. Po usunieciu puszek z koszar problem zniknal momentalnie. W ramach testu, dodalem ich jeszcze raz do koszar i poprosilem wyzej wymieniona znajoma o ponowne wejscie do mnie na wyspe, probowala wielokrotnie bez skutku. Po usunieciu wojska z kolejki wszystko wrocilo do normy.
Pozdrawiam