Odświerzyć połączenie u mnie hmmm........
Wersja do druku
Odświerzyć połączenie u mnie hmmm........
Cała ta sytuacja jest dalece irytująca. Pozostaje żywić tylko nadzieję, że w dni świąteczne ktoś jednak opiekuje się tak dużym i przynoszącym zyski serwerem
.... Liczymy na szybkie usunięcie problemów i rekompensatę
Najbardziej przykre jest to że cała administracja ma graczy w d... to znaczy w głębokim poważaniu. Ja rozumiem że mogą wystąpić problemy techniczne, niespodziewane sytuacje itp. Ale czy naprawdę problemem jest zamrozić serwery naprawić problem i je uruchomić na nowo jak już wszystko będzie działać? Oczywiście żadnych informacji o tym kiedy usterka może być naprawiona nie ma, forum jest chyba tylko po to żeby dla formalności było. I proszę mi ni mówić że to dopiero beta i takie rzeczy się zdarzają, jeżeli mamy robić za testerów to się nie powinno wyciągać kasy od graczy, a już szczytem jest sprzedaż wersji pudełkowej. Pozdrawiam wszystkich którym zawaliły się kopalnie wysokopoziomowe lub nie dali rady skończyć przygód :)
xaar na FB przyjął zgłoszenie problemu, mam nadzieję, że uda mu się coś z tym zrobić.
.... Liczymy na szybkie usunięcie problemów i rekompensatę
Sytuacja na s1 powinna się już poprawić - nadal badamy źródło problemu.
Jak na razie jest dobrze miejmy nadzieje ze na dłużej
Dziś znowu gra nie działa...dziękuję za tą rozgrywkę tutaj człowiek traci ostatnio tylko więcej nerwów zamiast dobrze się bawić...Ludzie chyba trzeba z tąd uciekać
Mapy przygód znowu się nie wczytują ...
próbowałem wejść do przygody i mnie dwa razy wywaliło, za trzecim już nie mogę się wogóle zalogować. Strach się bać co bedzię potem jak jeszcze więcej ludzi zacznie grać na naszym serwerze.
Znowu nic nie dziala, zrobcie cos w koncu z tymi serwerami bo inaczej trzeba bedzie rzucic w diably ta gre. codziennie albo nie da sie wejsc do gry, albo przygody nie dzialaja albo do znajomych wejsc z buffkami sie nie da - albo wszystko na raz. Ile mozna to tolerowac?!
Już powinno być lepiej - przepraszam za problemy.
nie jest lepiej
niestety nie jest lepiej. wyzuca losowo a przy wjesciach na przygody to już notorycznie.
Jeśli nie jest, proszę spróbować wyczyścić cache - po stronie serwerów sytuacja wygląda prawidłowo.
xaar? Po co ciągle piszesz żeby cache wyczyścić jak Ci już kilkanaście osób napisało że to nic nie daje? :/
Głównie dlatego, że dostałem informację od sysadmina, że problem już nie występuje (a przynajmniej po stronie serwerów nic na to nie wskazuje). W związku z tym, jeśli u kogoś nadal występują opisane wyżej problemy, najprawdopodobniej odpowiada za nie właśnie pamięć podręczna przeglądarki. :)
Panie adminie kiedy w koncu sie zalogowalem i udalo sie wejsc do przygody okazalo sie,ze wojo zginelo a obozy mimo ich rozwalenia nadal stoja (w momencie wywalenia z gry 2 moich weteranow wlasnie atakowalo obozy)
hmm_mam czekac na odpowiedz i rekompensate az rozpoczeta przygoda straci waznosc czy jak?
Blaszka1971, jeśli faktycznie wystąpił taki błąd, proszę napisać bezpośrednio do supportu. Po jego zweryfikowaniu, z pewnością uzyskasz odpowiednią rekompensatę.
Jak to mozna było sie spodziewać(ostatnimi wieczorami) znowu do gry nie da rady wejsc sprawdzane na 3 przegladarkach
U mnie niestety ten sam problem. Inne przeglądarki nic nie dają...
Widzę tylko białą stronę i na chromie i na ff .. ale pierwszy raz u mnie jest coś nie tak :(
juhu! działa!!
Dalej jest czarna mamba w grze...:D smieszne to się staje :D Przy rzucaniu buffów nie mogę wrócić na swoją mape,i przy próbie relogu znowu znany komunikat o odświezeniu strony po czym wywala to strony startowej settlers
Brak możliwości wejścia do gry to już będzie taki codzienny wieczorny standard ?
wow_cala godzine gra dzialala :)teraz znow nie mozna sie zalogowac po wywaleniu
A za chwile Pan admin napisze nam że wszystko po ich stronie jest ok i mamy wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki
Moja cierpliwość się skończyła, nie będę siedzieć przed monitorem z uśmiechnięta miną i udawać, że wszystko jest ok. Miarka się przebrałą. Robicie sobie jaja?? Traktujecie graczy poważnie czy macie ich głęboko w dupie?? Stwierdzam, że to drugie. Dzień w dzień problemy z zalogowaniem się do gry, do tego ZERO powtarzam ZERO informacji od administracji, że takie problemy występują. Dodam, że dotyczy to głównie serwera NOWA ZIEMIA. Teksty w stylu u nas jest ok wyczyście pamięć cache możecie wsadzić sobie w odbyt. Naprawdę jeśli macie zamiar dalej tak traktować graczy to sorry ale długo nie pociągniecie.
Druga sprawa to moderatorzy w grze. Zatrudniliście pryszczatych gimbusów, z wodogłowiem i niedowładem prawego pośladka, czy poważnych ludzi?? znowu pytanie retoryczne bo odpowiedź może być tylko jedna... Pieprzą za przeproszeniem o pitu pitu na plebańskim kanale g-1 i wlepiają bany bo omg napisałem oferte handlowa na tym durnym chacie tylko dlatego, że ta durna gra jakimś cudem zmieniła mi z g-7 na g-1. Sorry nie mam zamiaru za każdym razem jak pisze oferte sprawdzać czy to jest właściwy chat. Albo bany za oferty handlowe, które wystawiałem na g-7 i nie tylko ja taki ban dostałem, bo wielcemożnemu modowi pomyliły się zakładki. W dupie mam czy mu się pomyliły czy nie.
Tyle z mojej strony. Dziękuje za uwagę i dobranoc.
Te kilkuminutowe rollbacki sa masakryczne, rozwalasz obozy, serwer pada, po godzinie sie logujesz (jesli ci sie uda) a obozy stoja nieruszone a woja tego co np w 1 fali poszlo to nie ma - nice :)
Rozumiem, że oddziały tracone w przygodach bo blok nie wyszedł bo mapa przygody przestała działać będą zwracane przez support?
Tak, jeśli ktoś stracił przez lagi serwera jakieś jednostki, może starać się o rekompensatę. W tym celu należy zgłosić się bezpośrednio do Supportu.
Nie chcę pisać, że każdy taki przypadek zostanie rozpatrzony pozytywnie, ponieważ każda sytuacja jest analizowana indywidualnie - jednak z pewnością warto spróbować.
A co do problemów technicznych: ich źródło (jak widać problem co jakiś czas powraca) jest nadal analizowane, gdy tylko dostanę więcej informacji na ten temat, od razu o tym napiszę.
Ile dzisiaj wejscie do gry kosztuje i ile mozna czekac?
Jak zyc panie Adminie jak zyc?
Poszlo jakims cudem na IE8 wczesniej na chromie i IE nawet nie drgnelo
hmm_ w ciagu godziny 3 razy czyscilem przegladarke i lipa_obecnie nie mozna sie zalogowac nawet
kolejny dzień który nie mozna sie zalogowac do gry i wogole produkcje itp szlak trafii zero jakis informacji ze jakies problemy z serwerm itp.......
dalej dupa, wchodzi nie wchodzi, wywala nie wywala, na jednym kompie na drugim, na chromie na firefoxie, po czyszczeniu cache bez czyszczenia cache XD
Cornflakes czy u Ciebie czyszczenie pamięci już nie przynosi efektów:D