Sposób Krog_a_Goad nie pomógł
Wersja do druku
Sposób Krog_a_Goad nie pomógł
chyba z baranka w ścianę walnę, może szybko usnę bez dąsów, rano lipa, teraz lipa i nic nie pomaga, kocham te nasze konserwy... :/
Mój problem został rozwiązany !
Rzecz polega na niedoinformowaniu graczy przez BB. Kilka dni temu pojawiło się ogłoszenie o konieczności zaktualizowania flascha i tu powstał problem. Mianowicie nie poinformowano nas, że planowane jest dopiero udostępnienie nowej jego wersji, która jeszcze nie była dostępna w chwili nadania ogłoszenia. Ja natychmiast po jego przeczytaniu sprawdziłem aktualność f.p. i wówczas była najnowsza. Dzisiaj wszedłem do gry normalnie, po dodatkowej konserwie i gra działała. Jednak po kilkunastu minutach zaczęły mi znikać budynki więc postanowiłem odświeżyć stronę. Natychmiast otrzymałem w prezencie biały ekran. Czyszczenie pamięci podręcznej, ciasteczek i co tylko nie pomogło więc napisałem zgłoszenie do supportu. Dopiero wieczorem, kiedy córa sprawdzała coś w kompie i weszła w tym celu na wtyczki, okazało się, że pojawiła się nowa wersja 12 f.p. Po aktualizacji settlersi się pokazali. A wystarczyło w informacji sprzed kilku dni dodać, że planowane jest dopiero wdrożenie nowej wersji wtyczki. Zamiast tego stępiono moją czujność stwierdzeniem, że program TSO sam nas poinformuje o nieaktualności koniecznej wtyczki. Chyba, że wspomnianą informacją jest biały ekran ?
Tak przy okazji witaj Zakręcony. Już myślałem, że Cię straciliśmy.
Ja tą wtyczkę zaktualizowałam 1,5h temu i też nie pomogło, pasek logowania idzie do końca i już tak zostaje. No nic, chyba trzeba to przespać
U mnie ta sytuacja jest już parę dni, naciskam gram i biała ściana.
Żeby uniknąć odświeżenia strony za którymś razem nacisnąłem na niej prawym przyciskiem myszy i następnie wybrałem "zbadaj element", no i pojawia się okno badania, ale także za nim okno gry.
I tak już od paru dni. W ten sposób na chrome unikam opcji odświeżenia strony. W tym przypadku przydatne.
Mi się ta biała ściana pojawiła po zaktualizowaniu javy pary dni temu.
Pomocy...
Wyczyszczone w Adobe flash player.
Zaktualizowane Adobe flash player
Przeglądarka Firefox 26.0 aktualna
Nic nie pomaga..
Drugi pasek ładuje się do końca i tyle.
Należy wejść w menadżer zadań (alt ctrl del), wywalić zapełnionego flasha (ta gra zżera ponad 750mb RAMu, wygląda trochę lepiej niż gry na Amigę, które zajmowały 128 kb :D ). Po wywaleniu Flasha czyścimy cache przeglądarki (ctrl shift del) i wywalamy domyślnie wszystko. Wyłączamy przeglądarkę, włączamy przeglądarkę i nie przywracamy sesji. Włączamy grę i działa. Jeśli używacie przeglądarki do jeszcze czegoś we Flashu (na przykład coś z YT) to wywala się co kwadrans. Trzeba poczekać aż w BB dojdą do tego że oprócz zapełniania rejestru trzeba go jeszcze czyścić, a nie dopisywać bez końca z nadzieją, że wtyczka służy tylko temu programowi.
Tez dzisiaj to samo miałem, czyszczenie ciasteczek i całej przeglądarki nic nie dało. Nic nie aktualizowałem. Natomiast zawsze wtedy odłączam kabel internetowy, czekam z 10 sekund, włączam i zawsze działa w takiej sytuacji... :)
A u mnie było inaczej, tzn jest tak samo, że pasek pierwszy dochodzi do końca i nic, ale wczoraj do godziny północ bo grałem to działało, a dzisiaj już nie działa.
W pracy czyli wczoraj z rana od 9:00 do chyba 16:40 grałem i się po 16:40 wylogowałem i działało nawet jak z rana wgrałem nowego Playera. Potem w domu grałem do północy i działało, a dzisiaj rano już nie mogę wejść do gry z racji jak wyżej nieładującego się paska.
Edit: Tzn pasek nie ładuje się na drugim ekranie ze zdjęciem settlersa budowniczego i miasta za plecami :D