Chcesz upiększania wyspy - załóż ankietę by rezydki miały różny wygląd, podobnie jak domki w Anno. Większa różnorodność na pewno by Ci się spodobała a nie traciłbyś ważnych z punktu widzenia gospodarki patentów.
Wersja do druku
Chcesz upiększania wyspy - załóż ankietę by rezydki miały różny wygląd, podobnie jak domki w Anno. Większa różnorodność na pewno by Ci się spodobała a nie traciłbyś ważnych z punktu widzenia gospodarki patentów.
Z tego co piszesz to masz dokładnie takie samo zdanie, chodzi wyłącznie o walory estetyczne, bo dom na 5 lvl daje tyle samo ludków co rezydencja na 3 lvl, różnica tylko w wyglądzie, a akurat Tobie bardziej pasuje wygląd domów :) Choć i tak na końcu wszystko rozbije się o patenty.
sparkz przecież domy też masz w sklepie za kleje, co za tym idzie, patentów nie zabierają. Nie do końca masz racje.
Co konserwa siedzę na forum i czytam, trochę pisze w tym czasie"=)), ale czegoś "takiego" dawno nie było;), istny bezsens, kto na 40+ nie chce jak najszybciej odzyskać patentów pod produkcje, nawet i kantor handlowy się za kleje bierze, chatki łowców wymienia na łowców, ale jeleni, opactwo zamiast browarka, manufki wykupuje...
Chyba, że:
Wprowadzono by "bezpatentowy domek", który kosztował by te przykładowe 50klejek i na 5tce miał 30 pojemności (6szt na poziom i obniżenie kosztów upa miało by wtedy sens), w tym wypadku niższe poziomy przy klejkach 100szt tygodniowo szybko by patenty odzyskały na produkcję ale, żeby nie zająć całej wyspy domkami (bo czarnych na domkach z tą pojemnością to ich trzeba by było 54, przy weteranie, a gdzie inne wojsko???).
Tak czy inaczej w puźniejszym terminie przeszli by na rezydki, a dla samego wyglądu zostawili sobie przy władyce 1-2 "domki"dla estetyki.
Co do Wież wiedźmy, chętnie sobie pooootem jeszcze 34 uzbieram, (policzmy na 5kach <--wkrótce--> 8 wodnych to 640 + 8 rezydek to 560 + 2 Fortece {reszta sprzedana, bo wielkie bydlęcia} + 2 wieże to 1600 - do populacji 5k - 34 akurat, a pozostałe rezydki na wagę pójdą, bo nie sądzę, abym zostawiał więcej przy takim obrocie sprawy niż te 8 potrzebne do okrągłej populacji"=))
dokładnie 340 to max i ile grałeś w evencie piłkarskim, jeśli nie to 5 mniej
teraz dla najwyższych poziomów ma dojść 15 patentów
Myślałem o tym samym :-) pozdrawiam, i oczywiście popieram.
Ja myślę, ze osobom które dopiero zaczynają grę i jeszcze się ''nie dorobiły'' napewno ułatwiłoby to grę. Ale już osobom, które mają wszytkiego ful takie domki byłyby bezużyteczne, gdyż zjadaja patenty ;)
Ale tak jak mówie dla słabszych graczy jestem na tak ;)