-
Wczoraj mi również zaginął najpierw weteran który się pojawił na mapce przygody po godzinie od wysłania. W miedzy czasie wysłałem zwykłego generała na tą samą przygodę tj Okradać bogatych i do tej pory nie powrócił nie ma go wogule ani wojska które z nim poszło straciłem nie dość ze gienka to wojsko poczekam jeszcze do jutra i pisze do supportu generał 2000 monet kij z wojskiem
-
No i doczekałem się odpowiedzi
No i nagle okazało się po 4 miesiącach (mojego) grania, że wszelkie poradniki można sobie w buty wsadzić, gdyż dopiero właśnie teraz generał porusza się tak jak powinien, czyli w sposób nie do przewidzenia. Szkoda tylko roboty wszystkich, którzy te poradniki tworzyli... No chyba że po następnej konserwacji w całkiem niespodziewany sposób wszystko wróci do sytuacji, jaka była przez rok istnienia gry, czyli generał będzie się "poruszał po planszy", a nie "przenosił w czasie".
-
Tak, ostatnia konserwacja troszkę utrudniła życie graczom, którzy robią bloki. Wszystko idzie ładnie do czasu, gdy generałowie zakładają siedmiomilowe buty. Zaczynają tak skakać, że nie wiadomo o co chodzi. Poniżej filmik, jak to wygląda. Polecam szczególnie 1:49 i najlepsze 2:18... ale to weteran, on ma tą wiedzę najlepiej opanowaną...
http://www.youtube.com/watch?v=b10Ibmp0IVA
Miałem akcje w tym bloku z 4 blokowanymi obozami. Zdarzyło się to co na filmiku i jeden z generałów przyspieszył. Oczywiście złapał go obóz, który nie powinien. Cała akcja do piachu, ale przerywać nie chciałem, najwyżej stracę... I dobrze, bo nagle, po jakimś czasie, dłuższym... ten co wszedł do niewłaściwego obozu, nagle znalazł się tam gdzie powinien blokować i walczy... Weteran dał czadu i zaczął znów skakać i doskoczył do przywódcy. Udało się... Ale jakie dziwne rzeczy...
na tym filmiku, kończyłem przygodę koło 4 w nocy. Nie było mowy o lagach, a jednak jakies inne cuda... 0:)
Rada:
Jak wysyłacie atak, wysyłajcie go normalnie, nie martwcie się tym, co będzie się działo. Jednak lepiej jest wysłać trochę za późno, niż na styk. Bo jak Wam dadzą z buta, to się nie pozbieracie. A jak będzie za późno... to generał zna sposób jak się po mapie poruszać, aby to nadrobić. Czy nawet przenieść się do innego obozu bandytów 0:)
Tak, BB dbają by nam nie było nudno, a przede wszystkim łatwo.
A to, że stosowanie bloków jest "zakazane", to wiadomo nei od dziś. Był bład z winy BB? Ale jak robiles blok, choćby to tego nie dotyczyło, to nie ma znaczenia Twoje pisanie. Robiłeś blok i jesteś spalony. Nawet jak serwer 30 razy padł. Support powtarza to jak mantrę i zamiast podejsć po ludzku, troszkę mechaniczny się robi.
-
W sumie pomysł nawet fajny, gdyby dodali animację galopu generała ;) coś by się działo. Tym samym BB by przyzwoliło niemal oficjalnie na bloki - co by było super! Tak w ogóle, o wiele łatwiej teraz robi się bloki - jak już się opanuje co i jak. Większe są zapasy czasowe.