Wygląda na to, że serwer działa, tylko jest jakiś protokół, który automatycznie rozłącza użytkownika. Błąd w skrypcie lub coś podobnego.
Wersja do druku
po 10-15 sekundach wywala z serwera i po grze tak juz mam prawie od godziny .
z uporem maniaka próbuję sie logowac od 9 z minutami tak patrząc na zegarek... ponad godzine i po zalogowaniu jestem w grze ok 3 sekund i aut "połączenie z serwerem zostało zerwane"
przygoda mi się kończy kto zrekompensuje mi surowce wpite w szkolenia wojska?
Nie ma reguły z ta gra na tym serwerze :/ radz działa 1 mion raz w ogóle a raz mozna pare godzin pograc bez stresu :/
Ja straciłem cierpliwosc jak narazie i zycze wytrwałosci :/
Nic nie jest lepiej, mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz trudniej grać. Kiedyś człowiek martwił się minimalnymi lagami na przygodzie, teraz na to już się uwagi nie zwraca tak jest to błache. Nie rozumiem tylko, po co pisać co chwile, że już jest dobrze kiedy nie jest. Spytać ludzi na czacie lub tutaj czy jest OK i wtedy dać posta że się poprawiło. Z całego serca życzę zespołowi naprawy problemu, bo to w spólnym interesie, niestety na tą chwilę oglądając spoty produktów Ubisoft z Watch Dogs czy Assassin's mam swoje przemyślenia którymi przez grzeczność tutaj się nie podziele.
zaraz mi się kończy czas na skończenie misji, a nie mogę sie zalogować... Rozumiem, że admin odda mi misję? Albo będzie rekompensata, za problemy?
Z tym czyszczeniem to jakas wielka brednia :/ najbardziej mnie denerwuje fakt ze wchodze sobie na serwer nowy świat i tam wszystko śmiga jak powinno probuje sie przelogowac na nowa ziemi i dupa blada :/
ja bym nie liczył na to maja nas w dupie bo sciemniaja ze cos zrobili a tu nic a nic nie zrobione wiec nie wieze aby chciało im sie cos oddawac ewentualnie dadza 10 piłek na pocieszenie które tak naprawde nic nie sa warte :/
Jak długo jeszcze będą trwały te problemy. Na stronie głównej jest informacja, że zrobili kolejną przerwę i problem na Nowa Ziemia naprawili a tu dalej to samo. Czy na innych serwerach jest dobrze? Ile można się męczyć z tym samym problemem? Odechciewa się grać.
Mam wrażenie, że to jest zupełnie losowe - aktualnie wyrzuca mnie od godziny. Czasem w ogóle się nie da zalogować, a czasem wywala z gry po 10-30 sekundach. Moja znajoma gra bez problemu dopóki nie próbuje wejść do mnie na mapkę.
Wczoraj u mnie gra śmigała a kilkoro znajomych miało ciągłe problemy.
Tak czy inaczej - jak dla mnie porażka :/
BB_XAAR nie widzisz ze Nowa Ziemia padła?
Prudecja na serwerze nowy świat śmiga w 100% bezproblemowo wiec wychodzi na to zze problem tylko z tym 1 serwerm
Moi Drodzy, Kochani
wiemy już, że w BB są deweloperzy (np. BB_xaar), wiemy że są "technicy", którzy zajmują się analizowaniem problemów wydajnościowych. Jednak takimi tematami jak włączenie lub wyłączenie możliwości rejestracji na danym serwerze nie sterują żadni "techniczni" (deweloperzy, administratorzy) tylko steruje tym tzw. biznes. Dział "support" do którego piszemy jest to - jak mogę przypuszczać - taka wysunięta jednostka biznesu, która przyjmuje nasze zażalenia i następnie uderza do działu technicznego z zapytaniem "co się stało" albo "czy klient ma rację", etc. Ten "support" przygotowuje pewnie raporty dla biznesu (np. raz na tydzień), w których prawdopodobnie znajdują się takie informacje jak dochód z zakupionych klejnotów, liczba aktywnych graczy, liczba zgłoszonych reklamacji i zapytań, no i pewnie te zgłoszenia reklamacyjne są posortowane na jakieś grupy. Można przypuszczać, że te grupy to np. "problem techniczny w BB", "problem w przeglądarce u klienta", etc.
Zmierzam do tego, że to jakieś osoby "biznesowe" decydują o tym, czy ma być włączona możliwość rejestracji na dany serwer. One podejmują decyzje w oparciu o jakieś twarde dane przedstawione przez "support" i przez dział techniczny. I to, że codziennie nie można się zalogować przez kilka godzin, to wcale w tych twardych danych nie musi "wychodzić". Myślę, że z powodzeniem można wygenerować dla biznesu takie raporty, z których biznes się nie zorientuje, że w zasadzie nie da się grać na serwerze "Nowa Ziemia". Druga sprawa jest taka, że nawet jeżeli biznes sobie zdaje sprawę z tych problemów technicznych, to może je najzwyczajniej olewać - np. poprzez nie wywieranie presji na dział techniczny, żeby coś się w naszej sprawie poprawiło. Kolejna sprawa jest taka, że zdając sobie sprawę z problemów technicznych, biznes może nadal celowo rozwijać ten serwer - np. poprzez reklamowanie go na różnych portalach, np. poprzez nie wyłączanie możliwości rejestrowania konta na tym serwerze.
Jeżeli chcemy realnie wpłynąć na poprawienie dostępności serwera "Nowa Ziemia", to musimy uderzyć do biznesu. Kwestia jest tylko taka, jak dotrzeć do tego biznesu, bo to nie będzie pewnie łatwe. Myślę, że najłatwiej będzie uderzyć po prostu do niemieckiej firmy Blue Byte, która jest albo wprost właścicielem polskiej gry albo sprzedała jakiejś polskiej firmie licencję na grę. No w każdym razie w obu przypadkach powinna być zainteresowana tym, żeby klienci byli zadowoleni z jej produktu.
Niemiecka firma Blue Byte podaje do siebie namiary: http://www.bluebyte.de/en/contact.php - jest e-mail, fax, adres dla poczty tradycyjnej.
Gratuluję fantastycznego rozwiązania problemu na serwerze Nowa Ziemia... Może jeszcze tylko 5 tysięcy przerw technicznych i będzie dobrze... Pozdrawiam wszystkich z innych serwerów którzy mogą się spokojnie zalogować...
Z drugiej strony skoro licznik xp który na teście działa już 2 miesiące tak długo trzeba było do gry przenosić to mnie już nic nie zdziwi...
Pozdrowienia dla BB i gratulacje z fantastycznego podejścia do klientów...
Właśnie wystosowałam małego paszkwila po angielsku do BB ;)
No i znowu sytuacja się powtarza wszystko dziala dobrze robia przerwe techniczna i juz sie nie da wejsc.
Szczerze to jeszcze w żadnej grze przeglądarkowej nie widziałem tylu problemów co tu.
Opisałam pokrótce sytuację oraz podejmowane przez polski zespół "działania" oraz brak ich efektów - znając Niemców odpowiedź przyjdzie na pewno, wtedy, w zalezności od jej treści, zamieszczę więcej informacji.
u mnie to samo:(( lipa panowie:((
Nie da się zalogować. Kolejka logowania się nawet nie zdązy uruchomić i zrywa połączenie.
dzisiejsze posty są od strony 102, i nikt z firmy nie zareagował, ani przepraszam, ani trutututu
szkoda że na dworze deszcz i chlapa
na konto jak wejdę to tylko widzę coraz więcej czerwonych wykrzykników, ani pola nie zdążę postawić, ani studni przed kolejnym wywaleniem- smutne to
A jednak ktoś zareagował, kilka stron wcześniej, niestety jednak nie jestem ani informatykiem, ani nie mam fizycznego dostępu do serwerów. Informacja o problemach została przekazana dalej, gdy dostanę jakiś update (jeden już dostałem, jednak jak widać, interwencja techników nie pomogła zbyt wiele), od razu o tym poinformuję.
dziś to wcale nie można się zalogować co chwila wyrzuca...jaja sobie robią
ej niesamowite! wiecie, że gra nie działa? :p
i gdzie ten CUD ///????? co miał pogrzebać problemy chyba sam się pogrzebał .............
udaje sie zalogowac,lecz niestety nie da sie nic zrobic :( 3 proby i kicha
Ostatnio dzień jak co dzień.. dziś nawet zobaczyć zadania dziennego nie mogę bo po zalogowaniu od razu wywala:((( Te problemy to już tyle trwają, że człowiek zaczyna się zniechęcać do tej gry... tym bardziej, że gospodarka leży jak mnie nie ma:(((
znowu wywala...masakra
dziwna sytuacja_loguje sie bez problemow,lecz chociaz jedna rzecz zrobie(np.wyslanie geologa) od razu wywala....czyzby wina przeciazonego serwera?mamy zapewnienie,ze duza ilosc graczy nie jest problemem,wiec???
Z natury jestem cierpliwy ale te problemy techniczne zaczynają być na tyle dokuczliwe, że postanowiłem dołączyć do grona zirytowanych graczy.
Wczoraj było nawet ok. Dzisiaj z samego rana ok 7-8 też nie było problmów. Później wszystko zaczęło się sypać. Obecnie nawet mapa się nie ładuje tylko wywala z gry. Przecież to jest jakaś jawna kpina. Co przerwa techniczna to coraz gorzej wszystko działa zamiast lepiej.
Przetestujcie sobie wszystko wpierw a dopiero później wprowadzajcie zmiany. W gildie mam mase ludzi którzy grali i grają na niemieckich serwerach i jakoś nie słysze aby tam były aż takie problemy. Za to jak się coś pokaszani to przynajmniej kryształy z przeprosinami się sypią a tutaj nic.
Oby tak dalej to na pewno będzie to najmniej uczęszczana gra online.
a ja się pytam....co naprawili,skoro nic nie naprawili???
i co działa...skoro nic nie działa??
....to już jest kpina jakaś....najpierw 10min walki ,aby wbić się na serwer...a po 30 sec. OUT...i już se pograłam :((
masakra cały czas masakra nie idzie pograć ciągle wywala... rekompensata się należy tak jak pisze kolega JimiP30 gospodarka leży... żadnych zadań i poleceń nie można wykonać...PARODIA!!!
A mnie znowu wywala z przygody nic nie mogę zrobić co ciekawe jestem w tej samej co Scorpiuss .!!!
Dla niego działa dobrze mi nie ;/
;)U mnie w dalszym ciągu wszystko hula tak jak powinno... Robię 2 przygody i mogę między nimi przeskakiwać bez żadnych problemów... Czym są spowodowane te losowe problemy graczy nie mam pojęcia:mad:
wczorajsza przerwa cos dała, bo po niej gra działała wręcz perfekcyjnie, ale po kilkunastu godzinach wracamy do punktu wyjścia
z przygody wywala... ja bym w ogóle chciał pola zbudować, odkryć marmur, miedź, bufnąć złoto i wrzucić cokolwiek do produkcji w koszarach i magazynie ;p