no to trochę wstyd dla BB, dwa tygodnie walczyli z czymś co można było w dwadzieścia minut naprawić.
Wersja do druku
no to trochę wstyd dla BB, dwa tygodnie walczyli z czymś co można było w dwadzieścia minut naprawić.
20 minut to wgrywali skrypt, zapewne jego przygotowanie trwało nieco dłużej
no i znowu kicha ......:(
Naprawa na poziomie gry naszej reprezentacji :)
No i to samo co było wczoraj znów 23 i znów crash i znów nie mogę się zalogować
23:20 brak logowania.
to jest jakiś żart, ludzie wydaja pieniądze na grę i nic z tego nie ma, jak mamy grać skoro nie da się zalogować, a jak już się uda to po kilku minutach wywala!
To już się robi żałosne. Kolejna armia poszła do piachu, bo rzekomo "naprawiony" serwer skutecznie ją dobił. Znowu trzeba będzie użerać się z supportem. Co więcej nie da się zalogować do gry.
Gdzie ta naprawa Nowej Ziemii ?!
już wiem o tej godzinie mam grzecznie iść lulu a nie tu siedzieć --takie jest przesłanie twórców tej gry ........
Co oni tam naprawiają skoro ciągle wejść nie można .... już przestałem rzucać kosze nawet przez te problemy na grę zaglądam rzadko a przygody robię sporadycznie.Szkoda słów :(
Znowu coś padło :/ Kiszka :/
potwierdzam. coś padło. wywaliło mnie i nie chce pozwolić wrócić :(
Nie da się wejść, tak myślę że nie znają źródła problemu, próbują trafić, tym razem pudło.
znowu nie idzie pograc:(
Znowu : )
Cytat:
Informacja dla graczy z serwera Nowa Ziemia:
jak doskonale wiecie, ostatnio na Waszym serwerze gra była utrudniona: czasami nie dało się wejść na obce wyspy (znajomi, przygody), czasami gra traciła połączenie z serwerem (wywalenie z gry, prośba o przelogowanie), a czasami cały proces logowania nie działał tak jak powinien. Wygląda na to, że udało się nam odnaleźć źródło problemu. Z przykrością informuję, że na chwilę obecną, możemy działać tylko doraźnie, skuteczne rozwiązanie będzie mogło zostać wprowadzone dopiero podczas najbliższych prac konserwacyjnych.
Cotygodniowe prace konserwacyjne są zazwyczaj przeprowadzane w czwartki, jednak w tym tygodniu konserwacja polskiej wersji gry odbędzie się już jutro (środa).
Cytat:
jak wiecie, ostatnio na serwerze Nowa Ziemia występują pewne problemy
techniczne. Dziś, około godziny 14:00, przeprowadzimy krótką przerwę techniczną
na serwerze nr 1 (czas trwania: około 1 godzina). Podczas przerwy wprowadzimy
trwałe rozwiązanie, które pozwoli uniknąć podobnych utrudnień w przyszłości.
również mam problemy z zalogowaniem...niby naprawiają a nadal to samo :/
Podejrzewam, że to pani Zosia, podlewając paprotki nieumyślnie doprowadza do zalania serwerów. Jedynie to może być wytłumaczalną przyczyną naszych problemów :)
Polecam restart serwera, też tak robię jak się wiesza komp. Pani Zosiu, prosimy, miotła w ruch :D
Dupa to jest bardzo irytujące
A lancuch zlota pracuje bez buffa. Kto nam zwroci wszystkie straty z gospodarki?
Znowu rzucicie ochlapy w postaci jakichs smiesznych pilek?
Ja straciłem kiedyś kopalnie złota na 5 poziomie przez to że nie mogłem jej wyłączyć!!!
Dlatego trzeba być przygotowanym i sypać do kopalni, bo nigdy nie wiadomo kiedy wejdzie się do gry na Nowej Ziemi !
A może macie pomysł na nową nazwę serwera?
A Może Zjarana Ziemia :) W końcu udało się wejść na nią :) Ale kwiczy i wisi, chyba mnie wydali.
I wywaliło. Co tu robić, najlepiej w kimono...
Co za beton... Znowu shit dało z tej konserwacji. Ile jeszcze mamy przez to przechodzić, czyste menelstwo ze strony BB. Klejnoty i kasa piechotą nie chodzą, a oni frajerów robią z nas. Fajnie. Dobranoc. Taki 8=================================>.
Też nie mogę wejść:( rano było wszystko dobrze i wczoraj też było ok. System złota chodzi bez buffa już nie wiem ile godzin, przez te problemy straciłem tyle złota, że szok:/ Ciągle jakieś problemy, a jak mi dziś nie wejdzie i dop jutro się uda dostać do gry to będę musiał spędzić kilka godzin na szukanie złóż, stawianie pól i studni, a to przy ilości jaką mam nie jest krótkim zajęciem:( odechciewa się grać i myślę nad zakończeniem, bo przecież nie będę siedział i patrzył na kolejkę logowania. Już nawet się nie wkurzam, bo też nie ma sensu. Nie wiem co oni robią na tych cotygodniowych przerwach technicznych, nic nowego nie wprowadzają, a ludzie na forum tyle fajnych pomysłów podali, ale pewnie i tak nikt z góry tego nie czyta
co jest grane od godziny wejść nie mogę
ja nie wiem jak to ma tak działać to niech dodadzą automatyczne wyłączanie budynków po zakończeniu bufa
dobre to bo to nie jest zablokowany serwer tylko poszczególne mapy nikt znajomy co jest online na moją mapę wbić sie nie może
Taki jest smutny koniec mojej przygody z grą The Settlers Online.
Mnie czasem zaloguje, ale wywala po 2 minutach. Skrzynka wiadomości jest za to pusta, choć przychodzi wiadomość, nie można akceptować nic z handlu, tak źle jeszcze chyba nie było na Nowej Ziemi.
Nie mam już siły wchodzić, może czas na przerwę w grze? Pewnie wielu tak postąpi, bo ile można? Wszystko do czasu.
Dobranoc
a to na koloni też taki problem, myślałem że tylko na przeklętej nowej ziemi
zaraz nam zaczyna mydlić oczy czyszczeniem pamięci przeglądarki
raczej niech oni wyczyszczając se te pamięć,
ale numer moja dziwna teoria sie sprawdza
to jest jak przechodnia zaraza-wirus-choroba, ten brak możliwości wejścia do gry,
zazwyczaj sie nią zaraża próbując wejść do kogoś kto ma ten problem i wtedy przejmuj się ów chorobę od niego
ja poprosiłem znajomą, której i tak nie zależy by weszła na moją mape robiła to tak długo aż wywaliło ją z gry i teraz ja moge wejść a ona nie :D
co za głupota, wirus w grze panuje
taaa fajnie się grało tylko szkoda,że tak krótko :p najpierw nie budujące się budynki,brak możliwości upowania budynków i dodawania koszy do produkcji a teraz już tylko kolejka logowania
gratuluję kolejnego jakże prawidłowego zdiagnozowania problemu na Nowej Ziemi no i oczywiście tego błyskawicznego naprawienia
Podpisuje się pod postem tego Pana.Cytat:
Żenujące to jest !!!!!!
I znowu to samo, problemy z wejsciem na przygode, logowaniem itd, przez godzine po konserwacji bylo super, no niestety tylko przez godzine.
pozdrawiam panow informatykow z BB, dyplomy to chyba za jajka i wedliny kupiliscie
Nieźle, 7 rano, a ja do przygody nie mogę wejść. ZA***IŚCIE !!!!!!!!!
brawo! nie dość że nie mogę dać koledze buffa to jeszcze nie mogę wejść do gry! brawo dla ludzi którzy po wczorajszej przerwie napisali że jest wszystko ok!
hmm, xaar Jednak nie wiedzial co bylo i jak zostalo usuniete, albo wogole nic nie bylo robione.
Problem nadal istnieje, :(
Iiiii goooool :}
Zalogować się nie można, czyszczenie cache i zmiana przeglądarki O DZIWO nie pomogła :P
Idę książkę poczytać :P