Ja nie ma w menadżerze zadań procesu TheSettlersOnline.exe i to jest przyczyna że nie ruszy , nie wiem dlaczego?Antywirus odinstalowany nic go nie blokuje.Aktualizacje systemowe pobrane win7 64bit.
Wersja do druku
Ja nie ma w menadżerze zadań procesu TheSettlersOnline.exe i to jest przyczyna że nie ruszy , nie wiem dlaczego?Antywirus odinstalowany nic go nie blokuje.Aktualizacje systemowe pobrane win7 64bit.
żeby reinstalować system to już woła o pomstę do nieba <lol>
W związku z nowym klientem pojawiło się sporo pytań. Poniżej znajdziecie odpowiedzi na najważniejsze z z nich.
To, że mamy teraz klienta, nie oznacza, że należy zaniedbać normalną konserwację komputera. Po każde aktualizacji gry należy wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki i pamięć podręczną DNS. Jeżeli pamięć się przepełnia, oczyszczanie należy przeprowadzić częściej. Obecnie tylko przypuszczam, że mogłeś(aś) o tym zapomnieć. Proszę ponownie opróżnić pamięć podręczną przeglądarki i pamięć podręczną DNS. To naprawdę działa. Nawet jeśli większość osadników w to nie wierzy :-). Dlaczego jest to takie ważne teraz, gdy nastąpiła zmiana? Ponieważ gra została przepisana, masz ciągle w pamięci cache stare pakiety danych flash a gra nie może ich ponownie pobrać. Jeśli usuniesz te stare dane, gra może zapisać nowe dane w przeglądarce. Resetowanie pamięci podręcznej DNS zwykle pomaga.Cytat:
Już pierwszego dnia klient "się zapycha". W połowie gry nie można było wysłać odkrywców/ otworzyć poczty. Dopiero reloog ponownie to umożliwił.
Nie, nie musisz. Musiałbyś to zrobić za pierwszym razem, gdybyś miał wcześniej zainstalowanego klienta z serwera testowego lub SLIM. Po ściągnięciu nowego następuje deinstalacja starych wersji. Wystarczy załadować stronę startową, zalogować się do swojej gry, kliknąć na przycisk "Graj", i zaakceptować pojawiające się okienko.Cytat:
Aby wrócić do gry, muszę odinstalować klienta i załadować go ponownie ... bez tej procedury okno ładowania otwiera się na 2 sekundy i ponownie znika ...
Cytat:
Mogę prosić o instrukcje dla Windows 7 64Bit? Nie jestem geniuszem komputerowym.
Teoretycznie nie jest to trudne: uruchom grę jak zwykle, pobierz klienta, a następnie zainstaluj go, zaloguj się i spójrz na pasek stanu (zminimalizuj przeglądarkę), czy otworzyło się nowe okno. Jeśli tak, wszystko jest w porządku, jeśli nie, spójrz na komunikat o błędzie i poszukaj rozwiązania tutaj. Jeżeli go nie znajdziesz, zamieść zrzut ekranu i opis na forum.
System Windows 7 został oficjalnie pozbawiony wsparcia przez firmę Microsoft i nie otrzymuje już żadnych aktualizacji zabezpieczeń od 2019 roku. Można go użyć, ale może tam brakować różnych ważnych plików. Na przyszłość lepiej przejść na Win10, w większości przypadków możesz nadal używać swojego klucza Win 7 dla Win 10.
Cytat:
Wykonałem pobieranie i instalację na moim komputerze z systemem Windows 7, kliknąłem "graj" i ponownie pobrałem plik. Nie pojawia się żadne wyskakujące okienko. Nie pomogło też kilkakrotne odinstalowanie i ponowne zainstalowanie.
- usuń(wyczyść) pamięć podręczną itp. we wszystkich używanych przeglądarkach,
- wyloguj się i zaloguj ponownie,
- kliknij "graj"
- upewnij się, że masz wyłączony ADBlock i że zezwoliłeś na wyskakujące okienka
Cytat:
Dlaczego użytkownicy Windowsa 32-bitowego zostali wykluczeni ze społeczności? - byłoby miło poznać odpowiedź.
Systemy 32-bitowe po prostu nie mają już specjalnej aktualizacji zabezpieczeń. Windows 7 został już oficjalnie pozbawiony wsparcia przez Microsoft. Ogólnie obsługujemy tylko aktualne i oficjalnie „działające” systemy.
Microsoft oficjalnie zaprzestał sprzedaży Windows XP i 7 (jeden od 2009, drugi od 2019) - wskazana jest więc zmiana na Windows 10. Jeśli więc korzystasz ze starszego systemu lub systemu, który nie jest już wspierany, obecnie możemy zaoferować tylko takie rozwiązanie. Brakuje aktualizacji zabezpieczeń, a komputery są narażone na różne niebezpieczeństwa. Użytkownicy systemu Windows 7 powinni mieć również możliwość używania kluczy systemu Windows 7 w systemie Windows 10.
Niestety, nie możemy zapewnić możliwości gry na systemach operacyjnych, które po prostu nie mają odpowiednich aktualizacji zabezpieczeń. Wersja 32-bitowa systemu Windows nie otrzymała obecnie aktualizacji od firmy Microsoft, mimo że jest aktualna i dlatego brakuje nam plików. Nie spodziewaliśmy się tego. W styczniu otrzymasz specjalnego klienta (podobnie jak gracze na komputery Mac).
Cytat:
Gra działa bardzo słabo na nowym kliencie. Excelsior zawiesza się i nie widać co jest wylosowane.
Excelsior to obecnie temat dobrze znany, ale nie zmienia to stabilności klienta. Jeśli "zamarza i szarpie" musisz opróżnić pamięć podręczną przeglądarki i pamięć podręczną DNS. Konserwacja własnego komputera jest nadal zadaniem graczy i powinna być wykonywana regularnie (po każdej aktualizacji gry lub częściej, w zależności od potrzeb).
Cytat:
Gra na Flashplayerze była znacznie lepsza. Pozwólcie nam zagrać ponownie przez Flashplayera.
Nie ma takiej możliwości. Zrobienie kroku w tył na 3 dni nie ma sensu. Flash znika i dlatego gra będzie możliwa tylko przez klienta do czasu, aż nie przejdziemy na UNITY. Bardzo nam przykro z tego powodu.
najlepiej przestan graac bo caly system w kompie rozwalisz tak Ci DO doradzi
NIe musisz nic robić, najwyżej sobie nie pograsz. Nie mój problem. Zwisa mi to. Staram się doradzić jak mogę sprawdzając to i owo na swojej skórze. Inni robią jeszcze więcej (tak, mówie o tobie z3nfist). A ty ptak231 co zrobiłeś poza psioczeniem i jęczeniem? Zasada jest taka, jak nie pomagasz to nie przeszkadzaj.
na mega.nz UpdatePack7R2
https://mega.nz/file/6mYlCYjZ#xd2uUQ...CdQgYllGz0T69M
w końcu dziś ruszyło podczas wyłączonych zapor. W końcu gram :) Tylko ciągle zrywa. Też tak macie?
Jeśli już raportujecie że coś nie działa to troszkę więcej szczegółów. Samo stwierdzenie że nie rusza nic mi nie mówi.
Mówisz że nie rusza a jednak ci okienko wyskakuje. Jakie to jest okienko, wyskakuje klient na chwile i znika, czy może okienko z przeglądarki pyta o pozwolenie na otwieranie zewnętrznych linków...?:confused:
Jeśli możesz to jakieś screeny.
Ja rozumiem że to nie tak miało wyglądać z logowaniem, że powinno być prosto ale jest jak jest i jeśli chcecie aby wam pomóc to potrzeba troszkę więcej info. To nie jest moja wina że BB wprowadziło taki system logowania.
U mnie wszystko śmiga i nawet chyba lepiej i płynniej niż w przeglądarce. Jedynie przy pierwszym uruchomieniu musiałem poczekać około 30 sek. Zresztą w sygnaturze możesz sprawdzić jak to u mnie szło. Na pewno szybciej się wczytuje wyspa.
U nas podobnie
Mam Win7 64bit. Od pierwszego dnia po zainstalowaniu klienta gra hulała ,ale te czasy w sekundach to mogą sobie między bajki włożyć. A dzisiaj przestała hulać .Przeglądarka Chrome ,zainstalowana specjalnie na okoliczność klienta,nic nie zmieniane w ustawieniach,komp czyszczony tak jak zawsze i po kliknięciu "graj" nie pojawia się na pasku ikona klienta,czekałem ponad 30 min. Odinstalowałem go ,wyczyściłem komp. i ponownie pobrałem i zainstalowałem ,gra powoli załadowała się i uruchomiła . Wylogowałem się ,wyłączyłem kompa i po 10 godzinach przerwy znowu to samo. Nie jestem informatykiem i nie będę się babrał w tym o czym nie mam pojęcia (jak robi to bb),ale jak uda mi się odpalić grę to wszystko z wyspy rozdaję znajomym i kończę imprezę.
Czy ten klient ma jakąś pamięć podręczną czy cuś, by nie pobierać co uruchomienie wszystkich tych megabajtów?
Jakoś T-Mobil leci sobie w kulki i mam ledwie 1 Mbit/s w porywach do 2, często mniej, pingi po 700 i mnóstwo zgubionych pakietów, a czasem to i zero absolutne neta. W tych warunkach odpalenie gry graniczy z cudem, choć kiedyś na przeglądarce jakoś dawało radę
U mnie się naprawiło samo, przez weekend nic nie robiłem czekając na BB
juz sprawdzone, czemu niektórym klient nie chodzi, maja systemy kastraty i wyłączony moduł pobierania aktualizacji
poki systemu nie postawia, grac nie będą.
szkoda że nie ma możliwości odświeżania clienta jak jest problem z netem, tylko trzeba zamknąć i od nowa odpalać grę, moim zdaniem jest to niedociągnięcie, nasuwa mi się jeden pytanie, czy osoby które wprowadzają nowego clienta są związani z tymi od cyberpunka?
bo coś za wiele tych niedociągnięć
Ktoś wie jak odpalić gierke na telefonie? Czy czeka mnie przestój 5 dni?
https://zapodaj.net/5f730fa91aeb1.png.html
Niestety
Co z tym zrobić ?
Patrzal na to:
https://forum.thesettlersonline.pl/t...ja-dla-Windows
Grę doprowadzili do zdechnięcia.Już nawet gracze coraz mniej komentują bo wiedzą że to już nie ma sensu.Od czasu wprowadzenia ich "poprawek" ani razu nie udało mi się wejść do gry.Po prostu to jest koniec.Pozdrawiam graczy i życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku.The Settlers R.I.P.
Kilka ostatnich dni klient jakoś działał i całkiem dzisiaj zdechł. Objaw taki, że klient przestaje reagować podczas ładowania gry. Konfig kompa: i7-4790K@4.6GHz, 32GB RAM, klient stoi na SSD, win 10 pro 64-bit. Reinstalacja klienta i restart kompa nie pomogły.
Gratuluje BB, ale dalej już nie zamierzam być darmowym testerem oprogramowania. Może wrócę do gry jak się ogarniecie, a jak nie, to te parę stów na klejki poszły się dmuchać...
bo po reinstalce w katalogu głównym klienta, niema katalogu Client wraz zawartością. i temu klient, ci nie zaskoczy.
masz link na stronie 90 , co masz zrobic..
dlaczego jak pobiore gre pisze mi nie zainstaluj tylko uruchom
Ja mam:
- PC, i3-6100, 8GB i tez SSD z systemem i całą gamą aplikacji (gry siedzą na HDD)
- Starego laptopa Toshiby, też jakiś stary i3 i 4GB, HDD 5400rpm (lapek ma jakieś 7 lat)
Na obydwu Win10 64bit (Home), legalny, uaktualnienia są na czasie.
U mnie śmiga bez problemów. Co więcej, wrzuciłem filmik jak uruchamiam TSO z klienta właśnie na tym starym laptopie. Proces na PC wyglądał tak samo. Ja nie wiem co wy robicie że Wam nie działa.:confused:
a ja niestety obudziłem sie z ręką w nocniku dopiero w świeta - wyjechałem do rodziny, odpaliłem na telefonie puffina... Granie mobilne jak rozumiem tez zostało sp...e.
jesli klient, jest na Windows, to jak ma dzialac na Puffin
To że 10% graczy TSO ma problem z klientem nie oznacza od razu że gra umiera ;)
Skoro u większości graczy nowy system logowania działa to dlaczego u was nie? Może, tak odrobinkę może, wina za to że u was klient nie działa, leży po waszej stronie? Co? Nie wiem. Ja o stan swojego PC i laptopa dbam (oryginalny Win, aktualizacje na czasie itp) i u mnie było zero problemów z klientem.
Ja wiem że obecne rozwiązanie nie jest idealne, ja wiem że HTML5 jest o wiele lepszym rozwiązaniem, ale jest jak jest.
20 razy grę ładowałem i za każdym razem brak odpowiedzi
Jestem ciekaw co za BARAN wymyślił aby wdrażać te wszystkie poprawki w czasie Świątecznego eventu .W sumie to nie jest źle, u mnie przy okolo 20-30 odpaleniach raz się załącza.
BRAWO wy.
nie ruszac nic nie robic nie przelaczac zakladek i lapie po chwili
Bo teraz gra wymaga, by gracz miał 0,001% wiedzy,
jak się instaluje programy + radzenie sobie z tym, faktem.
Nie oceniaj graczy po tym że nie mogą się zalogować. Nie masz pojęcia jaka jest moja wiedza z zakresu informatyki czy znajomość sestemu. Nie ma dla mnie znaczenia czy używam windowsa czy linuxa. Gra od początku była przeglądarkowa i taka miała zostać.Były problemy z klientem na testowym ale nikt się nie spodziewał że nagle w dniu eventu nic nie zostanie poprawione. Od ponad roku mogli przystosować do HTML_5 i byłoby po problemie, gra nadal byłaby przeglądarkowa więc zainstalowany system nie miał by żadnego znaczenia. Mam system 32 bit-owy i nie che mi się go przeinstalowywać. Mam 2 płyty instalacyjne (legalne z kluczem) tylko komputer na 64 bit-ach może mieć ciężko. Więc jak widzisz żeby pograć musiał bym kupić nowy a to trochę przesada żeby dla gry w której ciągle są jakieś problemy wydawać 2k czy 3k realnej kasy.